Jump to content
POLITISTI.ro

Permis de conducere suspendat


valentinpintilie

Recommended Posts

Sunt cetatean roman si am permis de conducere italian.Pe 24 05 2014 m-ia fost suspendat permisul pe o perioada de 3 luni in Romania. cum mie imi trebuie permisul pentru ca sunt sofer de tir as vrea sa stiu daca este vreo modalitate sa primesc permisul mai devreme pentru ca daca aveam permis roman dupa o luna dela suspendare puteam sa dau examen si daca il treceam se reducea perioada de suspendare.Este mai bine sa fac cerere ca permisul meu sa ramana in romania pe durata suspendari sau ca politia romana s-al trimita in italia(mie frica sa nu se piarda pe drum)? 

Link to comment
 • Moderator

Pentru ce faptă ţi-a fost suspendat dreptul de a conduce?

Unde ai domiciliu, în România sau Italia?

Link to comment

Tu esti sofer de tir, ai nevoie de permis ca sa traiesti, dar totusi o arzi cu viteza, alcool la bord sau iti place sa faci pariu cu trenul. Incredibil!

Link to comment
 • 1 month later...

salut! tocmai ce mi-a fost retinut permisul 90 zile pt ca am depasit limita legala in comuna cu 52 km/h,adica 102 pe raza judetului ialomita.unde pot depune acea cerere si copiile de pe pv si chitanta pt a da examenul respectiv pt a se reduce la 30 de zile in caz ca iau examenul?ms

Link to comment
 • Moderator

Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie

Cererea necesara va fi depusă şi înregistrată la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, având anexate următoarele documente:

 • o copie a procesului verbal de constatare a contravenţiei;
 • o copie a dovezii înlocuitoare a permisului de conducere;
 • o copie după chitanţa de achitare a amenzii;
 • o copie a BI/CI.

Detaliat găseşti informaţiile necesare aici:

 • Upvote 1
Link to comment
 • 3 years later...

Am obtinut permisul cat.B in Italia in anul 2005. Intretimp am revenit in tara si l-am preschimbat in unul romanesc si am adaugat si alte categorii C,E  .  In 2017 am depasit pe linia continua si mi-a fost retinut. Pentru ca aveam nevoie de el am depus o contestatie . Procesul s-a incheiat am vazut decizia pe internet insa comunicarea nu mi-a ajuns acasa. Verdictul este: permisul trebuie retinut!  Acum am primit un loc de munca in Italia ca sofer pe tir . Nu stiu ce sa fac pentru ca dupa ce primesc comunicarea mai trebuie sa treaca alte 30 zile pana sa pot depune permisul pentru alte 30 zile. Pot circula in alte tari inafara Romaniei in acest caz? Pot sa accept locul de munca? Cum sa fac?Multumesc!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.