Jump to content
POLITISTI.ro

Accident in sens giratoriu

al3xandru

Recommended Posts

Cine este vinovat si unde poate fi incadrat (articol) un accident astfel :

Un autovehicul tracteaza alt autovehicul cu o stanga . Primul autovehicul intra in sensul giratoriu regulamentar . Alt autovehicul (nr 3) aflat deja in sens (sau care tocmai a intrat in sens) loveste autovehiculul tractat. atasez si o schita , sper ca am fost destul de explicit.

Multumesc

post-13652-0-60169000-1398455728_thumb.j

Edited by al3xandru

"Alt autovehicul (nr 3) aflat deja in sens (sau care tocmai a intrat in sens) " ..pai..ia zi, cum e ? ca e un pic cam importanta partea asta...

Interesanta speta, in principiu este vinovat cel care nu acorda prioritate celui aflat deja in sens, logic ar fi ca 3 sa aiba prioritate, dar in cazul acesta, avand in vedere ca avem un "ansamblu" auto, remorcat rlegal, cu stanga, iar m.m.a. auto tragator este( banuiesc) mai mare ca a celui tractat, de vina ar fi 3, pentru ca nu a acordat prioritate autovehiculului care se afla deja in intesectie...

parerea mea  :hmmmt:

Edited by Ziggye
  • Downvote 4

Pai 3 este deja in intersectie, conform schitei. Nu are cum sa fie de vina. Ansamblul nu este in totalitate intrat. Soferul ansamblului trebuia sa aprecize corect daca are timp sa patrunda in intersectie cu toata lungimea, fara sa puna in pericol vehiculul aflat deja in intersectie.

Ansamblul este definit ca o singura unitate.

Edited by DOD

Cum sa fie de vina 3? E vinovat doar ca e un tampit care nu vede pe unde merge.  Vinovatia apartine lui 1... :good:

• Upvote 2

Eu am zis in cazul in care e deja in sens 1. Am si specificat ca e vinovat cel care nu da prioritate, deci - 1- , dar in cazul in care 1 era deja in sens - miscandu-se fooooarte incet din diverse motive - si apoi vine 3 ...in fine...

Vinovat este 1.

Ca ansamblu de vehicule si mai ales intr-o asemenea ipostaza ai obligatia sa fii sigur ca poti efectua o manevra fara a periclita viata cuiva ori a pune in pericol de accident alte vehicule.

La Tamponari daca vor merge, politistul se va lua dupa ce spune legea in acest caz. 

Si cum cu totii stim ce spune legea in acest caz,  nu mai este cazul sa comentam cine ramane pieton.

• 11 months later...

Am atasat schema accidentului , cei 2 au intrat in acelas moment , in sesnul giratoriu , la jumatatea sensului cel rosu intra cu partea dreapta a masini in portiera din spate a celui albastru ,

Cine este devina ?http://postimg.org/image/5v27l3k11/

Edited by Bartholdy

• Member

Pai, foarte important locul exact unde s-a produs, adica pe ce banda. Daca fiecare si-ar fi respectat banda nu ar fi vut loc tamponarea. Cel care nu si-a respectat banda pe care era incadrat este vinovat, zic eu.

• Upvote 1
  • Downvote 1