Jump to content
POLITISTI.ro

Redobandirea permisului de conducere


alerraa

Recommended Posts

Buna ziua, pt o amenda penala amanata printr-o hotarare judecatoreasca definitiva, pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului, in cat timp se poate recupera permisul de conducere?

Link to comment

Conform Noului Cod Penal s-au introdus zile amenda, pt un anumit tip de infractiuni. Sentinta despre care vorbesc e de 7500 lei zile amenda, insa e amanata, cu un termen de supraveghere de 2 ani. Art. la care ma incadrez e 83 C. pen. Am citit si am vazut pe forum ca anularea permisului incepe de la art. 85 si urm. cu anumite alineate.

Poate ma puteti lamuri in aceasta situatie in legatura cu redobandirea permisului.

Multumesc.

Link to comment

Zilele amenda inseamna altceva: daca nu iti platesti amenda penala, ti se transforma in inchisoare. Asa ca ar cam fi cazul sa te grabesti cu plata...

Link to comment

Am specificat ca aceasta pedeapsa e amanata si daca nu respect obligatiile din cei 2 ani de supraveghere va trebui sa achit, asta zice si art. 83 din C. pen. la care am fost si incadrata in sentinta. Practic sunt achitata insa 2 ani voi fi sub supravegherea Sericiului de Probatiune si daca nu respect obligatiile va trebui sa platesc, insa de redobandire nu e nimic specificat si as vrea sa stiu ce se intampla. Multumesc.

Link to comment

Pentru ce te chinui să-ți recuperezi permisul?

Nu ai reușit să omori sau să nenorocești pe nimeni prima dată când ai condus „machită” mașina și vrei să mai încerci odată,poate reușești?

Link to comment

Asta e raspuns de politist? Pt asta pot pune oamenii intrebari pe acest forum? Am fost odata judecata, nu am nevoie de alte pareri !

Oricum documentarea si informarea, lasa de dorit, cel putin in problema mea.

Multumesc de ajutor.

Link to comment

      Dupa o lecturare rapida a unor dispozitii legale, s-ar putea ca in situatia data sa fie anulat permisul de conducere. Iar prezentarea pentru obtinerea unui nou permis se face la 6 luni dupa executarea pedepsei sau la trecerea unui an de la data ramaneri definitive a hotararii prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere.

      Repet a fost doar o scurta cautare pe net, nu am fost foarte atent la cat de actuala era legislatia citita. Dar ma gandesc ca prea multe nu au fost schimbate cu noul Cod penal sau legislatia rutiera.

Edited by mosul
Link to comment

alerraa, pot să-ți spun că doar ai fost odată împiedicată să comiți o nenorocire în momentul în care un polițist te-a găsit conducând un autovehicul „parfumată”,dar tu vrei să-ți iei iar permisul de conducere ca să-o comiți.

Dacă prima dată ai scăpat ușor(chiar foarte ușor),sunt sigur că după ce vei recupera prețiosul permis te vei „farfuma” de fericire și iar te vei urca la volan ca să conduci.

Numai să privești emisiunile de știri te îngrozești când vezi ce pot face niște persoane iresponsabile care consumă alcool și apoi pleacă cu mașina,dar să le vezi „pe viu”(adică în realitate,la fața locului).

Eu unul nu aș mai dreptul de a conduce autovehicule celor care au fost prinși conducând după ce au consumat alcool.

 

 

Buna ziua, pt o amenda penala amanata printr-o hotarare judecatoreasca definitiva, pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului, in cat timp se poate recupera permisul de conducere?

CAPITOLUL VI: Infractiuni si pedepse

Articolul 87
(1)Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange

conducerea sub influenta bauturilor alcoolice (a nu se confunda cu starea de ebrietate care este infractiune si inseamna alcoolemie 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat si 0,80 g/l alcool pur in sange)

Art. 102

(3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte:
a) conduceresub influenta bauturilor alcoolice, daca fapta nu constituie, potrivit legii, infractiune;

Tu cam ce alcoolemie ai avut?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.