Jump to content
POLITISTI.ro

Port arma


Sebastian93

Recommended Posts

Buna ziua .. Sunt interesat sa imi fac permis de port arma .. Daca puteti sa imi dati si mie niste informatii despre acest permis de ce acte am nevoie preturi etc ... Sau unde ma pot documenta, plus ma intereseaza si cand am voie sa trag si cand nu .... Cat mai multe detalii sa vad despre ce este vorba daca merita sau nu

 • Downvote 4
Link to comment
 • Member

Conform Art. 13 al legii 295/2004

Categoriile de persoane fizice care pot fi autorizate să procure arme letale

(1) Persoanele fizice de cetăţenie română cu domiciliul sau reşedinţa în România, care îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 14 alin. (1) pot fi autorizate, la cerere, să procure arme letale.

(2) Armele de apărare şi pază pot fi procurate numai de către următoarele categorii de persoane:

a) demnitarii, magistraţii, diplomaţii, militarii şi poliţiştii, pe perioada cât sunt în activitate şi după încetarea activităţii, pensionare, trecerea în rezervă sau retragere, după caz, cu excepţia situaţiei în care aceştia şi-au pierdut calitatea din motive imputabile lor;

b) persoanele prevăzute de lege, care îndeplinesc o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii publice, pe perioada în care au această calitate, cu excepţia personalului de pază din cadrul societăţilor specializate de pază;

c) persoanele incluse în programe de protecţie a martorilor, pe perioada în care au această calitate.

(3) Vânătorii pot procura arme de vânătoare, precum şi arme de tir, numai din categoria armelor lungi.

(4) Sportivii de tir categoria I ori membri ai loturilor naţionale sau olimpice, pe perioada cât sunt în activitate, precum şi antrenorii şi instructorii în poligonul de tragere pot procura numai arme de tir, cu excepţia situaţiei în care aceştia şi-au pierdut calitatea din motive imputabile lor.

(5) Colecţionarii de arme pot procura numai arme de colecţie, cu excepţia celor prevăzute în categoria B pct. 7 din anexă, proiectate după anul 1945, în condiţiile stabilite în normele metodologice de aplicare a prezentei legi.

Link to comment

Multumesc Bogdan , daca imi poti spune ce acte am nevoie si ce taxe am de platit este perfect .. Si daca am ceva de indeplinit .. Am 20 de ani asta nu cred ca este o problema din cauza varstei ..

 • Downvote 3
Link to comment
 • Member

Citeste H.G. 130/2005 si vezi acolo de ce acte ai nevoie pentru a obtine permis de port arma neletala.Art 13 din legea 295/2004 precizeaza categoriile de persoane ce pot detine arme letale si nu cred ca faci parte dintr- una din ele.

 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator

Te oboseste teribil cititul, asa-i? Vrei să obtii permisul de armă, dar în schimb îti este lene să citesti două acte normative ce se referă la acest subiect si ceri să ti se dea mură-n gură. Citeste-le si ai să vezi.

 • Upvote 2
Link to comment

Nu vreau nimic mura-n gura doar vroiam sa ma asigur ca este tot ce ma intereseaza din acea lege ... Multumesc pentru intelegere ...

 • Downvote 5
Link to comment
 • Moderator

 ma intereseaza si cand am voie sa trag si cand nu .... 

Pai daca nu intelegi asta, cum vrei sa detii o arma?

Link to comment

Buna ziua ,in legatura cu permisul de port-arma neletala ,ca informare pentru persoanele doritoare din motive de divertisment,consider ca este o pierdere de timp si resurse.(cunostinta de cauza).

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.