Jump to content
POLITISTI.ro

Contestatie permis retinut.

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua.

Ma numesc Gelu,locuiesc in Germania de 9 ani iar acum o saptamana am venit in concediu in tara pt 3 saptamani,in noaptea zilei de 05.06 am fost oprit de politistii rutieri dupa ce consumasem in prealabil un pahar de bere la draft si mi sa retinut permisul pe o perioada de 90 zile.Am facut contestatie cu gandul sa obtin permisul inapoi pt perioada in care sunt in concediu,constient fiind ca am sanse minime sa castig contestatia.

Intrebarea mea este:Daca pierd procesul sunt obligat sa depun personal permisul la politie(asta insemnand sa ma intorc din germania special in romania pt asta), daca nu sunt obligat sa il depun suspendarea se ridica automat dupa expirarea celor 60,90 sau 120 zile de suspendare cat hotaraste justitia?sau odata si odata tot tre depus permisul la politie?Mentionez ca in germania nu imi este folositor decat f rar permisul,deci as putea trai fara el acolo 2-3 luni.

Multumesc anticipat.

• Moderator
Publicat

Încearcă să formulezi o întrebare în limba română.

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Reformulez intrebarea :Daca nu depun permisul la politie dupa sfarsitul procesului ce se poate intampla?

• Moderator
Publicat

Legea te obligă să predai permisul de conducere în termen de 5 zile.Dacă nu îl vei preda, vei încălca legea.

Publicat

Dat fiind ca locuiesc in strainatate imi va fi cam greu sa il predau,avocatul imi spunea ceva de genul ca daca nu il predau se mai adauga 30 zile de suspendare pe langa pedeapsa primita.Asa este cum spune avocatul sau poate fi mai grav?

• 5 ani mai târziu...
Publicat (modificat)

Buna ziua. As vrea sa stiu si eu care este perioada legala pentru a face contestatie in instanta impotriva retinerii permisului de conducere in vederea suspendarii dreptului de a conduce. Cind incepe. La data comiterii sau la data expirarii dovada drept de a conduce de 15 zile 

Modificat de Valer
  • 2 ani mai târziu...
Publicat

Salutare,

Tocmai ce am ramas fara permis, este un sentiment aparte -)

Asadar, am procesul verbal datat 9 Iunie 2022 si Instiintarea datata cu 6 Iunie 2022.

Este in regula ? Linia aceea continua am taiat-o in 9 Iunie, eu pe 6 Iunie eram acasa.

Multumesc,

Nicu

• Moderator
Publicat

Important e ca data la care ai săvârșit abaterea sa fie aceeași cu cea trecuta în procesul-verbal.

Publicat

Adica este in regula sa fie diferite datele din instiintare si PV ? Am taiat linia continua pe 9 Iunie dar ei m-au avertizat in avans pe 6 Iunie ?

Publicat

Nu mai vorbesc de faptul ca tocmai intrasera intr-o parcare mult mai joasa decat nivelul soselei pe care ma deplasam eu si se plimbau pe acolo. Exista 0 vizibilitate sa vada daca am taiat sau nu linia continua, desi nu au dovezi nici eu nu am camera de bord, asadar liber la abuzuri pentru ca in instanta cuvantul politistului este mai greu decat al "infractorului natural prin definitie".

• Moderator
Publicat

Permisul de conducere se reţine pentru efectuarea manevrei de depăşire în zona de acţiune a indicatoarelor "Depăşirea interzisă", nu se reţine pentru "tăiat" linia continuă. 
Dacă eşti nemulţumit, poţi să formulezi contestaţie la instanţă în termenul legal.

Publicat

Intr-adevar, m-am exprimat plastic, sigur, asa este scris si pe hartie. Doar ca era indicator unde se terminat limita de 70 km/h si nu depasirea interzisa (abuz politienesc obscen). Nu am dovada cum nici politia nu are dovada dar in fine, multumesc, o sa stau pe bara, fac economie la motorina.

Zile si drumuri bune tuturor si politisti cinstiti !

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.