Jump to content
POLITISTI.ro

Inmatriculare auto provenita din Franta

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua,am cumparat o masina de la cineva cu numere de Franta..masina este inmatriculata pe numele unui francez de prin 2005,masina a fost vanduta prin mai multe locuri,deci nu stiu unde e acel act de la primul care a luat-o din Franta prima oara, pot sa circul cu ea in tara? nu a avut numere rosii niciodata...nici nu stiu cum s-a circulat cu ea pana acum sincer...cum as putea s-o inmatriculez in Romania?

p.s: am itp rar in RO si asigurare franceza

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna ziua!Am si eu o problema,acum 5 ani unchiul meu mi-a facut cadou un opel astra cu numere de italia,aceasta nefiind radiata din Italia.Dupa ceva timp eu am vandut masina si la vreo 2 saptamani dupa ma sunat unchiul meu ca are nevoie de placute pentru a o radia.Intrebarea mea este:Se poate radia fara placute si celelalte documente daca eu ii fac o procura notariala prin care spun ca el mi-a dat mie masina si eu la randul meu am vandut-o mai departe pentru al scutii pe el de impozitele foarte mari?

Vreau sa mentionez ca eu am pierdut contractele de vanzare-cumparare dintre mine si unchiul meu si dintre mine si cel caruia i-am vandut masina!Multumesc!

Publicat

Buna ziua,

Situatia este urmatoarea: vreau sa cumpar o masina de la o companie care innoieste parcul de masini. Vanzarea se face doar catre angajatii firmei, eu nefiind angajat. Masina o poate achizitiona cumnatul meu, el fiind angajat, apoi el sa mi-o vanda mie.

Intrebarea mea este: o pot inmatricula eu direct in baza contractului de vazare cumparare dintre mine si cumnatul meu? Sau trebuie sa o inmatriculeze el si apoi eu? Ma gandeam sa nu mai facem atatea drumuri ca sa inmatriculam de doua ori!

Multumesc

• Moderator
Publicat

Da, o poti înmatricula direct pe numele tău după ce întocmesti contractul de vânzare-cumpărare cu cumnatul.

• 2 ani mai târziu...
Publicat

Am cumparat o masina cu nr de Franta cu talonul ne barat. Pot sa o inmatriculez in Romania 

• Marius a modificat titlul în Inmatriculare auto provenita din Franta
  • 8 luni mai târziu...
Publicat

Buna seara,Vreau sa cumpar o masina recent adusa din Franta.Masina are cerficat barat.Se va face si un contract de vanzare cumparare intre vanzator si eu(cumparator).Oare am toate actele necesare pt a inscrie ulterior masina in Romania/?

Publicat (modificat)

Oare ai pus intrebarea unde trebuie? Nu!

Acest site se numeste politisti.ro si se adreseaza, in special, politistilor. Politia Romana nu se mai ocupa de inmatricularea autovehiculelor din anul 2002. Exista un serviciu specializat in cadrul fiecarei prefecturi care se ocupa cu asa ceva. Acest serviciu nu are nicio legatura cu Politia Romana, iar angajatii acestui serviciu nu sunt politisti, ci doar au grade profesionale asemanatoare. Mergi la sediu acestui serviciu si vei afla ce te intereseaza legat de inmatriculari.

Modificat de Sache
  • 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna seara, am achizitionat recent un autoturism care este adus di Franta.Persoana de la care l-am cumparat scosese primul rand de nr.rosii.Am facut actul de vanzare-cumparare, l-am depus la financiarul lui(5 exemplare) am luat fiscalul de la el , am mers la rar, l-am bagat la financiarul meu , m-a luat in evidenta.Intrebarea este daco acum pt inmatricularea definitiva ma am nevoie de ceva de la vreun organ fiscal.

Multumesc

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Buna ziua, 
Am achiziționat o mașină cu acte si numere de Franța dintr-un parc auto din Hunedoare.Am făcut act de vânzare cumpătare cu proprietarul parcului auto care la randul lui avea contract de VC cu francezu.Acum eu am scos nr rosii dar acum întrebarea mea este eu o pot înmatricula daca proprietaru parcului auto de unde am cumpărat eu mașină nu îmi poate da fiscal sau nu este nevoie de fiscal.Menționez ca eu sunt primul care am scos nr roșii.Si a fost făcut si RAR-ul.

Ce as putea face in situația asta????

• 7 luni mai târziu...
Publicat

Buna ziua

Am achizitionat recent un vehicul adus din Franta cu numere de Franta si vreau sa ii scot un set de numere rosii.Pe certificatul masinii scrie vandut si data vanzarii .Ce alte proceduri trebuie facute in vederea eliberarii autorizatiei provizorii de circulatie?Daca scrie pe certificat vandut si data inseamna ca masina este scoasa din circulatie din Franta?

• Moderator
Publicat

Politia Romana NU se mai ocupa de inmatricularea autovehiculelor din anul 2002. Puteti adresa aceasta intrebare functionarilor din cadrul DRPCIV din judetul unde vreti sa inmatriculati autovehiculul. 

• 3 ani mai târziu...
Publicat

Buna seara, 

Am achiziționat de curand un autoturism adus din Franța, si are certificatul de înmatriculare barat si data de vânzare trecuta, intrebarea mea este, cat se poate circula cu masina de la data trecuta pe certificat, si care ar fi legea respectiva care atesta un nr exact de zile care iti permite sa circuli cu mașina si dupa care as fi sancționat 

Publicat

Buna seara, 

Am achiziționat de curand un autoturism adus din Franța, si are certificatul de înmatriculare barat si data de vânzare trecuta, intrebarea mea este, cat se poate circula cu masina de la data trecuta pe certificat, si care ar fi legea respectiva care atesta un nr exact de zile care iti permite sa circuli cu mașina si dupa care as fi sancționat 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.