Jump to content
POLITISTI.ro

Circulatie moped


gorbaciovsky

Recommended Posts

Stimati domni,

 

Va rog sa imi precizati daca un moped are dreptul de a circula pe benzile speciale, destinate transportului public local.

Mai exact, ma refer la circulatie pe Bv. Dacia din Bucuresti, sensul dinspre Calea Mosilor spre Calea Dorobanti.

 

Nu am gasit o prevedere speciala in Condul Rutier, insa ieri am intrebat un Politist local care mi-a spus ca taxiurile ar avea voie si, probabil, si mopedele/scuterele, in pofida semnului care interzice accesul cu exceptia transportului public local. Ideea este ca vreau sa fiu sigur si vreau sa respect regulile de circulatie ca atunci cand sunt la volanul masinii.

 

Multumesc.

Link to comment
  • Member

Nu stiu cum sa-ti spun dar ai intrebat si tu pe cel mai prost din curtea scolii...adica pe gardianul local!Daca in codul rutier nu este specificat acest lucru si daca exista indicator ca doar transportul public local are dreptul sa circule pe acolo inseamna ca nimeni altcineva nu are voie ,nici macar taxiurile care nu fac parte din categoria transportului public!

Si inca in lucru ...gardianul local nu are treaba cu codul rutier (decat pt vreo 2 fapte prevazute in acest cod) si prin urmare ai primit un raspuns "pe masura" incat a trebuit sa intri pe acest site si sa intrebi politistii cum sta treaba!Eventual daca il intrebai daca ai voie sa calci iarba in parc iti spunea si articolul care prevede acest lucru!

Edited by cipri83
Link to comment
  • Moderator

Transportul rutier local de persoane este definit în OG 27 din 2011 privind transporturile rutiere ca fiind transportul rutier public de persoane prin servicii regulate efectuat în interiorul unei localităţi.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.