Jump to content
POLITISTI.ro

Remorca 450kg inmatriculata Spania


AlexRTR

Recommended Posts

Buna ziua. 

Un prieten care lucreaza in Spania lasa in Romania o remorcuta usoara cu MTMA 450kg. Are la remorcuta respectiva carte de identitate originala, numar de inmatriculare a autovehicului care o tracteaza inmatriculata pe Spania (acolo remorcile sub 750kg nu se supun inmatricularii) si copie de pe asigurarea obligatorie in termen. 

Intrebarea este daca o pot tracta eu in Romania cu aceste acte. Masina mea e inmatriculata in Romania, a lui in Spania. Se supune ITP? 

Va multumesc !


Copie a asigurarii masinii inmatriculata in Spania. 

Remorcile acolo nu se supun nici inmatricularii, nici efectuarii reviziei tehnice periodice / ITP si nu e obligatorie asigurarea. 

Link to comment

"OUG 195/2002 - Art. 85, alin. (3) Tractarea unei remorci neinmatriculate sau neinregistrate ori cu numar fals de inmatriculare sau de inregistrare se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda."

Deci, trebuie sa inmatriculezi remorca, iar anterior sa efectuezi ITP-ul si sa soliciti eliberarea unei polite de asigurare de raspundere civila auto RCA.
 

 • Upvote 3
Link to comment
 • Moderator

Tot "ocazional" o sa constate si politistii rutieri infractiunea! Nu vad sensul postarii pe forum a unei intrebari, iar cand raspunsurile nu sunt pe placul respectivului, gaseste tot felul de motive ca sa "fenteze" legea!

Desi in Spania nu este obligatoriu sa inmatriculezi semiremorca sub 450 kg (dar circula cu placuta de inmatriculare a autovehiculului ce o tracteaza), este totusi obligatoriu declararea ei la autoritatile fiscale! Si amicul din Spania nu degeaba o instraineaza catre Romania, ci ca sa o scoata de la plata impozitului, nu-i asa?

Link to comment

E remorca nu semiremorca(o parte din sarcina o preia autovehiculul tragator).

Nu-i vorba de impozit aici. El mai are un peridoc(transport barca) pana in 750 de kg si nu are NICIUN FEL DE ACT, doar ii pune nr-ul de la masina.

Ideea era daca eu voi circula in RO cu actele mai sus mentionate voi patii ceva?

Nu cred ca ma incadrez la "vehicul neinmatriculat" fiindca din tara de origine nu e obligatoriu.

Si daca circul in tarii unde inmatricularea nu-i obligatorie?

E ciudata treaba aici.....

Adica, daca trece un spaniol cu masina si remorca respectiva il incadrati la neinmatriculata????

Link to comment
 • Moderator

Nu e nimic ciudat, în România trebuie respectate legile româneşti aflate în vigoare. Şi cetăţeanul român când merge în străinătate trebuie să repecte legislaţia ţării în care se află, nu îl întreabă nimeni acolo cum e la noi în ţară.

Link to comment
 • 1 year later...

Legea romaneasca e un  pic retardata,inca o excrocherie la nivel national.

sa platesc impozit pentru remorca?o remorca utilitara,pentru vacanta,agricultura,interes personal,e aberant,hotie pe fata.

Remorca adusa din strainatate,cumparata legal cu acte,platita sau din Romania,apoi ITP-ul normal alta manevra.

Platesc deja 500 euro,e noua,apoi itp si impozit buna gluma

 • Downvote 4
Link to comment
 • Moderator

Într-adevăr o opinie pertinentă! Uite aşa se mai descoperă câte "o escrocherie la nivel naţional". Ce ne-am face fără astfel de cetăţeni "isteţi", care miros imediat "hoţiile"?! :)) 

 • Upvote 1
Link to comment
On 19.12.2015 at 21:59, ergpaul a scris:

Legea romaneasca e un  pic retardata,inca o excrocherie la nivel national.

In ceea ce priveste inmatricularea autovehiculelor sa stii ca legea este foarte buna.
Corect se spune escrocherie, nu excrocherie.
Esti cetatean european, dar inainte de a avea drepturi ai obligatii, iar una dintre ele este sa respecti legile tarii in care traiesti.

 • Upvote 1
Link to comment
 • 1 month later...

Buna ziua, am cumparat o remorca de mma 450 kg din Spania, vreau sa o inmatriculez, am actele remorci dar in acte nu se specifica proprietarul,am platito cu bani jos,in. Spa nia cine are actele este proprietarul, nimeni nu cere facturi...este ca si cum ma opreste politia si imi spune sa prezint factura de la carligul de remorca...se cere actele la controlo atat,dovada e ca am ajuns cu ea in Romania fara probleme,agatata de masina tot cu numere de Spania,factura nu o mai am, cat costa inmatricularea si ce pasi trebuie urmati, este obligatoriu sa am factura ?

Link to comment

Politia Romana nu se ocupa cu inmatricularea vehiculelor si autovehiculelor. Exista un serviciu specializat in cadrul fiecarei prefecturi care are aceste atributii. Desi lucratorii acestui serviciu au grade profesionale de politisti si poarta uniforma Politiei Romane acestia nu sunt politisti! Angajatii acestui serviciu al prefecturii din judetul tau de domiciliu iti vor spune ce trebuie sa faci pentru a inmatricula remorca in Romania.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.