Jump to content
POLITISTI.ro

Permis conducere


johnny30

Recommended Posts

Buna ziua . Apelez cu o intrebare in speranta ca ma puteti ajuta. mi-a fost suspendat permisul pentru o perioada de 90 zile ( fara drept de reducere la 30 zile ( conform legii) din motivul ca avum 1 an si 8 luni am mai avut o suspendare. intrebarea mea e  urmatoarea: la finalizarea celor 90 zile pot sa ma duc sa-mi iau permisul sau trebuie sa sustin examenul de 15 intrebari pentru a-mi dobandi permisul. va multumesc.

Link to comment

Va multumesc foarte mult. vroiam sa va mai intreb ceva si stiu ca e o intrebare absurda ( am gresit acum platesc si imi asum fapta) .crede-ti ca as avea o sansa daca as cere audienta la comandant pentru a-mi reduce perioada , bineinteles cu sustinerea examenului respectiv de 15 intrebari precizand faptul ca asta e meseria avand toate categoriile din asta imi castig painea, cum am spus e doar o intrebare si e absurd...doar va intreb...eu fiind sofer de meserie.

Link to comment

Mersi cristi ...dar multi mi-ai spus ca nu exista nici o sansa...apropo area vreo importanta daca permisul mi-a fost retinut in alt judet? ( stiu ca trebuie sa mi-l trmita in judetul in care am resedinta, nu? 

Link to comment
  • Moderator

Fiecare e liber să spună ce doreşte, cert este că legea îţi dă dreptul să soliciţi reducerea perioadei. Dacă nu vei încerca tot o certitudine va fi şi perioada de suspendare întreagă. Nu ţi se întâmplă nimic rău dacă soliciţi reducerea perioadei de suspendare, important este

Link to comment

Eu va multumesc pentru timpul acordat dar cum v-am spus de la ultima suspendare au trecut 1 an si 8 luni abia deci nu ma incadrez sunt constient de acest fapt. inca o dat multumesc pentru raspunsuri.

Link to comment
  • 3 years later...

Buna ziua am o problema cu care nu ma lămurit nimeni , prob este asta am obținut permisul auto in România după care am plecat in uk l-am schimbat in permis de uk acum o luna mi-a fost suspendat pe o perioada de 6 luni pentru ca am acumulat 12 puncte penalizare pentru nerespectarea limitei de viteze întrebarea mea este dacă merg in România pot conduce adică dacă eu mi-am schimbat permisul românesc in permis englezesc mai apar in baza de date cu permis românesc ? 

Link to comment

Nu poți conduce pe drumurile publice un autovehicul deoarece acest drept ți-a fost suspendat. De asemenea, nu mai figurezi în evidentele autorităților romane ca posesor de permis de conducere valid.

Figurezi ca ai avut permis de conducere romanesc, dar ca nu mai este valabil, întrucât ți l-ai preschimbat cu altul emis de autoritățile unui stat membru al UE.

Link to comment

Buna ziua, pe data de 06.12.2017 am fost implicat intr-un accident rutier pe trecerea de pietoni soldat cu vatamare corporala usoara din culpa( victima a avut 2 zgarieturi) .La data de 14.02.2018 victima s-a prezentat la politie pt a da declaratie ca nu depune plangere impotriva mea,La data de 22.02.2018 am primit ordonanta de la parchet cu clasarea dosarului , am primit NUP, .AM mers la politie si agentul care se ocupa de dosarul meu mi-a comunicat ca a trimis dosarul la parchet pt clasare ,El mentionand ceva de genul ca eu as avea sanctiunea de neacordare de prioritate nu mai retin bine , Avand aceasta speta imi puteti spune pe cat o sa am permisul de conducere retinut?

Edited by florida
Link to comment

Agentul  de la politia rutiera mi-a spus ca sar putea sa fiu incadrat da neacordare de prioritate doar , zicand ceva de nu stiu ce articol ca nu mai retin

Link to comment

Buna ziua , in anul 2008 am fost cu un vecin la cumparaturi cu masina lui care avea numere rosii.Dupa terminarea cumparaturilor ma rugat sa aduc masina in fata magazinului , el avand mai multe bagaje decat mine.O clipa am ezitat , stiind ca am permisul expirat dar m-am gandit ca era vorba de aprox.200 metri si nu se va intampla nimic.Cum am iesit din parcare am si fost atentionat cu semnale optice/acustice de un echipaj rutier si am tras pe dreapta.Am aflat repede ca masina avea numerele expirate si am fost insotit la serviciul politiei rutiere unde am dat o declaratie in care am spus ca nu am stiut de numerele expirate si le-am spus ca am si permisul expirat.Nu am avut niciodata in 25 de ani vreo abatere , nici macar o amenda , si pana la urma am ramas ca nu se inainta/intocmi dosar penal.

Au trecut mai multi ani ( pana in prezent / 2018 ) si intr-adevar nu sa intamplat nimic.Avand probleme in familie ( tata paralizat ) din 2009 pana in prezent nu am mai umblat dupa permis ( reinoire ) stand 24 de ore din 24 alaturi de tatal meu ( muncind de acasa ca traducator ) .In urma cu doi ani tatal meu a decedat si am incercat anul acesta sa imi reinoiesc permisul.Am inteles ca trebuia sa imi fac vizitele medicale complete si atat.Ca sa fiu sigur am explicat ce doresc celor de la serviciul permise iar dupa cateva zile am primit raspuns ca trebuie sa iau legatura cu IPJ din localitatea unde sa eliberat permisul pentru ca am restrictii/suspendare din anul 2008 , pentru ridicarea acestei restrictii/suspendare.Mentionez ca in toti acesti ani nu am primit nimic acasa , instiintare , citatie sau altceva de gen.Eu am domiciliul in alt judet si imi este greu sa ajung in judetul unde am obtinut permisul , asa ca am scris la IPJ unde mi-au raspuns ca au trimis la sev.permise din localitatea mea toate datele.Dar la sev.permise imi spun in continuare sa apelez la IPJ sa imi ridice restrictia.Eu sincer nu mai inteleg nimic , va rog daca exista un raspuns logic la aceasta situatie de la cineva care cunoaste exact demersurile in aceasta situatie , va raman recunoscator , cu stima suciu Stefan

Link to comment

Buna ziua, am fost oprit de politie si amendat cu 20 de puncte pentru ca am folie pe geamurile din fata, iar, dupa spusele politistului, in Romania este ilegal sa ai folie pe geamurile din fata, orice fel de folie, de orice transparenta, iar folie autorizata R.A.R. nu exista. Mi-a fost retinut talonul si mi-a fost data o dovada de circulatie pentru 15 zile. Nedumerirea mea este legata de faptul ca la acumularea de 15 puncte de penalizare se suspenda permisul de conducere, iar eu am primit 20, dar permisul nu mi-a fost retinut, ci doar certificatul de inmatriculare. Certificatul este suspendat sau va fi suspendat ulterior sau doar trebuie sa imi platesc amenda si sa merg la R.A.R. si apoi sa imi recuperez certificatul de inmatriculare? Nu as vrea sa circul cu permisul suspendat, in necunostinta de cauza si sa am probleme mai mari.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.