Jump to content
POLITISTI.ro

Ordonanta de clasare

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua !!

Am avut si eu un dosar la parchet de alcol sub limita legala iar dupa 5 luni mi-a venit acasa o ordonanta de clasare din care am inteles ca am fost scos de sub urmarirea penala ce trebuie sa fac mai departe ca sa imi ridic permisul oare mai trebuie sa astept ceva de la parchet? Ce trebuie sa fac mai departe ca sa imi ridic permisul de conducere ?

Va multumesc mult !!!!!!!

• Membru
Publicat

Te duci cu ordonanta la sediul Politie Rutiere unde iti ai domiciliul iar acolo o sa aflii mai multe!

• 8 ani mai târziu...
Publicat (modificat)

Puteți va rog sa ma ajutați cu niște informații. In 15.11.2022 am provocat un accident rutier nerespectând acordarea de prioritate și sa soldat cu victima fără a avea nevoie de îngrijiri medicale. In 3 Aprilie am fost la politie sa văd in ce stare este dosarul și de la politie mi-a spus ca dosarul a fost încheiat pe 3 Martie 2023, și mi sa spus sa plec la Parchet sa cer Ordonanata de clasare la dosar. La parchet au spus ca dosarul este încă la procuror și trebuie sa aștept pana mi-l trimite acasa, sau sa trimit un mail, ceea ce am și facut însă nu mi sa răspuns in nici un fel. Cât ar trebui sa aștept sa mi se claseze dosarul? Și ce trebuie sa fac mai departe? Perioada suspendării permisului se începe de când mi sa terminat termenul de pe dovada sau după încheierea dosarului? Și cum as putea la ce stadiu se afla acum dosarul și cât trebuie sa mai aștept?

Multumesc anticipat!!

Modificat de Marllin
  • Marllin a modificat titlul în Ordonanța de clasare
  • Moderator
Publicat
On 26.04.2023 at 15:36, Marllin a scris:

Perioada suspendării permisului se începe de când mi sa terminat termenul de pe dovada sau după încheierea dosarului?

@Marlin - Dacă nu mai prelungeşti dovada înlocuitoare, zilele în care nu ai dreptul de a conduce se scad din perioada de suspendare.

Art. 103 - (1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se dispune:
[...]
(11) În situația prevăzută la alin. (1) lit. c), d) și e), suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se dispune de către șeful poliției rutiere pe raza căreia a fost săvârșită fapta, începând cu ziua imediat următoare celei expirării prelungirii valabilității dovezii înlocuitoare. În situația în care valabilitatea dovezii înlocuitoare a permisului de conducere nu a fost prelungită sau a fost eliberată fără drept de conducere, din perioada de suspendare prevăzută la alin. (1) lit. c), d) și e) se deduce perioada în care titularul permisului de conducere nu a avut dreptul de conducere, conform art. 97 alin. (3). Dispoziția privind suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se emite în termen de 5 zile de la data la care șeful poliției rutiere pe raza căreia a fost săvârșită fapta a luat cunoștință de soluționarea procesului penal și se comunică titularului permisului de conducere în termen de 15 zile de la emiterea acesteia.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.