Jump to content
POLITISTI.ro

Ridicare permis conducere


schatzi

Recommended Posts

Buna ziua, nu stiu daca am postat unde trebuie, dar va rog sa-mi raspundeti si mie.

Situatia e urmatoarea: in 2008 am avut permisul suspendat pentru o tamponare. Nu eram vinovata, dar asta nu e relevant. Cert e ca am pierdut contestatia, dar nu m-am dus sa depun carnetul. Nu am avut nici o problema pana acum (intre timp mi s-a eliberat alt carnet, pt ca cel vechi imi fusese furat). Acum, din cauza unui incident minor mi s-a suspendat iar permisul. Am facut contestatie si m-am dus cu certificatul de grefa sa-mi recuperez carnetul. Nu mi s-a eliberat din cauza procesului din 2008. Intrebarea e: se poate asa ceva? Nu se prescrie fapta din 2008? Si daca nu, se cumuleaza pedepsele? Voi avea carnetul suspendat 60 zile din 2008 + 30 zile ca nu l-am depus +30 zile de acum? Deci voi sta 4 luni fara carnet? Nu-mi permit asa ceva, deoarece serviciul meu implica neaparat masina.

Astep un raspuns, cum pot proceda? Multumesc

Link to comment

Surpriza este ca fapta din 2008 nu se prescrie si vei obtine in plus 30 de zile de suspendare. Nu ai precizat pentru ce motiv ti-a fost retinut permisul acum. Raspunsul cu privire la inceputul perioadei de suspendare il vei primi de la colegul de la ghiseu.

Link to comment

Buna ziua , am si eu o intrebare pt cine se pricepe , ce se intampla atunci cand nu iti ridici permisul de conducere (timp de 1 an de cand l-ai luat ) trebuie data o reexaminare (adica se da doar sala?) sau  nu exista asa ceva? multumesc

Link to comment
  • 2 years later...

Buna ziua,

As dori sa stiu daca dupa promovarea examenului auto pot ridica personal permisul (sau pot da o alta adresa la care sa-mi fie expediat), deoarece momentan nu locuiesc la adresa inscrisa pe buletin.

Multumesc.

Link to comment
  • 3 months later...

BUNA ZIUA! In data de 1 iunie 2014 am fost oprit de politie avand o alcoolemie de 0,81 in aer expirat iar in sange de 1,63 si bineinteles ca m-am ales cu un dosar penal (meritam)..acum 3 luni s-a termiat procesul si am primit amanarea aplicarii pedepsei. care zice asa:   in baza art. 85 alin.2 lit.g cod penal impune inculpatului obligatia de a nu conduce autovehicule pentru care prevede obligavitatea detinerii permisului de conducere PE DURATA TERMENULUI DE SUPRAVEGHERE DE 2 ANI.   de curand am scos hotararea judecatoreasca, iar avocatul meu spune ca pot merge sa imi ridic permisul doar ca nu pot conduce pe perioada celor 2 ani in Romania. Am sanse sa imi recuperez permisul si sa pot conduce in Italia eu fiind stabilit aici de 1 an? va multumesc anticipat!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.