Jump to content
POLITISTI.ro

Ordonanta de clasare


Daniel1994

Recommended Posts

Buna ziua !!

Am avut si eu un dosar la parchet de alcol sub limita legala iar dupa 5 luni mi-a venit acasa o ordonanta de clasare din care am inteles ca am fost scos de sub urmarirea penala ce trebuie sa fac mai departe ca sa imi ridic permisul oare mai trebuie sa astept ceva de la parchet? Ce trebuie sa fac mai departe ca sa imi ridic permisul de conducere ?

 

Va multumesc mult !!!!!!!

Link to comment
  • Member

Te duci cu ordonanta la sediul Politie Rutiere unde iti ai domiciliul iar acolo o sa aflii mai multe!

Link to comment
  • 8 years later...

Puteți va rog sa ma ajutați cu niște informații. In 15.11.2022 am provocat un accident rutier nerespectând acordarea de prioritate și sa soldat cu victima fără a avea nevoie de îngrijiri medicale. In 3 Aprilie am fost la politie sa văd in ce stare este dosarul și de la politie mi-a spus ca dosarul a fost încheiat pe 3 Martie 2023, și mi sa spus sa plec la Parchet sa cer Ordonanata de clasare la dosar. La parchet au spus ca dosarul este încă la procuror și trebuie sa aștept pana mi-l trimite acasa, sau sa trimit un mail, ceea ce am și facut însă nu mi sa răspuns in nici un fel. Cât ar trebui sa aștept sa mi se claseze dosarul? Și ce trebuie sa fac mai departe? Perioada suspendării permisului se începe de când mi sa terminat termenul de pe dovada sau după încheierea dosarului? Și cum as putea la ce stadiu se afla acum dosarul și cât trebuie sa mai aștept?

Multumesc anticipat!!

Edited by Marllin
Link to comment
  • Marllin changed the title to Ordonanța de clasare
  • Moderator
On 26.04.2023 at 15:36, Marllin a scris:

Perioada suspendării permisului se începe de când mi sa terminat termenul de pe dovada sau după încheierea dosarului?

@Marlin - Dacă nu mai prelungeşti dovada înlocuitoare, zilele în care nu ai dreptul de a conduce se scad din perioada de suspendare.

Art. 103 - (1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se dispune:
[...]
(11) În situația prevăzută la alin. (1) lit. c), d) și e), suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se dispune de către șeful poliției rutiere pe raza căreia a fost săvârșită fapta, începând cu ziua imediat următoare celei expirării prelungirii valabilității dovezii înlocuitoare. În situația în care valabilitatea dovezii înlocuitoare a permisului de conducere nu a fost prelungită sau a fost eliberată fără drept de conducere, din perioada de suspendare prevăzută la alin. (1) lit. c), d) și e) se deduce perioada în care titularul permisului de conducere nu a avut dreptul de conducere, conform art. 97 alin. (3). Dispoziția privind suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se emite în termen de 5 zile de la data la care șeful poliției rutiere pe raza căreia a fost săvârșită fapta a luat cunoștință de soluționarea procesului penal și se comunică titularului permisului de conducere în termen de 15 zile de la emiterea acesteia.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.