Jump to content
POLITISTI.ro

Folie faruri si/sau stopuri


Bogdan249

Recommended Posts

Buna ziua.

 

Am si eu o intrebare legata de folia aplicata pe faruri: Am voie sa pun folie pe faruri? ( acest model mai exact: link eliminat). Am intrebat si alte persoane si mi-au spus ca nu este legal, insa, tinand cont de faptul ca nu afecteaza in vreun fel lumina.... :-??

Link to comment
  • Moderator

Este ilegal dacă autovehiculul are aplicate folii sau accesorii pe parbriz, lunetă ori geamurile laterale, care restrâng sau estompeaza vizibilitatea în timpul mersului, atât din interior, cât şi din exterior, sau care împiedică ori diminuează eficacitatea dispozitivelor de iluminare şi semnalizare luminoasă ori citirea numărului de înmatriculare.

Link to comment

Si in cazul in care am farurile unpic opaci din cauza soarelui si doresc sa le polishez  , iar pentru protectia lor este o folie transparenta , s-ar putea lega cineva de ea?

Link to comment
  • Moderator

Repet, dacă împiedică ori diminuează eficacitatea dispozitivelor de iluminare şi semnalizare luminoasă, ai o problemă.

Link to comment

Legea nu este foarte clara si lasa loc de interpretari. Cunosc articolul pe care mi l-ati prezentat, dar ce ma interesa pe mine era parerea dvs. in legatura cu folia aceea. Nu am vrut sa fac vreun fel de reclama, de aceea am si pus doar imaginea. 

 

In fine, imi puteti da parerea dvs. in legatura cu folia? Inteleg ca daca nu impiedica semnalizarea si faza scurta/lunga nu e problema, dar vreau sa stiu cum constatati dvs. ca sau nu impiedica lumina... 

 

 

Sper ca nu v-am deranjat in vreun fel. O zi buna, numai bine! :)

 

Link to comment
  • Moderator

Legea nu e deloc interpretabilă şi este destul de clară. Poţi să montezi absolut ce vrei pe faruri, singura condiţie este ca acestea să nu diminueze eficacitatea sistemului de iluminare, iar acest lucru se constatată direct şi nemijlocit de agentul constatator prin propriile sale simţuri.

  • Upvote 1
Link to comment
  • 5 years later...

Buna ziua! Doresc sa aflu cât este amenda pentru aplicarea unor folii fumurii pe stopurile autovehiculului, câte puncte de penalizare iau și dacă se ridica talonul. Mulțumesc!

Link to comment
  • Marius changed the title to Folie faruri si/sau stopuri

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.