Jump to content
POLITISTI.ro

Permis luat pe nedrept


leonard0

Recommended Posts

Sper ca am postat unde trebui!

In data de 26.04.2014 ma aflam in autoturismul tatalui meu care era stationat pe un drum comunal, iar in procesul verbal sa mentionat ca eram pe un drum judetean si ca m-au oprit in trafic,lucru neadevarat !

Masina de politie a trecut pe langa mine in timp ce eu eram stationat, a mai mers vreo 100-200 de metri si s-a intors. M-a chemat la el si mi-a cerut permisul de conducere, i l-am dat si m-a pus sa suflu in etilotest. Am suflat si aveam o alcoolemie de 0.25. Problema este ca eram stationat insa in procesul verbal a scris ca m-a oprit in trafic. Eu bausem la gratar in urma cu vreo 10 ore si nu mi-am dat seama ca imi iese la etilotest ca numai suflam. Tatal meu era cu mine, o fata,unchiul meu si un baiat cu o masina care era in spatele meu. Ei pot jura ca eram stationat. Intradevar eu eram la volanul masinei dar nu conduceam,asteptam fratele sa vina sa conduca el !

Se merita sa fac contestatie ? daca da pe ce principiu sa ma axez mai mult !

Va multumesc din suflet !

Link to comment

eu zic asa : nu face contestatie ca nu are rost, multumeste-te ca ti-a iesit doar atat in etilotest ca te alegeai cu un dosar penal de toata frumusetea, asa ca stai linistit perioada de suspendare si sa iti fie invatatura de minte. Nu aveai ce sa cauti la volan daca nu conduceai tu, chiar daca erai stationat, iar fratele tau de unde sa vina? tot de la gratar, el nu bause?, nu se leaga crede-ma nu esti un caz singular ....

Link to comment

am stat si m-am consultat cu cineva si cred ca asa e mai bine cum zici si tu alecsander. Pentru ca daca pierd va trebui sa platesc amenda dublu adica 763 de lei, in caz ca nu o platesc stau 3 luni ! mai bine ma duc sa o platesc pe jumate si gata !

Link to comment

Nu stiu cum se face ca politistii dau amenzi si iau permise numai celor care sunt bolnavi, in drum spre spital ,nevinovati...

Cat "ghinion" poti sa ai tu sa stai pe marginea drumului in autoturism cu o oarecare alcoolemie si sa vina politia sa-ti ia permisul...Hai sa fim seriosi!!!Erai in trafic,conduceai masina si politia te-a oprit si ti-a luat permisul facand in acest fel un mare serviciu celorlalti participanti la trafic scapandu-i de un pericol social!Eu zic ca toti cei care intrati pe acest forum sa dati dovada de barbatie si sa va recunoasteti vina...Un alt aspect este acela in care tu,sofer exemplu, ai impresia ca poti alege daca sa sufli sau nu in alcotest,in functie de cate pahare ai consumat,astfel scapand in vreun fel de raspundere...nestiind poate ca daca nu suflai trebuia sa mergi sa ti se recolteze probe biologice iar in cazul in care refuzai din nou ti se intocmea dosar penal!!!Referitor la contestatie parerea mea este ca nu ai nicio sansa sa castigi asa ca pierzi timpul si cheltui banii de pomana...

  • Upvote 2
Link to comment

Ma eu recunosc ca am condus pana acolo la fratele meu,dar eram stationat de vreo 5 minute, asteptam pe fratele meu sa vina sa conduca. Billy ai putea sa imi faci vreun rau daca recunosc ? :| spuneam daca ma oprise in trafic ! ;)

Link to comment

billy tu ai mare dreptate in tot ce zici si leonardO stie si el asta dar lasa omul in pace sa conteste daca vrea e dreptul lui ca noi romanii avem mai multe drepturi decat obligatii dar asta-i Romania, poate vrea omul sa mearga la CEDO ca am auzit ca se poarta asta acum e la moda...

Link to comment
  • Moderator

Subiectele de acest gen nu-şi au locul pe acest forum. Scrie chiar şi în regulamentul site-ului. Aici nu se oferă consiliere juridică celor ce încalcă legea. 

Păi să vezi că roata era oprită, poliţiştii nu au mai apucat să-mi facă semnal deoarece i-am observat de la distanţă şi am oprit imediat încercând astfel să invoc că nu am condus sau chiar cazuri în care opresc maşina şi sar gardurile prin curţile oamenilor în încercarea de a scăpa şi aşa mai departe. Astfel de reacţii le cunoaştem foarte bine, genul acesta de tertipuri nu sunt nicio noutate pentru poliţişti. 

Dacă te consideri nevinovat şi crezi că nu ai încălcat legea, ai posibilitatea să conteşti la judecătorie. Punct. Dar nu ne insulta inteligenţa cu poveşti nemuritoare, despre cum stă omul nevinovat şi poliţiştii îl sancţionează aşa fără niciun motiv întemeiat, doar de dragul de a-i face rău omului cinstit şi onest, ca şi cum ... nu ar avea balta destul peşte. Ca şi cum nu mai există abateri în trafic, românii au devenit subit cei mai disciplinaţi conducători auto, iar găsirea unei abateri de la normele rutiere ar fi o raritate sau ceva extraordinar astfel încât poliţiştii să sancţioneze oameni nevinovaţi. Astfel de poveştiri poate că prind şi ţin în faţa instanţei sau la profm, dar aici te asigur că nu e cazul. Noi pe aici ştim foarte bine, cum stau lucrurile acolo în stradă.

De aceea, repet, dacă crezi cu tărie că eşti nevinovat, contestă procesul verbal la judecătorie, dar nu ne cere să te învăţăm cum să te eschivezi consecinţele faptelor comise.  

Acest topic se închide.

  • Upvote 3
Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.