Jump to content
POLITISTI.ro

Circulatie moped

Postare recomandată

Publicat

Stimati domni,

Va rog sa imi precizati daca un moped are dreptul de a circula pe benzile speciale, destinate transportului public local.

Mai exact, ma refer la circulatie pe Bv. Dacia din Bucuresti, sensul dinspre Calea Mosilor spre Calea Dorobanti.

Nu am gasit o prevedere speciala in Condul Rutier, insa ieri am intrebat un Politist local care mi-a spus ca taxiurile ar avea voie si, probabil, si mopedele/scuterele, in pofida semnului care interzice accesul cu exceptia transportului public local. Ideea este ca vreau sa fiu sigur si vreau sa respect regulile de circulatie ca atunci cand sunt la volanul masinii.

Multumesc.

• Membru
Publicat (modificat)

Nu stiu cum sa-ti spun dar ai intrebat si tu pe cel mai prost din curtea scolii...adica pe gardianul local!Daca in codul rutier nu este specificat acest lucru si daca exista indicator ca doar transportul public local are dreptul sa circule pe acolo inseamna ca nimeni altcineva nu are voie ,nici macar taxiurile care nu fac parte din categoria transportului public!

Si inca in lucru ...gardianul local nu are treaba cu codul rutier (decat pt vreo 2 fapte prevazute in acest cod) si prin urmare ai primit un raspuns "pe masura" incat a trebuit sa intri pe acest site si sa intrebi politistii cum sta treaba!Eventual daca il intrebai daca ai voie sa calci iarba in parc iti spunea si articolul care prevede acest lucru!

Modificat de cipri83
  • Moderator
Publicat

Transportul rutier local de persoane este definit în OG 27 din 2011 privind transporturile rutiere ca fiind transportul rutier public de persoane prin servicii regulate efectuat în interiorul unei localităţi.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.