Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Cale legala pentru aducerea in tara a armelor personale


Alex78T
 Share

Question

Buna ziua,

 

Am o intrebare legata de posibilitatea aducetii in tara a unor arme pe care tatal meu le detine deja. Pe scurt, tatal meu locuieste in SUA, are dubla cetatenie americana si romana. La pensie doreste sa se intoarca in tara. In momentul de fata detine arme cu aer comprimat precum si o pusca si un pistol cal .22. Asta daca nu isi mai mareste arsenalul :-)

 

Poate sa le aduca in tara ? Evident ele vor fi declarate la vama. Ce acte are nevoie ?

 

In Romania nu prea exista poligoane, dar cred ca ar fi ok pentru el chiar daca le-ar aduce ca si colectionar, fara sa detina munitie (mai mult ca o amintire). In cazul asta ar fi indicat sa isi faca permis de port arma sau certificat de colectionar de pe acum ? prin ambasada ? sau le poate lasa in vama pina cind obtine in tara certificatul...

 

multumesc

Link to comment
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Cel mai recomandat este sa pui intrebarea asta la autoritatile vamale. Dupa import (daca se realizeaza) trebuie sa se duca la sectia de politie de care apartine si sa le declare.

 • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Amice observ că răspunzi în această sectiune. Nu stiu dacă ai observat cum se numeste această sectiune? ~ Întreabă un politist ~

Tu esti politist, dacă tot răspunzi si dai sfaturi celor ce întreabă pe aici?

On topic

Dacă tatăl tău doreste să-si aducă armele în România, trebuie ca initial să devină posesor legal aici. Asta înseamnă să obtină permisul aici, deci să devină colectionar, după care îsi poate aduce si armele. Nu cred că poate rezolva prin ambasadă.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Fiti respectuos ca nu ne tragem de sireturi.

 

Daca tot observi ca posteaza lumea, in loc sa-mi atragi mie atentia da un raspuns ferm si la obiect, nu lasa sa astepte 1 saptamana. Va mirati pe urma de ce isi fac oamenii o impresie gresita de viteza de reactie a "autoritatilor".

 

In rest scuzele mele ca am vrut sa ajut.

 • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Te-am întrebat într-un mod cât se poate de serios si respectos, asă că scuteste-mă de complexele tale. Dacă doreai să dovedesti că nu te duce mintea, să stii că ai fost destul de convingător până acum, nu e nevoie să-ti etalezi si fudulia.

Am să-ti fac un pustiu de bine, să-ti explic cum stă treaba pe aici.

Aici pe forum, nu suntem la serviciu, nu e nimeni obligat să răspundă si nici nu există limită de timp. Toată treaba e benevolă, dacă esti capabil să pricepi ce presupune, dar din câte se poate observa, nu e cazul. Tocmai de aceea impresii gresite despre "autorităti" au doar prostii îndobitociti de televizor care sunt incapabili să priceapă niste lucruri elementare.

Iar pentru că esti obraznic si lipsit de educatia si bunul simt minim, nici nu mai esti binevenit pe acest forum. Mergi si trage-te de sireturi băgându-te singur în semă în altă parte, aici nu avem nevoie de complexati.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.