Jump to content
POLITISTI.ro

Marius

Postare recomandată

fi-miu a fost acostat in cismigiu de niste "civili", i s-a prezentat fugitiv o legitimatie si intrebat daca are droguri la el (erau un grup destul de maricel)

l-am "educat" ca pe viitor, daca se mai intimpla, in primul rind sa spuna ca pentru identificare merge la oricare sectie de POLITIE (in particular sectia 3), iar daca respectivii insista, sa sune la 112

Link către comentariu
  • Membru

Nu m-ar mira sa opreasca camioane incarcate cu faina si sa-si puna pe gingii faina, sa vada daca nu sunt droguri...Sa vezi desfasurare de forte cu maidanezi luati de pe strada si folositi in "actiuni super speciale".

Link către comentariu

Poate vor face si livrari supravegheate de...patrunjel!? Daca nici asta nu e incalcare a legii...sau cum a exemplificat Ben, ca localii au prins un hot si s-au dus cu el la parchet, de i-au trimis la plimbare!

 

Modificat de danpin
Link către comentariu

fi-miu a fost acostat in cismigiu de niste "civili", i s-a prezentat fugitiv o legitimatie si intrebat daca are droguri la el (erau un grup destul de maricel)

l-am "educat" ca pe viitor, daca se mai intimpla, in primul rind sa spuna ca pentru identificare merge la oricare sectie de POLITIE (in particular sectia 3), iar daca respectivii insista, sa sune la 112

 

erau jandarii sub  acoperire, care merg dupa  miros.

 

Link către comentariu

Salutare la toata lumea,aruncati un ochi aici http://www.cancan.ro/actualitate/intern/video-imagini-incredibile-in-capitala-un-sofer-a-facut-tot-posibilul-ca-masina-lui-sa-nu-fie-ridicata-de-hingherii-auto.html

 

Va rog sa-mi spuneti,pentru ca eu nu mai pricep nimic,acesti indivizi imbracati in negru au dreptul de a retine si a duce o persoana la sediul lor?Vad ca mai nou au tinuta de interventie,opresc masini in trafic,legitimeaza oameni pe strada,ce naiba se intampla?.

Scuze de avalansa de intrebari,dar sunt extrem de indignat,se pare ca acesti indivizi fac abuz pe fata, in vazul lumii,dar nimeni nu ia nici o masura sa la taie din avant.As fi foarte bucuros daca le-ar schimba naibii denumirea in orice altceva.

Link către comentariu

Apropos in codul rutier sunt trecuti sau nu acesti indivizi de la polutia locala? Ca daca nu sunt ... 

 

In ultima versiune a codului rutier cea aflata in vigoare nu gasesc nicaieri sintagma de politie locala deci daca nu sunt in lege sunt ca orisice alt cetatean adica le respect indicatiile doar cand ii vad ca dirijeaza circulatia la vreun accident rutier, prioritate cand au girofarurile pornite oha si altele de genu, poate isi invata locul, sau gresesc eu cumva? Si cred ca daca nu sunt in codul rutier respectivul trebuia sa sune la 112 si sa reclame furtul pentru ca daca nu au conform codului rutier atributii legate de legislatia rutiera , nu vad cum au putut sa constate ca masina e parcata ilegal, deci e furt ceea ce au facut.

Modificat de yo3ies
Link către comentariu

Am mai citit prin legi si se pare ca pot ridica masini 

 

Potrivit Legii nr. 155/2011, politistii locali au dreptul sa constate contraventii si sa aplice sanctiuni pentru incalcarea normelor legale privind privind oprirea, stationarea, parcarea autovehiculelor si accesul interzis.

De asemnea, acestia au dreptul sa dispuna masuri de ridicare a autovehiculelor stationate neregulamentar.

Politistii locali mai pot da amenzi de circulatie si pentru incalcarea normelor legale privind masa maxima admisa si accesul pe anumite sectoare de drum, avand dreptul de a efectua semnale de oprire a conducatorilor acestor vehicule.

In plus, agentii politiei locale pot constata contraventii si aplica sanctiuni pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la circulatia in zona pietonala, in zona rezidentiala, in parcuri si zone de agrement, precum si pe locurile de parcare adaptate, rezervate si semnalizate prin semnul international pentru persoanele cu handicap.

Dar de oprit in trafic si cerut actele la control la soferii de autoturisme vad ca nu pot sa o faca.

Link către comentariu

Conform legii atributiile politiei locale sunt

 

CAPITOLUL III 
Atribuţiile poliţiei locale 
 ART. 5. - În domeniul ordinii şi liniştii publice, precum şi al pazei bunurilor, poliţia locală
are următoarele atribuţii: 
 a) menţine ordinea şi liniştea publică în zonele şi locurile stabilite prin planul de ordine şi 
siguranţă publică al unităţii administrativ-teritoriale, aprobat în condiţiile legii; 
 b) menţine ordinea publică în imediata apropiere a unităţilor de învăţământ publice, 
unităţilor sanitare publice, în parcările auto aflate pe domeniul public sau privat al unităţii 
administrativ-teritoriale, a zonelor comerciale şi de agrement, parcurilor, pieţelor, cimitirelor 
şi altor locuri aflate în proprietatea şi/sau în administrarea unităţilor administrativ-teritoriale 
sau a altor instituţii/servicii publice de interes local, stabilite prin planul de ordine şi siguranţă
publică; 
 c) participă alături de Poliţia Română, Jandarmeria Română, Inspectoratul General pentru 
Situaţii de Urgenţă şi alte structuri, autorităţi şi instituţii publice, prevăzute de lege, potrivit 
competenţelor, la activităţi de salvare şi evacuare a persoanelor şi bunurilor periclitate de 
incendii, explozii, avarii, accidente, epidemii şi alte calamităţi naturale ori catastrofe, precum 
şi de limitare şi înlăturare a urmărilor provocate de astfel de evenimente; 
 d) acţionează pentru identificarea cerşetorilor, copiilor lipsiţi de ocrotirea părinţilor sau a 
reprezentanţilor legali, a persoanelor fără adăpost şi ia măsuri pentru predarea acestora către 
serviciul public de asistenţă socială în vederea soluţionării problemelor acestora, în condiţiile 
legii; 
 e) potrivit competenţei, constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru nerespectarea 
legislaţiei privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi, a celei privind 
programul de gestionare a câinilor fără stăpân şi a celei privind protecţia animalelor de 
companie şi sesizează serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân despre 
existenta acestor câini şi acordă sprijin în vederea capturării şi transportării acestora la 
adăposturi; 
f) asigură protecţia personalului din aparatul de specialitate al primarului, din instituţiile 
sau serviciile publice de interes local la efectuarea unor controale sau acţiuni specifice; 

 

 

Ma gandesc cum ar fi daca fiecare cetatean ar stii atributiile polutiei locale si ar actiona in consecinta. 

 

Deci intrebarea mea e una singura ce nu au voie de fapt sa faca politistii locali

 

Pana acum am descoperit urmatoarele, daca nu dirijeaza circulatia, si esti sofer de autoturism nu au voie sa te opreasca in trafic (am vazut asta in zona Dristor doar un echipaj de locala care se pusese pe facut controale de rutina in trafic - care din cate stiu nici macar nu mai exista legal), nu au voie sa foloseasca semnalele luminoase si acustice decat pe raza de competenta, nu cum vad mereu pe calea Grivitei (zona pasaj Basarab) prin Bucuresti trecand in mare viteza si pe rosu chiar pe unii de la politia locala sector 3 si sector 5. Daca mai stiti si altele zic sa le scrieti aici astfel incat noi cetatenii de rand cu legea in mana sa ii trimitem inapoi la supravegheat traficul de patrunjel si leustean si urmarit pe unde isi lasa excrementele prin parcuri cainii.

  • Apreciez 1
Link către comentariu

Domniile lor, "colegii" de la locala, au atributii extrem de limitate si destul de clar stipulate insa... Acea L155/2010 dupa care functioneaza, este la cheremul dumnealor si o agreseaza si sidomizeaza cum vor insa numai de respectat nu o respecta. Motivul? Li se permite. Face cineva din M.A.I. ceva in sensul acesta? Raspuns: NIMIC!

Iar faptul ca aceasta continuitate a nerespectarii  legii lor de functionare si mai ales de copiere a uniformei si inscriptionarii autovehiculelor are loc si va amai avea mult timp de aici incolo, va intreb si eu pe domniile voastre: Ce grad profesional are are doamna politist local din imagine si mai ales din ce structura face parte? Te pomenesti c-o fi locotenent!  :))

Link către comentariu

Saracii copii! Ei cred ca a venit d-na politist la ei, in vizita. Mi se face greata, parca este o imagine dintr-un film prost, cu o actrita de mana a lll-a, ce imita ceea ce nu este. Rusine! Rusine!

 Ministrul MAI nu are nimic de spus?

Link către comentariu

Azi am avut treaba pe centura Bucurestiului, sa repar un sistem de alarma la un prieten, treaba a decurs pe principiul te las la depozit la ora 10 vin pe la  2 sa te iau inapoi, am terminat treaba in 45 de minute si am avut la timp de pierdut o gramada si stateam cu sticla de cola langa mine si cu pachetul de tigari sa pierd vremea cand colo tot vad pe centura vreo 3 masini de la diverse politii locale care se dadeau in sus si in jos cu girofarurile pornite. Intreb si eu astia de la polutia locala au dreptu sa foloseasca girofaru asa dupa bunul plac, si asta fara sa fie in zona lor de competenta.

Link către comentariu

Numerele masinilor politiilor locale de prin Bucuresti sunt: B xx DPL ori: B xx PLB.  Se vor a fi distincte precum  cele de MAI. Si... In mare parte primarii sunt ai pardidului de guvernamant iar vicepremierul "fraternizeaza" cu ei si le "tine" trena iar sansele ca Politia Locala sa respecte legea sun infime. Intrati pe site-ul oficial al politiei locala Ploiesti sa vedeti "mascatii" ce uniforme gri au. Cum spuneam intr-o postare anterioara iar administratorul m-a  penalizat pentru asta, POLITIA ESTE FATA GUVERNARII. 

  • Displace 1
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
×
×
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.