Jump to content
POLITISTI.ro

Amenda plus ridicare masina


ratwyn21

Recommended Posts

Buna seara! , pe data de 5.05.2014 mi-a fost ridicata masina,am platit taxa de ridicare dupa care a doua zi amenda de 170ron la posta...Pe acest proces verbal scrie dupa plata amenzii chitanta si procesul verbal vor fi remise Politiei Locale Sector 4....Am doua intrebari:Daca nu trimit aceasta chitanta si proces verbal se intampla ceva?....Se pot trimite si prin posta sau trebuie predate personal la sediul Politiei Locase Sector 4?

Link to comment

Daca nu trimiti chitanta, pastreaz-o foarte bine. 

Se stie, din timpuri stravechi, ca este posibil sa te trezesti ca figurezi ,,restant,, la impozit, pe tema asta, cu toate ca tu ai platit deja amenda.

Fara chitanta cu care poti face dovada platii, risti sa o mai platesti odata peste un an.

Asa ca, ori o duci personal institutiei emitente, ori o trimiti prin posta, ori pastrezi cu sfintenie chitanta.

Apropo! La judecatorie nu incerci?

Asa, ca o curozitate, intrebi judecatorul ce autoritatea are primaria de a sanctiona pe OUG 195/2002. S-ar putea sa ai marea surpriza sa castigi procesul.

Tu decizi.

Link to comment
  • Moderator

Totusi as vrea să stii că nu ai nimerit bine aici. Gardienii locali, cei ce asistă firmele de ridicări, nu sunt politisti, nu au nicio legătură cu Politia Română, sunt angajati ai primăriilor.

  • Upvote 3
Link to comment

Asa este! Are dreptate Catalin. Ei nu sunt politisti. Sunt angajatii primariei si atat. Politia are cu totul alt inteles si pe ei nu-i cuprinde mai deloc. 

Link to comment

Da dar procesul verbal mi-a fost scris de un politist...Am ajuns la sediul unde mi-a fost ridicata masina si intr-un birou se afla un politist care mi-a facut un proces verbal

Link to comment
  • Moderator

Ăla NU este "un politist", chiar dacă pare, nu este. Este un "politist LOCAL" (e o mare diferenta între "politist" si "politist local"), sunt fostii gardieni publici sau comunitari. Datorită imposturii ce a fost ridicată de către politicienii români la rang de politică de stat, le-a fost atribuită această denumire, aleasă în mod intentionat pentru ca omul de rând să confunde institutiile si atributiile legale.

Acel politist LOCAL, care nu trebuie confundat sau asimilat cu un politist, nu face parte din Politia Română, este un angajat al primăriei, are alt statut legal, alte competente, altă lege de functionare, etc. Nu are nicio legătură sau tangentă cu politistii sau Politia Română.

Desi au uniforme asemănătoare nu sunt politisti, sunt un fel de paznici ai primăriei, numai că politicienii si-au dorit să creeze această confuzie tocmai pentru a beneficia de o autoritate prin asimilarea lor cu politistii, desi atributiile lor cu câteva mici exceptii nu prea au mai nimic în comun cu munca de politie.

  • Upvote 3
Link to comment

Din păcate, aceiași impresia o are foarte multă lume vizavi de acest serviciu al primăriilor. Îi consideră polițisti. Așa se consideră și ei. Numai să-i contrazici că știi cum îți sar la gât? Mamă mamă!

Nu poți condamna oamenii neștiutori dat fiind faptul că pentru a beneficia de o autoritate pe măsura dorințelor lor, polițiștii locali, recurg la tot felul de tertipuri, copierea uniformei, și-și arogă atribuții pe care nu le au.

Cătăline, eu am făcut câteva petiții pe care le-am trimis prefectului, direcției rutiere din IGPR, primăriei din sectorul unde locuiesc și poliției locale din același sector.

Răspunsurile? Halucinante!

Primăria susține că petiția vă merge la locală pentru răspuns, vezi Doamne nu-i de competența lor. Direcția Rutieră că nu-i de competența lor, deci o vor trimite la prefect, prefectul susține că nu are raporturi de subordonare cu primăriile și nu le poate invoca nimic și că petiția mea o vă trimite poliției locale de la care trebuie să primesc răspuns. Încă nu l-am primit dar îl aștept.

Petițiile au fost pe tema uniformei și însemnelor copiate întocmai.

Răspunsul poliției locale îl anticipez dacă îl voi primi și anume că, nu-i adevărat, că bat câmpii, ei respectă legea și nu au copiat nimic. N-ar fi nimic nou, am mai primit astfel de răspunsuri fiind prostit în față.

Asta în condițiile în care vor catadicsi să-mi răspundă.

Așa că, omul de rând este într-o confuzie totală pentru că pe nimeni nu interesează nimic iar unii profită la maxim. Am ajuns la concluzia că ăștia pot face ce vor că nu le face nimeni nimic.

De fapt, nu are cine. Toți se spală pe mâini.

Incredibil!

Dacă totuși arunci o privire prin București, uniforma celor de la Locală "Rutieră " este mai mult decât asemănătoare poliției rutiere.

Partea proastă este că, nefăcându-le nimeni nimic, impostura ia amploare.

Chiar una foarte mare.

Link to comment

din pacate strica reputatia si da ocazia mediei de a adanci si mai mult neincrederea in politie.

pierde si institutia, pierd si romanii

Link to comment

Media? Media este si ea parte a societatii in care traim iar societatea e asa cum e.

Media are interes ca stirea sa capteze atentia. II intereseaza mai putin diferenta dintre Politia Romana si Politia Locala. De fapt nu-i deloc importanta decat atunci cand sunt ei nedreptatiti. (Vezi cazul Antenei 3 intrata in conflict cu Politia Locala sector 2)  

Fac parte din alt mediu, cel privat, unde primeaza banul si calcatul pe cadavre spre binele propriu.

S-au dus timpurile cand oamenii erau capabili, seriosi si profesionisti iar lucrurile se faceau cu simt de raspundere.

Acum e unt talmes-balmes general unde toti stiu de toate si nimeni mai nimic. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.