Jump to content
POLITISTI.ro

Probleme abonamente snppc


iudas1984

Recommended Posts

Eu am cateva abonamente prin SNPPC.vodafone si cosmote.am facut o cerere de modificare plan tarifar pt un abonament din acela nelimitat.nu am putut verifica cost controlul si am tot stat pe net.si la factura surpriza 1200 lei aveam de plata.am vb cu liderul sindical si a zis ca nu e vina lui si ca tr sa platesc.acum eu am trimis cerere de retragere din sindicat la financiar.ce credeti ca o sa se intample?m ar interesa daca cineva a mai patit asa ceva.am cerut factura detaliata si bineinteles ca nu m a bagat nimeni in seama.

Link to comment
 • Moderator

Din punct de vedere legal nu te pot condiționa să rămâi membru de sindicat, indiferent de motiv. Mai departe, datoria ta către compania de telefonie mobilă sau alte probleme de acest fel sunt litigii civile ce pot fi soluționate de instanța de judecată, nu de sindicat.

Link to comment

Pai se pare ca snppc are abonament la compania de telefoane.noi suntem utilizatori care in baza unui acord ne luam angajamentul sa ni se opreasca banii din salariul.eu ma gandesc asa ca este foarte probabil ca snppc sa se indrepte impotriva mea.dar nu inteleg de ce doamna oana barbelian care se pare ca este persoana de contact cu cei de la cosmote refuza sa imi trimita factura detaliata.pt ca eu cred ca e ceva normal sa vad ce s a intamplat pentru ca e o suma destul de mare.

Link to comment

iudas1984, pentru ca este vorba despre niste abonamente dedicate, pentru membrii de sindicat, vei fi nevoit, daca te retragi din sindicat, sa soliciti rezilierea contractelor de telefonie, inainte de termen, cu toate consecintele. Asa au procedat la noi.

Deasemena, la noi ajung facturile detaliate! Spune-i d-nei Barbelian ca exista si OPC! La noi a functionat, pentru ca ne tot pasau!

 • Upvote 1
Link to comment

Si ai idee ce ar Insemna toate consecintele?

Si sa solicit reziliera contractelor?atata timp cat nu mai sunt membru de sindicat ce sa mai reziliez?

Link to comment

Si culmea ca din luna aprilie cand am facut cererea de resemnare si modificare abonament am platit si un telefon mobil care pana in prezent nu a aparut.

Link to comment
 • Member

Ceva noutati? Doresc sa imi fac un abonament de genul si as vrea sa fiu pus in garda, in caz de surprize neplacute.

Cosmote iese din discutie pentru ca au acoperire proasta si o sa trebuiasca sa aleg intre Vodafone prin sindicat sau Orange, sunt client mai vechi si mi s-a propus aceeasi oferta ca la vodafone.

L.E. am citit intr-un articol despre faptul ca la anumite abonament unlimited se taxeaza sms nationale si e o posibil ca tu initial sa nu ai habar de aspectul asta.

Edited by DannyBAD
Link to comment
 • Member

Bonus: http://ro.m-sec.net/2013/09/abonamentul-nelimitat-limitat/

 

Da, există și o limită a unui lucru ce este nelimitat, cel puțin conform operatorilor de telefonie mobilă. Acum ceva luni un amic și-a făcut abonament la Cosmote, abonament ce permitea apeluri NELIMITATE în orice rețea națională (*) și în rețelele fixe din țările din zona 1. Cum e și normal, a început să efectueze mai multe apeluri pe internațional, iar unele apeluri erau inclusiv conferințe. Pentru a înțelege, în cadrul unui apel se pot adauga alte persoane în convorbire, rezultând astfel o conferință. Fiecare astfel de apel e tarifat individual și astfel pe factura detaliată apar mai multe apeluri efectuate în același interval de timp.

* bineînțeles, doar către rețelele pentru care operatorul are și interconectare

Ce a făcut Cosmote în cazul de mai sus? A restricționat toate apelurile, omul fiind pus în imposibilitatea de a mai suna. Cum era de așteptat, a cerut explicații iar răspunsul a fost că au existat prea multe apeluri, mai ales pe Internațional, cu o durată destul de mare (peste 3 ore). Păi și care e problema? Abonamentul este NELIMITAT, cum să existe o limită? Ei bine, se pare că este. Abonamentul a fost reziliat și povestea s-a terminat.

Am încercat să caut vreun pasaj prin termenii și condițiile de utilizare pe la toți operatorii care să menționeze astfel de limitări pentru un abonament ce include convorbiri nelimitate. În cazul Cosmote și Orange nu am găsit așa ceva (deși amicul meu o pățise), în schimb văd ca există la Vodafone (vezi document). Acest pasaj a fost cel mai probabil introdus luna aceasta (dacă e să ne luăm după titlul documentului și data modificării lui):

În plus, pentru serviciile Vodafone oferite prin abonamentele nelimitate se consideră,

de exemplu dar nelimitat la, utilizare abuzivă, dacă sunt îndeplinite cumulativ

următoarele condiţii:

- Traficul de voce către alţi operatori depăşeşte 60% din traficul total de voce efectuat;

- Traficul de voce către alţi operatori să nu fie de 3 ori
mai
mare decât traficul de voce

primit de la ceilalţi operatori.

- Traficul de voce în reţea sau către alţi operatori depăşeşte 5000 min/lună facturată.

vdf-tcg-300x120.png  vdf-tcg2-300x185.png

Dacă e să te iei după aceste restricții, ar cam trebui să stai cu foaia și pixul mereu pentru a face calculele privind apelurile efectuate.

Nu spun că aceste limitări chiar se și aplică (momentan nu am întâlnit un astfel de caz pe Vodafone), la fel cum nu exclud ca o astfel de limitare să existe și la ceilalți operatori, deși nu e specificată nicăieri

 • Upvote 1
Link to comment

@DANNYBAD, ce ai postat tu se refera la conditiile contractuale pentru persoane fizice,ori SNPPC, IPA, etc sunt persoane juridice. Tu ca utilizator ai contract cu snppc/ipa nu cu Vodafone, cu privire la contractuldintre Vodafone si snppc/ipa tu esti tert.

in contractul cu IPA scrie ca utilizatorul "se obliga sa dovedeasca chibzuinta in utilizarea serviciilor vodafone"

eu pe un abonament nelimitat  de la IPA depasesc bine 5000 de minute pe luna, in fiecare luna si nu se intampla nimic.

cat priveste acoperirea cosmote, poti sa iti spun ca in centrul bucurestiului eu cu Vodafone nu am semnal de date sau voce, iar doi colegi cu cosmote zboara pe net cu 4g. inainte de abonametele la cosmote ambii colegi aveau abonamente Vodafone si ambii au renuntat in principal pt ca la serviciu nu aveau semnal.

 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

Am inteles, e bine de stiut, problema e ca eu in timpul liber mai plec din Bucuresti si iti garantez ca la capitolul semnal cosmote e o retea foarte slaba.

In momentul asta cel mai ok mi se pare la orange, 15 euro cu tva inclus zicea omul de la orange, oferta de retentie si lauda acoperirea orange, precum si netul 4g de la ei e cel mai bun, dar asta poate sa fie o reclama fara acoperire, iar daca imi portez numarul din alta retea in orange am reducere de 40euro la un telefon nou.

Daca e valabil ce am postat mai sus si ni se aplica si noua, chiar daca suntem tert, sa am abonament la vodafone nu ma avantajeaza pentru ca asta e reteaua in care vorbesc cel mai putin, cu prietenii vorbesc in alta retea, iar cu lumea de munca in alta retea si asa am ajuns de am 3 cartele in 2 telefoane.

Tot pe acolo ajung cu cheltuielile, dar am avantajul ca daca raman fara baterie la un telefon, ma bazez pe celalalt. :)

Si eu tot in centrul Bucurestiului lucrez si deocamdata am net nelimitat prin web'n'walk la cosmote, dar e slab ca viteza. Totusi, am colegi pe vodafone prin snppc si nu se vaita de felul in care le merge, chiar lauda serviciul de date. ;)

Edited by DannyBAD
Link to comment
 • 2 weeks later...
 • Member

Nu stiu cum decurg lucrurile in cazul abonamentelor la cosmte prin snppc prin tara insa la Brasov e JALE! De exemplu acum cateva luni la noi incurcasera facturile, de la unii lua banii pentru altii,altii plateau prea mult iar altii nu plateau deloc, caz in care am fost si eu pentru o luna (am platit luna urmatoare si din urma); Acum cateva zile m-am trezit cu telefonul oprit atat eu cat si sotia, ambele abonamente fiind pe numele ei. Primul lucru am sunat la clienti pentru a ma edifica si surpriza, acestia m-au informat ca snppc a solicitat suspendarea celor 2 abonamente, fara a cunoaste motivul. A doua zi m-am dus glont la presedintele nostru de la bv insa acesta nu stia nimic. Am trimis un e-mail oanei barbelian(amintita si in postarile anterioare) apoi presedintele a si sunat-o, fara vreun efect aceasta fiind de negasit. Presedintele a sunat atunci alti membri din organizatia centrala a snppc, urmand ca dupa aproximativ 8 ore sa aiba un raspuns preliminar precum ca ar fi o problema cu factura si nu a fost platita de 5 luni, in conditiile in care am acest abonament din 2008 si banii au fost retinuti intotdeauna direct din salariu. Am stat un weekend si eu si sotia fara telefoane urmand ca abia luni sa aflu (asta pentru ca am sunat eu la financiar) ca nu s-au retinut banii fiindca este o dispozitie care prevede sa nu li retina bani celor aflati in concediu de ingrijirea copilului (sotia fiind in aceasta situatie pana in iulie). oana barbelian (scriu numele ei cu litere mici deoarece de-a lungul anilor a demonstrat ca...) vazand ca nu incaseaza banii de la cele doua abonamente (i-au trebuit 5 luni sa realizeze) , adresa la cosmote si... suspendarea abonamentelor. Avem si noi vina noastra, ca am facut abonamente si nu am urmarit pe fluturasi retinerea sumelor desi au mai fost probleme si au retinut banii in luna urmatoare. Deci asta este solutia sindicatului, identificam o problema nu cautam solutii ci actionam (puteau sa sune la bv sa solicite informatii si apoi daca nu se rezolva problema sa suspende tel). Revenind, mi-au trimis prin email datele facturii si contul am platit si din nou oana barbelian nu raspunde presedintelui de sindicat. Am trimis dovada platii prin fax si abia dupa vreo 6 ore mi-au deblocat intr un final telefoanele. Eu sunt multumit de abonamente, de semnal, insa dupa acest episod care le-a intrecut pe toate o sa incerc sa-mi transfer abonamentele pe persoana fizica fara a mai avea de a face cu aceasta entitate denumita oana barbelian de ale carei competente m am convins din 2008 incoace, si implicit cu sindicatul.

 • Upvote 1
Link to comment
 • 2 weeks later...

sa va povestesc pe ultima............intrucat nu am primit nici o rezolvare am facut cerere catre financiar sa nu imi mai opreasca cotizatia lunara catre snppc.si bineinteles ca nu au luat o in considerare pe motiv ca nu au cum sa faca acest lucru deoarece sindicatul lor le cere sa imi opreasca cotizatia si le este frica sa nu i actioneze in judecata.dupa care am fost la liderul de sindicat un "distins domn comisar" caruia i am cerut sa imi inregistreze o cerere de retragere din sindicat,si mi a zis"Ce ma tu crezi ca te retragi din sindicat asa cum vrei tu???".Iar dupa aceasta experienta cu asa zisul aparator al drepturilor politistilor in Dambovita am discutat cu un avocat si mi a zis sa le depun cereri prin posta cu confirmare de primire,si daca nici asa nu ma ia in seama va intreb ce sa le mai fac??

Link to comment
 • Moderator

Colegule mergi la financiar şi depune cererea, solicitând număr  de înregistrare. Deştepţii sau deşteptele de la financiar NU au dreptul să-ţi oprească din salariu decât cu consimţământul tău. În rest numai printr-o hotărâre judecătorească pot să-ţi oprească din salariu.

Cuvântul sau ok-ul sindicatului ori a oricărei alte asociaţii profesionale, de întrajutorare etc, este egal cu zero, n-are nicio valoare. Dacă sindicatul ăla vrea bani de la tine, trebuie să te acţioneze în judecată, nu să dea dispoziţii la financiar.

Spune-le celor de la financiar că dacă îţi mai opresc bani, fără acordul tău, deci nu iau în considerare cererea ta, atunci le promiţi că o să le depui plângere la parchet, pentru că încalcă legea, nu au dreptul să-ţi oprească cotizaţia fără acordul tău nici ei şi nici sindicatul.

 • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.