Jump to content
POLITISTI.ro

O.U.G. 34/2008 apel 112


elektra20

Recommended Posts

Art. 32

(1) Constituie contravenții următoarele fapte și se sancționează după cum urmează:

a) apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112, cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei;

b) alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție, cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei;

c) nerespectarea de către furnizorii de rețele publice de comunicații electronice sau de servicii de telefonie destinate publicului a obligațiilor prevăzute la art. 14-17 și la art. 18 alin. (1), cu amendă de la 5.000 lei la 100.000 lei;

d) nerespectarea de către furnizorii de comunicații electronice a condițiilor tehnice și economice referitoare la realizarea comunicațiilor către SNUAU stabilite, în condițiile legii, de Autoritatea Națională pentru Reglementare în Comunicații și Tehnologia Informației, cu amendă de la 5.000 lei la 100.000 lei;

e) neîndeplinirea de către administratorul SNUAU a obligațiilor privind securitatea și confidențialitatea bazelor de date, prevăzute la art. 18 alin. (2) și la art. 19 alin. (1), cu amendă de la 1.500 lei la 50.000 lei.

(2) Constatarea contravențiilor și aplicarea amenzilor prevăzute la alin. (1) lit. a) și b) se fac de către persoanele anume împuternicite din cadrul Ministerului Internelor și Reformei Administrative, pe baza datelor furnizate de administratorul SNUAU.

(3) Constatarea contravenției și aplicarea amenzii prevăzute la alin. (1) lit. c) și d) se fac de către persoanele anume împuternicite din cadrul Autorității Naționale pentru Reglementare în Comunicații și Tehnologia Informației.

(4) Constatarea contravenției și aplicarea amenzii prevăzute la alin. (1) lit. e) se fac de către persoane anume împuternicite din cadrul Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, înființată prin Legea nr. 102/2005 privind înființarea, organizarea și funcționarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, cu modificările și completările ulterioare, conform atribuțiilor prevăzute de Legea nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, cu modificările și completările ulterioare.

(5) Dispozițiilor referitoare la contravenții, prevăzute la alin. (1)-(4), le sunt aplicabile dispozițiile Ordonanței Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările și completările ulterioare.

Deşi nu menţionează ca ar fi excepţie privind jumătatea minimului, atunci de ce se poate :-?

Link to comment
  • Member

In Ordonanta guvernului nr.2 /2001 se precizeaza faptul ca aceasta posibilitate trebuie prevazuta in mod expres in actul normativ de reglementare a contraventiei ce-i se aplica reducerea la jumatate in 48h.

  • Upvote 3
Link to comment
  • 2 years later...

Am si eu o intrebare, dupa cum este mentionat la art. 34 alin (2) "Constatarea contravențiilor și aplicarea amenzilor prevăzute la alin. (1) lit. a) și b) se fac de către persoanele anume împuternicite din cadrul Ministerului Internelor și Reformei Administrative, pe baza datelor furnizate de administratorul SNUAU.", care este actul normativ care reglementeaza exact aceste persoane?

Link to comment

Eşti poliţist? Sau eşti un cetăţean care a apelat SNUAU 112 în mod fals ori în mod abuziv şi a fost sancţionat contravenţional?

Link to comment
On 7/25/2016 at 11:50, darckshame a scris:

care este actul normativ care reglementeaza exact aceste persoane?

Vrei să știi exact numele și prenumele lor sau ce anume? Vrei să știi exact dacă agentul constatator, care ți-a aplicat amenda, are sau nu dreptul să constate contravenții sau nu? Să fii sigur că  are, că dacă nu avea, nu scria.

Link to comment
  • Moderator

Ramane ca instanta de contencios administrativ sa verifice legalitatea sanctionarii de catre ¨persoane anume imputernicite¨...

Ca sa nu-ti mai faci griji, aceasta expresie ¨persoane anume imputernicite¨ vrea sa faca diferenta intre politisti si angajatii MAI de la Clubul DINAMO, atelierele de reparatii, Centrul Cultural, Spitalul MAI si altii, care, in mod evident, nu au dreptul sa aplice astfel de sanctiuni...cu alte cuvinte nu mai cauta ¨nod in papura¨!

  • Upvote 3
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.