Jump to content
POLITISTI.ro

Permisie la nunta fratelui?

Bmg

Recommended Posts

Daca nu esti politist, poti merge linistit, dar daca esti politist, studiaza "" - privind condiţiile în baza cărora poliţistul are dreptul la concedii de odihnă, concedii de studii şi învoiri plătite, concedii fără plată, bilete de odihnă, tratament şi recuperare (mai jos este un extras iar in atas, Hotararea)

CAP. 4

Învoirile plătite şi concediile fără plată

ART. 20
(1) Poliţiştii au dreptul, potrivit legii, la învoiri plătite cu durate de 5 zile calendaristice în cazul următoarelor evenimente familiale:
a) căsătoria poliţistului;
b) naşterea sau căsătoria unui copil;
c) decesul soţului sau al unei rude de până la gradul al II-lea a poliţistului sau a soţului/soţiei poliţistului.
(2) De asemenea, poliţiştii pot beneficia de învoiri plătite cu durata de cel mult 5 zile calendaristice, în următoarele situaţii:
a) în caz de accidentare sau îmbolnăvire gravă a unuia dintre membrii familiei;
b) în situaţia unor dezastre care au afectat domiciliul poliţistului, al părinţilor, socrilor sau copiilor acestuia;
c) pentru alte situaţii sau evenimente excepţionale, de natură să justifice învoirea solicitată.
(3) Învoirile plătite se aprobă de conducerea unităţii, la cererea poliţistului.

HG 1578 din 2002.pdf

• Upvote 2

mda, sunt politist. Si se pare ca nu o sa pot beneficia de asa ceva, din cate vad se incadreaza la "alte situatii" , care nu o sa imi fie aprobata niciodata. Multumesc

• Moderator

Încearcă să vorbeşti cu şeful tău direct şi explică-i, poate găseşti înţelegere. Există soluţii, se pot muta libere, etc. Important este să existe înţelegere.

Bmg pune manuta si intocmeste un raport in acest sens. Solicita invoire conform art. 20 punct. 2 lit c.

Daca nici nunta fratelui nu este considerata un eveniment execeptional inseamna ca sunteti condusi de animale!

Nu cred eu ca inspectorul sef nu iti va aproba. Poate nu 5 iti va aproba 3 zile sau 2 zile.

Cine nu plange nu primeste lapte praf.

Merci Elvis. Asta ma si gandeam sa fac. Am scris aici pentru ca eram curios daca a primit cineva cateva zile libere, tinand cont ca evenimentul este in alta localitate