Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Apartenenta la anumite organizatii poate impiedica inscrierea la Academia de Politie?

popescu91

Question

Buna ziua. Numele meu este Popescu si am si eu o nelemurire. Vreau sa stiu daca voluntariatul sau calitatea de membru in cadrul unei organizatii, asociatii care promoveaza anumite valori (nu politice sau religioase) ma poate stopa sa particip la concursul de admitere in academia de politie. Mai pe scurt, fac parte din organizatia romilor Pro Europa a "Partidei rromilor" si in vara asta doresc sa particip la admitere la academia de politie. Stiu ca exista o cerinta ca nu trebuie sa facem parte din organizatii sau partide politice insa organizatia din care fac parte (nu am carnet de membru) se numeste Partida rromilor. Asadar exista vreun pericol ?

Multumesc !

Buna ziua. Numele meu este Popescu si am si eu o nelemurire. Vreau sa stiu daca voluntariatul sau calitatea de membru in cadrul unei organizatii, asociatii care promoveaza anumite valori (nu politice sau religioase) ma poate stopa sa particip la concursul de admitere in academia de politie. Mai pe scurt, fac parte din organizatia romilor Pro Europa a "Partidei rromilor" si in vara asta doresc sa particip la admitere la academia de politie. Stiu ca exista o cerinta ca nu trebuie sa facem parte din organizatii sau partide politice insa organizatia din care fac parte (nu am carnet de membru) se numeste Partida rromilor. Asadar exista vreun pericol ?

Multumesc !

14 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Daca organizatia ta nu face politica nu este nicio problema ,daca face nu poti decat daca renunti la calitatea pe care o ai in,, partida."

Partida romilor mi se pare ca este organizatie politica nu?

• 0

in cazul tau s-ar putea chiar sa te ajute

poti candida pe locurile rezervate romilor, asta daca se mai face admitere, iar din cate stiu tb sa atasezi la dosar o adeverinta de la o organizatie a minoritatilor care sa iti confirme statutul (ne neaparat ca esti membru acolo, ci doar ca apartii etniei)

in cazul in care esti declarat admis faci cerere de retragere din organizatie, daca este considerata partid politic

cata vreme este o organizatie legal infiintata si care desfasoara activitati legale, faptul ca esti membru sau, dupa cum descrii tu, simpatizant, nu poate avea implicatii negative

• 0

Ce etnie v-ati declarat in actele oficiale?

Locurile rezervate romilor zic eu sunt usor de castigat , insa daca v-ati declarat roman cum au obiceiul majoritatea romilor o sa aveti de tras tare... ;)

• 0

scuza-ma dar in ce acte oficiale iti declari etnia? din cate stiu eu doar la recensamant mai te intreaba asa ceva

oricum, putea sa se declare si hun, daca aduce o adeverinta de la o organizatie a minoritatii respective cum ca apartine acelei minoritati are acces la locurile pentru romi

daca gresesc sa ma corecteze cineva.

• 0

Hmm ce-i drept mai cam prins cu temele nepregatite...nu stiu sa iti zic clar ce acte , insa cred ca cei de la primarie au o evidenta a populatiei despre apartenenta etnica.

Daca se aduce doar o adeverinta de la o organizatie a minoritatii respective exista riscul ca acestea sa fie eliberate in mod excesiv si unor romani de exemplu ce vor sa se dea drept romi/maghiari ca sa intre mai usor in politie...ceea ce ma faca sa ma gandesc ca este ceva mai complicat decat atat sa iti demonstrezi aceasta etnie.

Acum cativa ani am auzit o stire precum ca o fata a incercat sa sustina concursul de admitere de la academie pe locurile repartizate romilor desi aceasta era romanca , urmand sa fie cercetate penal pentru fals in acte.

• 0

recensamantul e singura evidenta care exista cu privire la etnie. atat.

eu iti pot spune ca este un punct slab la admitere si nu doar la academia de politie, ci in general,, dar doar asa se demonstreaza apartenenta la o anumita etnie. cu adeverinta. cine face falsuri isi asuma responsabilitatea si au fost cazuri din acestea.

• 0

Locuri speciale pentru ROMI vai si amar ce s-a ajuns si in tara asta :doh: nu pricep de ce le trebuie locuri speciale????? daca sunt buni candideaza ca toata lumea si iau examenul daca nu? asta e la revedere nu m-as mira in viitoru nu foarte indepartat sa ma comande vreun ,,tiganoc,, care a candidat el pe 3 locuri :doh:

• Upvote 2

• 0

discriminarea pozitiva e o arma cu multe taisuri :) dar, punctual, in acest caz, adica rezervarea unui numar pentru minoritati in institutiile de invatamant superior, nu neaparat AP, cred ca este benefica

este nevoie sa ai ca lucratori membri ai diferitelor comunitati, nu doar pt imagine, ci si pentru ca iti usureaza munca

si crede-ma ca nu ai alta optiune decat sa ii formezi in scoli; mai demult, la un concurs din sursa externa am adus un cunoscut de etnie roma sa isi faca dosar; i-au respins dosarul, desi il cunosteam bine si era cu un comportament ok si fara antecedente/anturaje dubioase; motivatia a fost pe undeva ca unul dintre cei 8 frati de-ai lui, cu care nu mai avea legatura de vreo 6 ani (alt oras etc) avea o amenda pt furt de fier vechi. eu cred ca altul a fost motivul real, in fine... si in respectiva unitate aveau nevoie ca de aer de un vorbitor de limba roma si de un cunoscator al obiceiurilor

asadar avem nevoie de mai multi colegi din randul minoritatilor. si cristm, daca acum esti nemultumit ca vei avea un coleg/sef roma care totusi iti vorbeste bine limba, asteapta inca 5-10 ani cand vor veni peste tine chinezii, arabii si indienii nascuti aici in anii 90, deci cu cetatenie romana :)

• Upvote 1
  • Downvote 1

• 0

De ce am avea nevoie sa le stim obiceiurile?Ca doar Politia nu se intreaba daca,in ziua in care vor descinde,nu cumva, Izabela de 14 ani este luata in casatorie de Giuvaieru'? Chiar nu vad rostul locurilor pentru minoritati.Cum ministerul culturii este luat de un maghiar, la fel un post la AP poate fi ocupat de un tigan.Ce, ministrul a concurat pentru locuri speciale? Din contra, sa candidezi ca oricare cetatean e o dovada ca rasismul a disparut.Cel putin asa vad eu lucrurile.

PS:Ultima data cand am verificat,pe la cultura era un MAGHIAR (911 !!! ).

Edited by Phinto

• 0

discriminarea pozitiva e o arma cu multe taisuri :) dar, punctual, in acest caz, adica rezervarea unui numar pentru minoritati in institutiile de invatamant superior, nu neaparat AP, cred ca este benefica

este nevoie sa ai ca lucratori membri ai diferitelor comunitati, nu doar pt imagine, ci si pentru ca iti usureaza munca

si crede-ma ca nu ai alta optiune decat sa ii formezi in scoli; mai demult, la un concurs din sursa externa am adus un cunoscut de etnie roma sa isi faca dosar; i-au respins dosarul, desi il cunosteam bine si era cu un comportament ok si fara antecedente/anturaje dubioase; motivatia a fost pe undeva ca unul dintre cei 8 frati de-ai lui, cu care nu mai avea legatura de vreo 6 ani (alt oras etc) avea o amenda pt furt de fier vechi. eu cred ca altul a fost motivul real, in fine... si in respectiva unitate aveau nevoie ca de aer de un vorbitor de limba roma si de un cunoscator al obiceiurilor

asadar avem nevoie de mai multi colegi din randul minoritatilor. si cristm, daca acum esti nemultumit ca vei avea un coleg/sef roma care totusi iti vorbeste bine limba, asteapta inca 5-10 ani cand vor veni peste tine chinezii, arabii si indienii nascuti aici in anii 90, deci cu cetatenie romana :)

Da rahoul ai si tu dreptatea ta oricum mai putin si trebuie sa scoatem posturi si pentru unguri nu????? ca deh poate prindem vreun ,,bozgor,,in munca noastra de zi cu zi si avem toate sansele sa nu stie romaneste nu?? :doh: si atunci sa avem un traducator ceva,ca doar traim in ungaria nu Romania

• Upvote 3

• 0

parca au fost scoase posturi pentru unguri si nu s-au ocupat, apoi le-au scos din nou in a doua sesiune

teoretic fiecare cetatean roman ar trebui sa stie limba romana, dar tu lucrezi in teorie sau in practica?

apoi sunt foarte multe motive pentru care e bine sa ai lucratori apartinand minoritatilor. dau un singur exemplu si cei care au cat de cat habar vor pricepe: de ce credeti ca minoritatea turco-tatara este atat de bine reprezentata in institutiile din aopsn?

• 0

rahoul,nu mai bine vrei ca politistii sa isi schimbe statutul din "functionar public cu statut special" in "TOLERAT" ? :)

• 0

asa e, au fost scoase locuri pt unguri, s-au organizat chiar doua sesiuni si tot nu s-au ocupat toate locurile :) mie nu mi se pare corect insa ca cineva care vrea sa dea la o astfel de insitutie sa aiba locuri speciale....noi ne "batem" acoo cu inca 3000 de candidati, iar ei sunt cateva zeci, dar tot acolo ajung.....sa dea admitere cot la cot cu toata lumea si daca dovedeste ca stie, sa intre, ca n-am nimic cu el!! dar nu asa..

• 0

popescule... iesi de pe forum... niggers are not allowed ! intra pe un forum de corturi si prelate mai bine... sau de tehnici de furt si dat tepe ! nu va mai halesc ! eu ca roman sunt discriminat in tara mea ! voi aveti locuri speciale, pentru ce...? IN BULETINUL VOSTRU SCRIE CETATEAN ROMAN nu CETATEAN TIGAN... atata timp cat sunteti romani candidati pe locurile de romani ! chestia asta cred ca e numai pe la noi, in alte tari nu cred ca exista locuri speciale pt X sau Y la angajare !

ati facut ceva special pentru tara asta ca sa meritati locuri speciale? same shit cu ungurii... ar trebui sa fie 270 de locuri pentru ROMANI si atat... (ai buletin de romania poti participa, nu... stai acasa) nu separate pentru tigani, nu separate pentru unguri

stiu ca o sa sara lumea ca vai cum pot fi asa etc... dar sa fim seriosi... stiti ca am dreptate !

Edited by LEX91SPETSNAZ
  • Upvote 1