Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Pot face reclamatie la politie?


Joy

Question

Buna ziua!

M-am bucurat gasind pe net un asemenea forum pt care va felicit!

Nelamuririle mele sunt pe scurt:

- daca esti reclamat la sectia de politie, la finalul anchetei primesc rezultatul in scris?

sau

- care este modalitatea de a primi in scris acest rezultat?

Va multumesc anticipat.

Cu respect,

Joy

Link to comment
Share on other sites

13 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Dacă ești cercetat penal, o copie de pe rezoluție ți se comunică de către procuror, asta în cazul în care nu ești trimis în judecată împrejurare despre care vei fi, de asemenea, informat.

Dacă e vorba de o simplă reclamație, în cazul în care ți se aplică o sancțiune, un exemplar al procesului-verbal îți va fi înmânat personal sau îți va fi expediat la domiciliu de unitatea de poliție din care face parte agentul constatator.

În celelate cazuri, probabil va fi vorba de o procedură similară medierii și are drept scop prevenirea escaladării litigiului iar materialul de verificare se clasează fără alte formalități.

În situația în care ai nevoie de aceste înscrisuri, la solicitarea justificată, se pot elibera copii de pe acestea (exemplu: un ligiu ce ajunge în fața instanței de judecată deși anterior aspectele au făcut obiectul unor verificări de către organele de poliție.)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Moderator

Autoritatile publice sunt obligate sa raspunda unei reclamatii in termen de 30 de zile de la inregistrarea ei in documentele autoritatii vizate, indiferent daca solutia este favorabila sau nefavorabila.

Din punct de vedere legal, in cazul reclamatiilor prezentate personal, data este considerata data la care a fost inregistrata la unitatea destinatara.

Daca aspectele sesizate prin reclamatie necesita o cercetare mai amanuntita, conducatorul autoritatii sau institutiei publice poate prelungi termenul de 30 de zile cu cel mult 15 zile.

In cazul in care reclamatia este gresit directionata, petentul nu a stiut care este autoritatea competenta sa-i rezolve cererea, institutia care a primit-o trebuie sa o trimita in termen de 5 zile autoritatii sau institutei competente pentru rezolvarea ei si sa informeze petentul despre aceasta.

Pentru solutionarea reclamatiei de catre autoritatea sesizata vor mai trece 30 de zile.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Multumesc pt raspunsuri.

Insa rog pe aceasta cale sa mi se spuna care sunt modalitatile de a avea raspuns la aceasta reclamatie.Chiar daca-s reclamata consider ca trebuie sa stiu raspunsul scris de la politistul de proximitate,chiar daca nu merg in instanta. Daca este necesar pot explica pe scurt despre ce este vorba.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Am primit o masina spre folosinta cu procura notariala.Autoturismul este in leasing.Utilizatorul mi-a lasat autototurismul in folosinta cu titlu gratuit,nelimitat pana la intoarcerea sa in tara.

Intre timp concubina acestuia mi-a cerut autoturismul fara a-mi prezenta niciun act in sprijinul cerintei ei,asadar s-a ajuns sa-mi faca reclamatie la politie,cerand autoturismul.M-am prezentat la sectie la prima invitatie, unde politistul de proximitate a verificat legitimitatea procurii....apoi peste 2 saptamani am mai fost invitata o data aducandu-mi-se la cunostinta tot de politistul de proximitate ca mi s-a revocat procura de catre concubin, dar neprezentandu-mi-se niciun act prin care s-a facut asta si niciun act din care sa reiasa ce trebuie sa fac cu autoturismul..Nestiind ce sa fac a doua zi am fost la leasing proprietarul autoturismului si am l-am predat cu proces verbal.M-am intors la sectie si am lasat copia acestui proces verbal. Politistul de proximitate mi-a spus ca nu mai am nicio problema si ca nu imi va trimite solutionarea mie,ci reclamantei.Totusi mi se pare normal sa am si eu un inscris din care sa rezulte solutia .

Va multumesc

Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Moderator

Joy, din cate stiu, expedierea unui raspuns este obligatorie catre petitionar (cel care depune petitia/reclamatia).

Poti depune o cerere prin care sa soliciti comunicarea in scris a solutiei dispuse in reclamatia respectiva. Exact ce a scris colegul lionn in ultima fraza din postul sau.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Multumesc oricum, tie Marius si colegului Llion,dar aceste aspecte imi erau foarte clare!

Neclaritatea mea este faptul ca doresc sa stiu solutionarea chiar daca nu am litigiu in judecata...atat timp cat cineva ma reclama si reclamatia este gasita ca in cazul meu nejustificata doresc sa primesc si eu in calitate de reclamat solutia.

Care este calea legala de a o primi? o cerere catre comandantul sectiei prin care il rog sa-mi trimita solutia la reclamatie?

Poate par sacaitoare,dar sunt direct interesata si mai mult chiar imi pasa si nu vreau sa par ridicola depunand cereri la care sa primesc raspunsul ca ar fi nefondate.

Deci...daca vreunul dintre voi stie un caz asemanator in care reclamatul sa ceara solutia pentru a o avea pt sine insusi.

Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Moderator

Da, ai înțeles corect, poți depune o cerere prin care să soliciți să-ți fie comunicate în scris rezultatele verificărilor și soluția în cazul petiției în care ai fost reclamată.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Buna ziua,

Apreciez faptul de a avea inca politisti dedicati meseriei. Nu e putin lucru pentru ca o societate in care politistul dinauntrul fiecarui om prea des lipseste sa functioneze.

Acum, la cazul meu: astazi cand am iesit din curte am observat cazute pe jos mai multe mladite de pe bolta de vie. Bolta ajunge pana la gard, asadar oricine ar fi taiat aceste mladite nu ar fi avut nevoie sa imi intre in curte. Apoi, nu e o singura mladita ci mai multe, nu is rupte ci taiate cu foarfeca, nu au fost stranse de pe jos ci lasate acolo, banuiesc pentru ca eu sa le vad. Nu pot sa inteleg de aici decat ca vreun vecin ar avea ceva de comunicat. Un vecin de tipul fara politist launtric as avea; pe acesta il evit pe cat posibil insa, si nu stiu ce ar avea de comunicat. 

Poate exagerez, insa e oricum foarte ciudat ca cineva sa vina cu foarfeca sa taie crengute si sa le lase pe trotuar in fata curtii... ADP le-ar fi strans in saci daca ar fi fost ei. Ma gandesc ca legal nu prea pot sa chem Politia, m'or lua oamenii de paranoic, imi dau si o amenda. Sau este altfel ?

 

Multumesc

Link to comment
Share on other sites

  • 0

În situația de față nu este nicio infracțiune sau contravenție ,deci nu are rost să soliciți intervenția unui echipaj de poliție, sau să depui plângere.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.