Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Alcool la volan

katalyst

Question

Buna ziua,am gresit stiu si recunosc,(e o poveste lunga).am facut accident,am intrat in gard (am achitat daunele),aveam 0.49 aer expirat si 0.90 si a2-a 0.80 in sange,a fost si o victima transportata la spital (rani usoare),toate declaratiile finalizate in favoare mea din partea pagubasului si a victimei.am fost la audienta si am dat declaratie fiind suspect pentru alcool la volan,saptamana ce vine urmeaza sa ma duc la procuror(imi urgenteaza cazul ca trebuie sa ma intorc la lucru in Germ)abia ce m-am intors pentru declaratii.intrebarea mea este.

Dupa toate asta se poate sa nu se ajunga in instanta daca ar da politistul propunerea de NUP si procurorul s-o accepte?poate sa-mi dea politistul NUP daca ar vrea?am gresit stiu ce am facut,dar fara permis sunt mort pentru anu viitor imi pierd serviciul si mai mult rau imi fac decat bine,mentionez ca am colaborat cat se poate de bine cu tot ce trebuia.totusi exista o cale sa nu se ajunga la instanta?

8 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

Din ce povestești tu, polițistul care instrumentează dosarul nu poate să propună NUP. Doar magistratul decide în astfel de cazuri.

• 0

Buna ziua,am gresit stiu si recunosc,(e o poveste lunga).am facut accident,am intrat in gard (am achitat daunele),aveam 0.49 aer expirat si 0.90 si a2-a 0.80 in sange,a fost si o victima transportata la spital (rani usoare),toate declaratiile finalizate in favoare mea din partea pagubasului si a victimei.am fost la audienta si am dat declaratie fiind suspect pentru alcool la volan,saptamana ce vine urmeaza sa ma duc la procuror(imi urgenteaza cazul ca trebuie sa ma intorc la lucru in Germ)abia ce m-am intors pentru declaratii.intrebarea mea este.

Dupa toate asta se poate sa nu se ajunga in instanta daca ar da politistul propunerea de NUP si procurorul s-o accepte?poate sa-mi dea politistul NUP daca ar vrea?am gresit stiu ce am facut,dar fara permis sunt mort pentru anu viitor imi pierd serviciul si mai mult rau imi fac decat bine,mentionez ca am colaborat cat se poate de bine cu tot ce trebuia.totusi exista o cale sa nu se ajunga la instanta?

In declaratie am scris adevarul,n-am cautat nici o scuza(nu exista scuze pentru alcool),am zis ca am fost intr-un local am baut 2/3 beri si urma sa-i duc acasa pe prietenii si inainte sa ajung am facut accident,in jurul orelor 3 dimineata.Nu am niciun fel de antecedente penale,nici macar o problema mica n-am avut,e prima data,si am 21 de ani permisul vechime 3 ani.

Din ce povestești tu, polițistul care instrumentează dosarul nu poate să propună NUP. Doar magistratul decide în astfel de cazuri.

Asta inseamna ca ajung sigur in instanta?

Asta inseamna ca ajung sigur in instanta?

• 0

Deci va rog din tot sufletul,daca se mai poate face ceva,ca sunt terminat psihic,mi-am creat atata probleme,si daca mai pierd si serviciul asta sunt una cu pamatul.Am probleme mari,sunt orfan de tata,practic eu intretin familia,si datorii peste cap,de ajung in instanta mi-e sa n-ajung sa fac ceva necugetat..au trecut 5 luni de atunci.

• 0
  • Membru

Deja ai facut ceva necugetat prin faptul ca te-ai urcat baut la volan!Politistul nu poate de capul lui sa dea NUP, el face verificarile si toate actele insa sub supravegherea procurorului de caz...si da ai sanse mari sa ajungi in instanta iar permisul va fi anulat,iar faptul ca esti intretinator de familie te poate ajuta sa nu primesti o pedeapsa cu executare!

• 0

O intrebare,sunt offtopic dar sa numai deschid unul nou,aveti idee daca consumarea unei singure beri din asta cu lamaie gen Ciuc Radler, cu 1.9%  alcool , sticla de 0,5l,se lasa cu probleme la efectuarea unui control in trafic? Multumesc, e o informatie pretioasa.

• 0
  • Moderator

Ehe, trebuie să pun globul de cristal într-un loc mai accesibil pentru că în ultima vreme se pare că am nevoie de el din ce în ce mai des.

• Upvote 6

• 0

@ Basil - absorbtia si metabolizarea alcoolului depind de foarte multi factori => si alcoolemia la fel: de cantitatea de alcool ingerata, timpul scurs de la ingerarea ei, greutatea corporala a individului, daca a baut cu mancare sau fara, starea de oboseala, sexul etc. Exista un grafic destul de complex privitor la cat timp este necesar pentru eliminarea totala a alcoolului in functie de factorii enumerati mai sus. Nu l gasesc momentan, dar daca am sa l gasesc si imi va fi permis il voi posta. Ce trebuie sa retii ca in general in primele 2 ore nu se metabolizeaza nimic. Deci urme cat de mici se pot determina in acest interval probabil si de la o bomboana cu lichior.

Cantitatea aia infima nu ti va influenta capacitatea de a conduce (dar asta e alta discutie), dar in cazul in care vei fi testat sunt sanse sa platesti pretul....."ca unde i lege nu i tocmeala"!

Eu sunt de parere sa eviti.

• 0
  • Membru

Art. 336 Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.

(3) Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Pedepse babane...

Luati aminte!