Jump to content
POLITISTI.ro

Caracterizare - model admitere politie


Phinto

Recommended Posts

Am si eu o nelamurire in legatura cu caracterizarea.Anul trecut,cand inca eram student,mi-a fost facuta caracterizarea de diriginta pentru Scoala de Politie Vasile Lascar.Dosarul nu l-am terminat din motive personale.Acum,daca vreau sa dau si la Bucuresti si la Campina,trebuie sa scrie pentru amandoua?

Link to comment

Cred ca da, pentru ca sunt doua dosare de concurs diferite si se sustin in perioade diferite,

Daca nu vrei doua caracterizari de la aceeasi persoana, poti sa legalizezi la notariat prima caracterizare si astfel copia legalizata poti sa o depui la al doilea dosar.

Link to comment
 • 2 weeks later...

Caracterizarea trebuie sa fie de la locul unde ai activat ultima oara: liceu, facultate, serviciu.

In cazul tau, daca nu ai urmat o facultate, sau daca nu ai lucrat dupa terminarea liceului, ramane valabil ceeace a spus Marius.

Edited by bestkyky
Link to comment

De ce model? Eu stiu ca am fost la o prof din liceu si am rugat-o sa imi faca o caracterizare, ca vreau sa dau la scoala de politie, desi terminasem de un an liceul, in 10 minute mi-a facut-o, a fost la secretariat si directorul liceului pt stampila si semnatura si gata...

Edited by username
Link to comment

Nu exista un model standard, dar in general o caracterizare ar trebui sa cuprinda cam urmatoarele aspecte :

- perioada in care a cunoscut candidatul, in ce calitate:

- descriere succinta a candidatului care sa cuprinda elemente de profil psihologic,rezultate la invatatura, participari la olimpiade, concursuri daca sunt relevante;

-aptitudini, pasiuni, date privind familia, prietenii sau anturajul, situatii sau intamplari privind candidatul in care a demonstrat sprit civic, justitar daca sunt relevante:

- recomandari de genul : consider ca X prezinta inclinatii si aptitudini pentru profesia de politist.

In final daca cel care da recomandarea daca este reprezentant al unei institutii , se inregistreaza la secretariat, semneaza si stampileaza, daca este o simpla persoana fizica ,de exemplu un profesor-diriginte care intre timp s-a pensionat , acesta in preambulul caracterizarii va trece datele sale de identificare, adresa, stare civila, telefon de contact sau mail si se semneaza.

 • Upvote 1
Link to comment

Te duci la fosta diriginta sau cel mai indicat e o profesoara de romana, mai bine nu scrii tu nimic, ea stie sigur ce trebuie sa scrie despre tine, ii duci o ciocolata si te rezolva.Trebuie 2 caracterizari scrise de mana(nu xeroxate )pt fiecare optiune in parte....intrucat vrei si academie si campina! Sa aiba semnatura profesoarei si stampila de la directorul scolii :emo-yessir:

 • Upvote 1
Link to comment
 • Active member

instigare la comiterea unei infractiuni,,,(sau ciocolata era marcata?) :naughty:

care dintre brunete esti tu ca sunt 3 in poza?

Link to comment

pentru ca poate spune ca tu le-ai scris.....oricine poate face un fals draguta, tocmai d asta trebuie scris de mana profesorului incat sa nu aiba ce sa iti conteste(nu uita d stampila si semn.directorului) :emo-yessir:

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Va stresati prea tare cu aceasta caracterizare. Pe vremea mea (cum am ajuns sa vorbesc) mi-a facut dirigintele din liceu caracterizarea, scrisa la calculator si semnata de dumnealui si nu am avut nicio problema. Oricum, se fac alte verificari mult mai importante decat acea caracterizare, pentru alea ar trebui sa va stresati cei care va stiti cu "bube" in cap.

Link to comment
 • 2 weeks later...
 • 7 years later...

Bună seara! Am o întrebare, sunt puțin sceptic în privința asta și am nevoie de o lămurire. Doresc să mă înscriu la Școala de Agenți de Poliție. Pe îndrumar mi se cere o caracterizare de la ultimul loc de muncă respectiv ultima instituție de învățământ. Cea de la ultima instituție de învățământ o am făcută, semnată și ștampilată de către directorul unității însă eu din 2014 până acum câteva luni am muncit în Germania, șeful meu fiind direct patronul... Problema e că nu aveam contact cu el decât la câteva luni și nu țin legătura cu el și nici firma. Prin urmare, chiar este necesară și caracterizarea de la ultimul loc de muncă?! Mulțumesc. 

Link to comment
 • Marius changed the title to Caracterizare - model admitere politie

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.