Jump to content
POLITISTI.ro

Speta privind orarul de functionare al societatilor comerciale (baruri)

Recommended Posts

• Membru

De curand am avut o speta cel putin interesanta....Si nu spun interesanta, ca fiind prin complexitatea ei, ci prin urmarile sale....
Cum ii putem sanctiona pe administratorii societatilor care tin deschis pana noaptea tarziu ?? Stiu, ma veti indruma sa la dau sanctiune daca nu au solicitat primariei sa le avizeze orarul de functionare pe anul in curs, si eventual daca nu l-au afisat si daca nu-l respecta.... Dar daca patronul barului spune ca a solicitat primariei avizarea orarului de functionare si nu a primit rapsuns in termen de 30 de zile !? Astept raspunsuri, si eventual revin cu specificatii in legatura cu evolutia lucrurilor...  Va multumesc !  :clip:

Teoretic,pana la avizarea unui nou program de functiunare,acesta trebuie sa mearga pe vechiul progrem,insa la reinoire,daca asta e speta,acesta respecta vechiul program pana la avizare(unele primarii intarzie cu avizarea insa asta nu e greseala firmei atata timp cat a depus cerere de avizare).La o societate nou infiintata sau o societate cu un  punct nou de lucru acesta nu trebuie sa deschida pana nu ii iese autorizatia de functionare(odata cu autorizatia ii iese si oralul de functionare-repet la un nou punct de lucru sau societate noua).

• Upvote 3
  • Membru

Problema e cam asa: Initial a fost o societate, al carei program nu stiu daca a fost avizat pe 2013 - in fine, asta e mai putin important.

Anul asta, "m-am gasit eu mai cu mot" :D sa le pun in vedere tuturor administratorilor societatilor de pe raza localitatii in care lucrez, sa isi avizeze orarul de functionare, sa il afiseze si sa il respecte, in caz contrar, urmand sa ii sanctionez pe Hotarare de Consiliu Local, si le-am dat termen o luna... (Am facut cate un P.v. pe care l-au semnat)...

Asa, sa revenim la speta - Societatea asta de care vorbesc, s-a desfiintat (e in dizolvare, asa am inteles - nu ma pricep le termenii astia) si administratorul a infiintat o noua societate, a cerut avizarea programului si in termen de o luna nu a primit raspuns de la primarie, L-am intrebat pe viceprimar si mi-a spus ca nu i-a dat raspuns pt ca nu are punctul de lucru declarat/inregistrat al noii societati la primarie... Deci, din cate inteleg, asta nu prea are nici autorizatie de functionare !?!? In cazul asta, ce e de facut ? Il pot sanctiona sau, el nici macar nu are dreptul sa tina deschis la bar.. !? Daca nu are dreptul sa functioneze, cine poate sa il sanctioneze, cine poate sa il verifice ?

Chiar as dori sa stiu cum sa procedez, pt ca patronul e un tip foarte mandru de el, "porto-rican", care tot afirma ca el cunoaste mai multi ofiteri din cadrul IPJ-ului, de asemenea mi se pare ca a fost si la Prefect si ii spuna ca am fost eu sambata seara la el la bar, si mi-am permis sa intreb de orar... si mie mi-a zis telefonic "cum iti permiti tu sa faci afirmatii, ca eu nu am societatea declarata la primarie" !? Deci, ma cam enerveaza, mai pe romaneste :)

Va multumesc !

degeaba are societatea "declarata la primarie" daca nu e inregistrata si avizata.

cum vad eu treaba: n-ai autorizatie de functionare pentru punctul de lucru...nu functionezi. mi se pare aberant sa desfasori activitati comerciale da tu sa n-ai autorizatie. in mod normal ar fi trebuit sa-si suspende activitatea, sau sa nu deschida punctul de lucru pana nu ar fi primit hartiile de la primarie.

ultima amenda data pe firma de catre mine a fost oarecum asemanatoare: n-avea autorizatia vizata, expirase de vreo 6 luni si m-a aburit ca a platit la primarie chitanta(nu mi-a aratat-o) pentru eliberarea autorizatiei. a fost amendata firma ca lucra fara autorizatie de functionare valabila...si mai departe nu ma mai intereseaza pe mine ci pe patron sa faca contestatie si sa demonstreze ca era in legalitate la momentul cand a fost amendat.

la fel e si la tine...n-are hartiile cu care sa demonstreze ca e autorizat esti indreptatit sa aplici sanctiunea. apoi daca puertoricul doreste sa conteste si sa demonstreze ca e cum zice el...treaba lui. dar priveste din unghiul meu: ori ca plateste amenda, ori ca isi va plati avocat pentru contestatie si spaga pentru autorizatie...tot va scoate banu din buzunar :)

in alta ordine de idei, daca nu doresti sa il sanctionezi la legea 12...fa o sesizare la ITM ca are angajati la negru. din moment ce n-are autorizatie de functionare nu poate angaja cu carte de munca. fa o sesizare la garda de mediu, la sanitar...si la alte institutii abilitate sa-l verifice si in gaura fundului :)

Edited by RaresM
  • Upvote 2
  • Membru

in alta ordine de idei, daca nu doresti sa il sanctionezi la legea 12...fa o sesizare la ITM ca are angajati la negru. din moment ce n-are autorizatie de functionare nu poate angaja cu carte de munca. fa o sesizare la garda de mediu, la sanitar...si la alte institutii abilitate sa-l verifice si in gaura fundului :)

Multumesc...

M-am interesat pe la S.I.F. si tot cam asa am fost sfatuit... sa ii aduc pe toti pe capul lui... :D

Si eu ii pot da amenda ca nu are autorizatie de functionare ? adica, pot sa merg la el la bar si sa ii solicit sa-mi prezinte autorizatia ?

ca politist...ai dreptul sa sanctionezi pe legea 12/1990 republicata in 2014(daca nu ma insel). nu e greu sa intri in bar sub orice motiv si sa ceri autorizatia.