Jump to content
POLITISTI.ro

Probleme cu părinţii - agresiuni fizice, violenţă

elenaioana2015

Recommended Posts

Am 17 ani si cateva luni si parintii mei nu ma lasa sa ies niciodata seara cu prietenii imi dau termen cel mult ora 10 11 . Am mai avut multe probleme si imi doresc sa ma mut la prietenul meu as putea sa dau o declaratie ceva ca nu vreau sa ma mai intorc acasa si vreau sa stau la el

• Upvote 1
  • Downvote 2

Nu este vorba de  asta e vorba de neintelegerile dintre mine si parintii eu daca incerc sa vb cu tata sa ii explic anumite lucruri pleca de langa mine imi spune ca nu il intereseaza si sa fac ce vreau. Eu niciodata nu pot discuta cu ei  pt ca ei ma trimit de la unu la celalat de multe ori replica lor e daca te lasa tacto du-te sau daca te lasa ma-ta du-te eu ce sa ma inteleg din asta. Intrebarea mea este daca as putea sa stau la prietenul meu specificand ca am plecat de buna voie si nu cu forta va rog frumos sa imi spuneti.

Maturizeaza-te si tu, da dovada  ca ai 17 ani. Cat crezi ca o sa stai la prietenul tau? Dupa ce te casatoresti si te certi cu sotia, unde te mai muti, tot la prietenul tau? Obisnuieste-te si cu responsabilitatile, poarta o discutie serioasa cu parintii si stabiliti anumite reguli ce trebuie acceptate si respectate de toti.

@drAGO5 Am impresia ca personajul de 17 ani e o fata, si totusi daca ar fi cum spui tu, adica sa fie baiat nu ar fi asa grav. De cealalta parte daca e fata si tot asa gandeste sper sa citeasca postul asta peste 5 ani macar, cand se mai maturizeaza si sa isi dea seama cate tampenii a putut sa debiteze si cum i se poate schimba viata radical in cel putin 5 feluri daca face ce isi doreste acum.

• Upvote 1

Ar trebui să ai alte priorităţi pentru vârsta ta. Părinţii niciodată nu ne vor răul, ei ştiu ce e mai bine pentru noi. Prietenul tău, dacă are capul pe umeri te va sfătui să discuţi cu ai tăi, nu te va îndemna să te muţi la el aşa cum îţi doreşti. Gândeşte-te bine...băieţi tot ai să găseşti, dar părinţii sunt cei mai importanţi.

Dacă te muți la prietenul tău,banii pentru coșu zilnic de unde? tot de la părinți?

Când te vei certa și cu acest prieten unde te vei duce?

Spui că părinții nu te înțeleg,dar tu îi înțelegi pe ei? 

• Upvote 1
  • 9 years later...

Salut,in anul 2019 tatal meu m-a atacat pe strada si nu am putut suna la 112 deoarece m-a strans de brat foarte tare si nu mi-a dat drumul.Am suferit enorm din intamplarea asta si nimeni nu m-a ajutat.

Ce-i drept el nu are stofa de tata. Este alcolic si mama mea mi-a sters dovada cu el crezand ca eu voi raporta asta la politie.Politia nu m-a crezut si nu am inteles de ce mi s-a intamplat asta.

Cum pot face sa nu se mai poarte agresiv cu mine? I-am dat interdictie de a mai intra in apartamentul mamei.

Ce imi recomandati?

• Marius changed the title to Probleme cu părinţii - agresiuni fizice, violenţă
  • Moderator

@wolly pentru că spre exemplu, pentru persoana lipsită de capacitatea de exerciţiu (minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani), plângerea penală se face de către reprezentantul său legal (părinte sau tutore). Persoana cu capacitate de exerciţiu restrânsă (minorul care a împlinit vârsta de 14 ani) poate face plângere cu încuviinţarea părintelui sau a tutorelui. 
Îţi recomand să citeşti:

@MariusPai eu am fost victima a unei agresiuni in familie. Ce pot face?

In afara de plangere cum puteti sa recurgeti daca tatal meu minte in declaratii?

• Moderator

Ce vrei de fapt? Încearcă să formulezi o întrebare concretă.