Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Am si eu o nelamurire in legatura cu caracterizarea.Anul trecut,cand inca eram student,mi-a fost facuta caracterizarea de diriginta pentru Scoala de Politie Vasile Lascar.Dosarul nu l-am terminat din motive personale.Acum,daca vreau sa dau si la Bucuresti si la Campina,trebuie sa scrie pentru amandoua?

Publicat

Cred ca da, pentru ca sunt doua dosare de concurs diferite si se sustin in perioade diferite,

Daca nu vrei doua caracterizari de la aceeasi persoana, poti sa legalizezi la notariat prima caracterizare si astfel copia legalizata poti sa o depui la al doilea dosar.

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

Caracterizarea trebuie sa fie de la locul unde ai activat ultima oara: liceu, facultate, serviciu.

In cazul tau, daca nu ai urmat o facultate, sau daca nu ai lucrat dupa terminarea liceului, ramane valabil ceeace a spus Marius.

Modificat de bestkyky
  • Moderator
Publicat

Nu cred că o mai poţi găsi la IPJ, întrucât dosarele se trimit la Academia de poliţie ori Şcoala de agenţi (după caz), cu câteva luni înainte de susţinerea examenului.

Un model

Model-caracterizare-politie.pdf

Publicat (modificat)

De ce model? Eu stiu ca am fost la o prof din liceu si am rugat-o sa imi faca o caracterizare, ca vreau sa dau la scoala de politie, desi terminasem de un an liceul, in 10 minute mi-a facut-o, a fost la secretariat si directorul liceului pt stampila si semnatura si gata...

Modificat de username
Publicat

Nu exista un model standard, dar in general o caracterizare ar trebui sa cuprinda cam urmatoarele aspecte :

- perioada in care a cunoscut candidatul, in ce calitate:

- descriere succinta a candidatului care sa cuprinda elemente de profil psihologic,rezultate la invatatura, participari la olimpiade, concursuri daca sunt relevante;

-aptitudini, pasiuni, date privind familia, prietenii sau anturajul, situatii sau intamplari privind candidatul in care a demonstrat sprit civic, justitar daca sunt relevante:

- recomandari de genul : consider ca X prezinta inclinatii si aptitudini pentru profesia de politist.

In final daca cel care da recomandarea daca este reprezentant al unei institutii , se inregistreaza la secretariat, semneaza si stampileaza, daca este o simpla persoana fizica ,de exemplu un profesor-diriginte care intre timp s-a pensionat , acesta in preambulul caracterizarii va trece datele sale de identificare, adresa, stare civila, telefon de contact sau mail si se semneaza.

• Apreciez 1
Publicat

Si ce faci in cazul in care te pune pe tine sa o faci ... si dirigintele doar o semneaza ????

Publicat

Daca o semneaza, inseama ca este de acord cu ceeace scrie acolo, asa ca nu vad nicio problema!

Publicat

Te duci la fosta diriginta sau cel mai indicat e o profesoara de romana, mai bine nu scrii tu nimic, ea stie sigur ce trebuie sa scrie despre tine, ii duci o ciocolata si te rezolva.Trebuie 2 caracterizari scrise de mana(nu xeroxate )pt fiecare optiune in parte....intrucat vrei si academie si campina! Sa aiba semnatura profesoarei si stampila de la directorul scolii :emo-yessir:

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat

instigare la comiterea unei infractiuni,,,(sau ciocolata era marcata?) :naughty:

care dintre brunete esti tu ca sunt 3 in poza?

Publicat

De ce doua caracterizari diferite scrise de mana ???! eu stiam ca autobiografia trebuie scrisa de mana ....

Publicat

pentru ca poate spune ca tu le-ai scris.....oricine poate face un fals draguta, tocmai d asta trebuie scris de mana profesorului incat sa nu aiba ce sa iti conteste(nu uita d stampila si semn.directorului) :emo-yessir:

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Va stresati prea tare cu aceasta caracterizare. Pe vremea mea (cum am ajuns sa vorbesc) mi-a facut dirigintele din liceu caracterizarea, scrisa la calculator si semnata de dumnealui si nu am avut nicio problema. Oricum, se fac alte verificari mult mai importante decat acea caracterizare, pentru alea ar trebui sa va stresati cei care va stiti cu "bube" in cap.

Publicat

Lucrurile se mai schimba....intrucat sunt mai "tanara" in sistem, stiu ce spun si ce asteptari au acum cei de la noi :emo-yessir:

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 7 ani mai târziu...
Publicat

Bună seara! Am o întrebare, sunt puțin sceptic în privința asta și am nevoie de o lămurire. Doresc să mă înscriu la Școala de Agenți de Poliție. Pe îndrumar mi se cere o caracterizare de la ultimul loc de muncă respectiv ultima instituție de învățământ. Cea de la ultima instituție de învățământ o am făcută, semnată și ștampilată de către directorul unității însă eu din 2014 până acum câteva luni am muncit în Germania, șeful meu fiind direct patronul... Problema e că nu aveam contact cu el decât la câteva luni și nu țin legătura cu el și nici firma. Prin urmare, chiar este necesară și caracterizarea de la ultimul loc de muncă?! Mulțumesc. 

• Moderator
Publicat

Cel mai bine este sa te interesezi la IPJ-ul unde depui dosarul si sa ii intrebi pe cei de acolo.

Succes!

• Marius a modificat titlul în Caracterizare - model admitere politie

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.