Jump to content
POLITISTI.ro

Inmatriculare masina


Vlad14

Recommended Posts

Buna ziua,am niste intrebari in legatura cu vanzarea si inamtricularea unei maisini:

A vinde masina(este inmatriculata in tara pe numele lui A) lui B prin contract V/C,A ii da certificat de atestare fiscal lui B,acesta a luat-o in evidenta pt impozit si a fost trecut pe certificatul de inmatriculare ca a fost instrainata catre B,insa nu o inmatriculeaza

B vinde masina in 30 de zile lui C prin contract V/C,acesta primeste atestat fiscal de la B,o ia in evidenta pt impozit,dar nu o inmatriculeaza

C imi vinde mie masina in 30 de zile prin contract V/C,au trecut 2 luni de atunci.

Contractu de V/C dintre C si mine fiind valabil 30de zile a expirat.

Actele pe care le detin:

-atestat fiscal pe numele lui A ,contract V/C intre A si B,act care atesta ca a fost luata in evidenta pt impozit de B

-atestat fiscal pt B, act care atesta ca a fost luata in evidenta pt impozit de C(nu am contract V/C intre B-C)

-intre mine si C am doar contract de V/C,nu am atestat fiscal,nu am luat masina in evidenta pt impozit

Pe certificatul de inmatriculare este trecut A si instrainata catre B,iar numerele de inmatriculare sunt ramase de la A

Intrebari:Pot sa circul cu masina?daca nu,ce patesc daca sunt oprit? Contractul dintre mine si C nu mai este valabil deoarece au trecut 30 de zile,pot sa mai inmatriculez masina?daca da,ce acte imi mai trebuie?

 

 

Link to comment
  • Member

art 11 alin 4 din OUG 195/2002

 

(4) În cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, datele noului proprietar se înscriu în evidenţele autorităţilor competente simultan cu menţionarea încetării calităţii de titular al înmatriculării a fostului proprietar. Pentru realizarea acestei operaţiuni şi emiterea unui nou certificat de înmatriculare, noul proprietar este obligat să solicite autorităţii competente transcrierea transmiterii dreptului de proprietate, în termen de 30 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului.

 

Sanctiunea este de 9-20 pct amenda plus retinerea certificatului de inmatriculare si a placutelor cu numerele de inmatriculare...iar in ceea ce priveste actele necesare pentru inmatriculare te duci intr-o plimbarica pana la inmatriculari auto, care nu mai are treaba cu Politia, le spui ce probleme ai ,iar ei te vor lamuri!

Edited by cipri83
Link to comment

Buna ziua . am si eu nevoie de ajutor : am cumparat o masina de la un cetatean din braila. el a cumparat masina din germania deci are contract  V C cu proprietarul de acolo am facut contract intre mine si el numai ca avea deja un numar rosu scos care a expirat pe data de 19 iunie eu fiind din focsani mi au cerut fiscal de la el dar omil zice ca la braila nu se cere si el nu a inregistrat o fiscal la el la primarie (m am interesat si la braila nu se cere ) acum eu as vrea sa stiu cum as putea scoate  al doile nr fara acest fiscal . deci politia banuiesc ca cunoaste problema !multumesc

Link to comment
  • Moderator

În primul rând, Poliţia nu cunoaşte problema, pentru că nu e treaba ei. Poliţia NU înmatriculează maşini şi nici nu are vreo treabă cu fiscalele primăriilor sau colectarea de taxe.

 

În al doilea rând, nu are nicio importanţă dacă la Brăila, Satu Mare, Timişoara sau Constanţa nu se cere, important este că acolo la tine se cere, motiv pentru care individul ce ţi-a vândut maşina şi ţi-a luat banii, trebuie să meargă şi să facă tot ce e nevoie pentru ca tu să-ţi poţi înmatricula maşina. Nu are nici cea mai mică relevanţă că la el nu cere vreun act.

Link to comment

Salut domnilor. Postez si eu aici o problema foarte ingrijoratoare pentru mine.

 

Am cumparat din Germania o masina de la un dealer, cu contract stampilat si semnat de dealer, am avut brief mare si mic, 2 chei, cod de bare al cheilor, ETKA, si inca ceva ,nu mai retin, certificat de autenticitate parca.masina adusa pe platforma.

Am inmatriculat final masina din primele zile, cu toate demersurile firesti, autentificare RAR, am obtinut CIV, mi-au zis ca masina nu e furata sau alte probleme, am platit timbrul de mediu, legalizat briefurile si contractul, am facut dosarul tot complet si l-am depus la Departamentul de inmatriculari, mi-au sosit placutele si talonul dupa 2 zile,circul cu masina de o vreme, pina acum totul e perfect si normal.

Numai ca ma suna dealerul si imi spune intr-o engleza aproximativa ca ceva nu e in regula,ca masina nu ar fi radiata din Germnaia .

Pot eu sa am surprize urate de acum in vreun fel sau altul? Ce ar trebui sa fac?Multumesc.

Link to comment

Tu nu ai de ce sa ai neplaceri.Este treaba neamtului sa isi radieze autoturismul acolo. Serviciul de Inmatriculari Auto de la el din tara poate stabili faptul ca autoturismul a fost inmatriculat in Romania.

Link to comment

Va salut! Buna ziua!

As dori sa achizitionez o masina inmatriculata dar, nu i s-a platit taxa de prima inmatriculare. E o masina veche si nu se astepta nimeni la taxa, un Golf II.

Vreau sa stiu daca propietarul imi vinde masina, facem actele, imi ofera adeverinta de fiscal. Eu iau adeverinta de fiscal si merg cu ea la fisc la sector, o iau in evidenta fara sa treaca cele 30 de zile. 

Pot circula cu masina pe vechiul propietar? Normal ca respectand legea ca masina sa aiba RCA , ITP valabil. 

Ce acte se fac in cazul acesta?

Link to comment
  • 1 year later...

Va salut,

Anul trecut in noiembrie, am cumpărat o masina, iar la fisc am luat-o pe la jumătatea lui ianuarie 2016, deci cele 30 de zile necesare inmatricularii, prevăzute in legislatie, au trecut.

Întrebarea mea este scurta, si la obiect. Pot circula in continuare cu masina ? Cum isi poate da seama politistul, daca ma opreste, ca masina este vândută si nu împrumutată ?

Mentionez ca pe talon nu este specificat nimic ca masina ar fi vândută. Singurul aspect de luatin seama ar fi ca am asigurare RCA in vederea inmatricularii.

Chiar si asa, sunt pasibil de o amenda ?

Va multumesc.

Link to comment
  • 1 year later...

Buna seara! Am nevoie de ajutorul d-voastră,deoarece ma uit pe tot felul de site-uri și nu găsesc un răspuns.

Am cumpărat o mașina pe data de 30 Noiembrie (atunci e înstrăinată in talon) dar contractul de VC e cu data de 4 Decembrie(atunci mi a scos fiscalul fostul proprietar) .

Intrebarea mea este: dacă nu reușesc sa înmatriculez mașina pe numele meu in termen de 30 de zile,voi plăti vreo amenda?avand in vedere ca am înregistrat mașina la impozit,dar nu reușesc sa prind bon de ordine la serviciul Înmatriculări Ilfov. Și mai ales ca se eliberează numerele in 10 zile lucrătoare. Dacă reușesc luni sa depun dosarul,voi fi in termen,dar dacă nu,ma prinde Ianuarie sa ridic numerele. Și când depun dosarul,mașina va sta in parcare pana voi ridica noile numere.

Va mulțumesc!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.