Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Tot la situatii in care politia LOCALA incalca legea...

In Arad, in fata unui birou/"sectie" ce o au pe Calea Radnei, sunt doua indicatoare de Oprirea Interzisa, a.i. in fata sediului sa nu parcheze nimeni. Doar ca acele doua indicatoare au si placuta aditionala "Cu exceptia  M.A.I.".

Care e magaria? textul initial era "Cu exceptia Politia Locala" peste care au aplicat ei un sticker cu MAI, asa placuta aditionala se citeste cum am scris.

Partea mai buna, e ca daca tot e cu "exceptia MAI". asta inseamna ca, conducatorii de pe auto lor.... pot fi sanctionati!?!

Modificat de Sony
  • Apreciez 2
Publicat

Partea mai buna, e ca daca tot e cu "exceptia MAI". asta inseamna ca, conducatorii de pe auto lor.... pot fi sanctionati!?!

Ca si asa sunt vecini cu cei de la sectia 2 Politie!

Publicat (modificat)

Şi cică e rău la PL: 

03 iulie 2013 
Nr. 631/VIII/3 

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor: 

NICOLA TEODOR-BOGDAN, reprezentant al unei societăţi comerciale, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă, 

TĂMĂŞANU EUGEN, persoană fără calitate specială, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă, 

FOLEA VIRGIL-VALENTIN, angajat la Administrația Domeniului Public Sector 1, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, 

BOGDAN VASILE-SILVIUPANDELEA OVIDIU-FLORIAN, ambii inspectori la Poliția comunitară din cadrul Primăriei Sector 1, la data faptelor şi TROCAN NICOLETA TAMARA, consilier asistent la primăria Sectorului 1 Bucureşti,în sarcina cărora s-a reţinut complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: 
În cursul lunilor septembrie – decembrie 2008, inculpatul Nicola Teodor-Bogdan, reprezentant al unei societăţi comerciale, fiind interesat de obținerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) necesar construirii unui imobil, prin intermediul inculpatului Tămășanu Eugen, a apelat la funcţionari din cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, în vederea aprobării PUZ - ului de către funcționarii Primăriei Municipiului București.
În acest context, inculpatul Folea Virgil-Valentin, angajat la Administrația Domeniului Public Sector 1, în schimbul folosirii influenței asupra funcționarilor din cadrul Primăriei Municipiului București, a pretins pentru sine suma de 12.000 de euro. Această sumă a fost pretinsă prin intermediul inculpaţilor Pandelea Ovidiu Florian şi Bogdan Vasile-Silviu, funcţionari în cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, care, la rândul lor, au mai pretins pentru ei, în schimbul acestei intermedieri, suma de 6.000 de euro, astfel că inculpatului Nicola Teodor-Bogdan i-a fost pretinsă, în total, suma de 18.000 de euro. În demersul lor, Pandelea Ovidiu Florian şi Bogdan Vasile-Silviu au fost sprijiniţi de inculpata Trocan Nicoleta – Tamara, funcţionar în cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti.
Din totalul sumei de 18.000 de euro pretinse, inculpatul Nicola Teodor-Bogdan, cu ajutorul inculpatului Tămăşanu Eugen, a remis inculpatului Folea Virgil-Valentin, prin intermediul inculpaţilor Pandelea Ovidiu-Florian și Bogdan Vasile-Silviu, suma de 10.000 de euro, în două tranşe, în scopul menţionat mai sus. Din suma de 10.000 de euro, lui Folea Virgil-Valentin i-a revenit suma de 6.500 euro, iar inculpaţilor Pandelea Ovidiu Florian și Bogdan Vasile-Silviu – câte 1.750 euro pentru fiecare.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor sume de bani aparţinând inculpatului Pandelea Ovidiu-Florian. 

Facem precizarea că inculpatul Bogdan Vasile-Silviu a mai fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie (detalii în comunicatul nr. 233/VIII/3 din 29 septembrie 2009) şi, în acest dosar, la data de 5 octombrie 2011, a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 5 ani închisoare.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul București. 

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

http://www.pna.ro/faces/comunicat.xhtml?id=4182

Modificat de minutzu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Cocalarii mor, iar localii incearca sa-i imite. Cica poza facuta dupa nici o zi de la mega-extra-senzationalul accident.

OgoN0Gl.jpg

• Apreciez 1
Publicat

Daca nu ma insel, masina este de la Prostia Locala a sectorului 2. Oamenii colonelului Ontanu!

Astfel de lucruri se intampla pentru ca nicio autoritate nu ia atitudine impotriva acestor impostori, atunci cand incalca legea. Bine ca au folie pe geamuri! Transparenta administratiei publice locale!

• Membru
Publicat

:)):)) :))

Cat de patetic sa fii? Este unul foarte amuzat cu casca de plastic cumparata de pe military shop ce vrea sa para kevlar si mai e unul cu acel scut care e din alt film. Impresionant!!!

Sunt curios, au voie sa poarte arme letale/neletale sau simunition?

Publicat

Nu inteleg, ala cu scutul ce facea acolo? Tinea de scut! :))  :))

Iar tinuta lor este facuta de o croitoreasa amatoare, iar ala cu casca seamana cu Dorel de la apa-canal.

Sunt ilegali, din cap pana in picioare!

• Membru
Publicat

Vai de steaua lor. Indivizi ca ăştia fac praf renumele unor structuri care s-au chinuit ani de zile, cu sacrificii enorme, să-şi formeze o imagine. Mi-e scârbă, pentru a nu ştiu câta oară, că trăiesc în ţara asta infectă. 

Publicat

Ce parere aveti despre acest specimen?

:))  :))  :))  :))

Cei de la ziar au fost corecti si au folosit denumirea de politist local.

Publicat

un amic imi spune azi ca sora lui a fost trasa pe dreapta si amendata de cocalari pentru ca ar fi virat stanga pe o strada cu sens unic, intrand pe interzis... e ok...?

Publicat (modificat)

Au competenta.

Parcari si interzis.

Nu stiu cum a fost trasa pe dreapta dar daca a oprit si le-a prezentat actele............

Modificat de Elvis
  • Apreciez 1
Publicat

S-au dus cu masina dupa ea... girofar, tot spectacolul.... 

Merci Elvis!

• Membru
Publicat

Girofar? In niciun caz s-o oblige sa traga pe dreapta.

Publicat

Am o intrebare. Conform Legii 155/2010 Art.7. Lit. a), h), i) eu inteleg ca Politia Comunitara nu are dreptul sa opreasca in trafic masini sub 3,5t. Adica in cazul meu, cu autoturism mic, politia comunitara are dreptul sa-mi faca semn regulamentar de oprire doar pentru fluidizarea traficului. Corect? Au dreptul sa-mi ceara actele?

Publicat (modificat)

Singurul articol care spune ce drepturi au acesti impostori la regimul circulatiei rutiere:

L 155/2010

Art. 7 
In domeniul circulatiei pe drumurile publice, politia locala are urmatoarele atributii:
a) asigura fluenta circulatiei pe drumurile publice din raza teritoriala de competenta, avand dreptul de a efectua semnale regulamentare de oprire a conducatorilor de autovehicul exclusiv pentru indeplinirea atributiilor conferite de prezenta lege in domeniul circulatiei pe drumurile publice;
b) verifica integritatea mijloacelor de semnalizare rutiera si sesizeaza nereguli constatate privind functionarea semafoarelor, starea indicatoarelor si a marcajelor rutiere si acorda asistenta in zonele unde se aplica marcaje rutiere;
c) participa la actiuni comune cu administratorul drumului pentru inlaturarea efectelor fenomenelor naturale, cum sunt: ninsoare abundenta, viscol, vant puternic, ploaie torentiala, grindina, polei si alte asemenea fenomene, pe drumurile publice;
d) participa, impreuna cu unitatile/structurile teritoriale ale Politiei Romane, la asigurarea masurilor de circulatie ocazionate de adunari publice, mitinguri, marsuri, demonstratii, procesiuni, actiuni de pichetare, actiuni comerciale promotionale, manifestari cultural-artistice, sportive, religioase sau comemorative, dupa caz, precum si de alte activitati care se desfasoara pe drumul public si implica aglomerari de persoane;
e) sprijina unitatile/structurile teritoriale ale Politiei Romane in asigurarea masurilor de circulatie in cazul transporturilor speciale si al celor agabaritice pe raza teritoriala de competenta;
f) acorda sprijin unitatilor/structurilor teritoriale ale Politiei Romane in luarea masurilor pentru asigurarea fluentei si sigurantei traficului;
g) asigura, in cazul accidentelor soldate cu victime, paza locului acestor accidente si ia primele masuri ce se impun pentru conservarea urmelor, identificarea martorilor si a faptuitorilor si, daca se impune, transportul victimelor la cea mai apropiata unitate sanitara;
h) constata contraventii si aplica sanctiuni pentru incalcarea normelor legale privind oprirea, stationarea, parcarea autovehiculelor si accesul interzis, avand dreptul de a dispune masuri de ridicare a autovehiculelor stationate neregulamentar;
i) constata contraventii si aplica sanctiuni pentru incalcarea normelor legale privind masa maxima admisa si accesul pe anumite sectoare de drum, avand dreptul de a efectua semnale de oprire a conducatorilor acestor vehicule;
j) constata contraventii si aplica sanctiuni pentru incalcarea normelor rutiere de catre pietoni, biciclisti, conducatori de mopede si vehicule cu tractiune animala;
k) constata contraventii si aplica sanctiuni pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la circulatia in zona pietonala, in zona rezidentiala, in parcuri si zone de agrement, precum si pe locurile de parcare adaptate, rezervate si semnalizate prin semnul international pentru persoanele cu handicap;
l) aplica prevederile legale privind regimul juridic al vehiculelor fara stapan sau abandonate pe terenuri apartinand domeniului public sau privat al statului ori al unitatilor/ subdiviziunilor administrativ-teritoriale;
m) coopereaza cu unitatile/structurile teritoriale ale Politiei Romane pentru identificarea detinatorului/utilizatorului autovehiculului ridicat ca urmare a stationarii neregulamentare sau al autovehiculelor abandonate pe domeniul public.

E suficient de clar pe cine pot opri si in ce context?Cititi cu atentie ce e cu rosu si cu mai mare atentie ce e subliniat.

Modificat de arcan
  • Apreciez 2
Publicat

Si daca nu opresc ce sa le faca? Sa le ia caii de la bicicleta?

Publicat

Pai asta ziceam.Au dreptul sa fac semnale de oprire DOAR conducatorilor auto cu maisni de tonaj.Scrie negru pe alb.Iar unctul a spune extrem de clar ca au dreptul de a efectua semnale regulamentare de oprire a conducatorilor de autovehicul exclusiv pentru indeplinirea atributiilor conferite de prezenta lege in domeniul circulatiei pe drumurile publice;

Cuvantul ,,exclusiv.. spune totul.

Publicat

Si daca aplica sanctiuni la OUG 195/2002, trebuie sa aibe calitatea de politist rutier!

Publicat (modificat)

Ce este deranjant, ceva ce purtatorii de uniforma nu inteleg nici daca le desenezi, unui politist care a facut o scoala de politie , are si o facultate, poate,  ii trebuie calitate de politist rutier pentru a aplica o contraventie la OUG 195/2002.

De ce, inca nu am inteles si nici un chestor cu enspe mii de stele secretar de stat/ director de directie generala in M.A.I. nu poate explica.

Si in acest  timp paznizicii de la primarie au girofar si te opresc sa-ti aplice sanctiuni pentru parcari.

Culmea.......... le aplica celor care au facut o scoala de politie nu pentru ca pur si simplu incompetentul Dragnea , fiu de sef de post, fie-i blestemat numele, s-a trezit intr-o dimineata cu fata la cersaf si a decretat,,paznicii de la primarie sa fie poluitisti cocalari"!

Modificat de Elvis
Publicat

Ori scriu eu in chineza,ori nu ma fac inteles.

Unde naiba scrie ca ei aplica sanctiuni la OUG 195???

Repet :

exclusiv pentru indeplinirea atributiilor conferite de prezenta lege in domeniul circulatiei pe drumurile publice

Exclusiv pentru prezenta lega.Adica L 155/2010

Exclusiv.adica strict doar pe legea 155...

• Apreciez 1
Publicat

http://www.pressalert.ro/2013/07/cum-a-fost-amenintat-un-jurnalist-de-seful-politiei-locale/

Un jurnalist timișean a făcut o sesizare la ActiveWatch, dar și o plângere penală, în urmă  cu scurt timp, împotriva unui șef de instituție municipală. Astfel, Dani Groza, redactor-șef al publicației lugojene “Redeșteptarea”, a recurs la această măsură după ce, spune el, a fost amenințat cu moartea de șeful Poliției Locale din Lugoj, Florin Dumitru. Totul s-a întâmplat ieri, când o reporteră a publicației s-a întâlnit cu Dumitru pentru o declarație în legătură cu un articol, iar acesta i-a transmis lui Groza că “mă bate până mă scoate în sicriu din Lugoj”, după cum ne-a declarat Groza. Motivul ar fi articolele apărute în “Redeșteptarea” despre diverse derapaje ale șefului Poliției Locale. “Supărarea domnului Dumitru vine de la articolele pe care le-am scris despre el. Florin Dumitru este fostul purtător de cuvânt al PSD Lugoj. El a ajuns în funcţia de şef al Poliţiei locale în urma decizii luate de primarul Francisc Boldea, preşedintele PSD Lugoj şi a unui simulacru de concurs la care a fost unicul candidat. De la numirea în funcţie, Dumitru a fost implicat în mai multe situaţii nepotrivite pentru un şef al Poliţiei locale. În 2012, la spectacolul de lansare al candidatului PSD, Francisc Boldea, şeful Poliţiei locale din Lugoj a îmbrăcat ţinuta de dansator popular şi a încins un brâu în cinstea şefului de partid, deşi poziţia pe care o ocupa la aceea vreme nu-i permitea o astfel de expunere politică. Ziariştii l-au surprins din nou pe Florin Dumitru implicat în viaţa politică, în seara de 10 iunie 2012, în cabinetul deputatului PSD Sorin Stragea, acolo unde se afla cartierul general al social-democraţilor lugojeni şi se contabilizau voturi”, scrie Groza pe Facebook, amintind și de un teren atribuit ilegal lui Dumitru.

Contactat de PRESSALERT.ro, Florin Dumitru a spus că nu a folosit cuvintele respective, dar a recunoscut că “m-oi fi adresat într-un mod colorat, că orice om are o limită”, fără să precizeze însă la ce se referă prin “colorat”. “Dacă studiați toate articolele publicate în «Redeșteptarea» din 1 mai 2012 până acum o să vedeți că are ceva personal cu mine, nu mi se reproșează chestiuni legate de serviciu. Pentru amenințări, domnul Groza se poate adresa instituțiilor abilitate, să depună o plângere la procuratură. Și eu îmi rezerv dreptul de a mă adresa instanței și, probabil, asta voi face”, ne-a declarat șeful Poliției Locale din Lugoj. Acesta a conchis că “nu sunt fost ospătar, să mă cobor la nivelul lui.”

Publicat (modificat)

Dar oare de ce nu se sesizeaza DGA-ul? Doar celor de la rutiera le iau pv-urile sa le verifice, cocalarilor vad ca nu. Ar face sute de dosare la cocalarii astia pentru abuz in serviciu si cine mai stie pentru ce dupa o verificare atenta.

Modificat de Rusy
Publicat (modificat)

am promis o poza cu gaselnita coclalarilor ca sa aiba si lumini rosii chiar daca girofarul e albastru, imi sarise lantul de la bicicleta si am oprit sub podul Basarab chiar langa ei, uitati-va cu atentie la girofar cum si-au montat si lumini rosii, ca sa nu mai vorbim de inscriptie. Acum vine rugamintea, sa ma ajutati pe mine ca simplu cetatean (nu fac parte din politie) sa fac o sesizare si unde trebuie sa o fac si ce trebuie sa scriu si mai ales daca sesizarea se poate face prin e-mail

post-571-0-56289200-1374995724_thumb.jpg

Modificat de yo3ies
  • Apreciez 4

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.