Jump to content
POLITISTI.ro

Accident in sens giratoriu

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Cine este vinovat si unde poate fi incadrat (articol) un accident astfel :

Un autovehicul tracteaza alt autovehicul cu o stanga . Primul autovehicul intra in sensul giratoriu regulamentar . Alt autovehicul (nr 3) aflat deja in sens (sau care tocmai a intrat in sens) loveste autovehiculul tractat. atasez si o schita , sper ca am fost destul de explicit.

Multumesc

post-13652-0-60169000-1398455728_thumb.j

Modificat de al3xandru
Publicat (modificat)

"Alt autovehicul (nr 3) aflat deja in sens (sau care tocmai a intrat in sens) " ..pai..ia zi, cum e ? ca e un pic cam importanta partea asta...

Interesanta speta, in principiu este vinovat cel care nu acorda prioritate celui aflat deja in sens, logic ar fi ca 3 sa aiba prioritate, dar in cazul acesta, avand in vedere ca avem un "ansamblu" auto, remorcat rlegal, cu stanga, iar m.m.a. auto tragator este( banuiesc) mai mare ca a celui tractat, de vina ar fi 3, pentru ca nu a acordat prioritate autovehiculului care se afla deja in intesectie...

parerea mea  :hmmmt:

Modificat de Ziggye
  • Displace 4
Publicat (modificat)

Pai 3 este deja in intersectie, conform schitei. Nu are cum sa fie de vina. Ansamblul nu este in totalitate intrat. Soferul ansamblului trebuia sa aprecize corect daca are timp sa patrunda in intersectie cu toata lungimea, fara sa puna in pericol vehiculul aflat deja in intersectie.

Ansamblul este definit ca o singura unitate.

Modificat de DOD
Publicat

Cum sa fie de vina 3? E vinovat doar ca e un tampit care nu vede pe unde merge.  Vinovatia apartine lui 1... :good:

• Apreciez 2
Publicat

Eu am zis in cazul in care e deja in sens 1. Am si specificat ca e vinovat cel care nu da prioritate, deci - 1- , dar in cazul in care 1 era deja in sens - miscandu-se fooooarte incet din diverse motive - si apoi vine 3 ...in fine...

Publicat

Vinovat este 1.

Ca ansamblu de vehicule si mai ales intr-o asemenea ipostaza ai obligatia sa fii sigur ca poti efectua o manevra fara a periclita viata cuiva ori a pune in pericol de accident alte vehicule.

La Tamponari daca vor merge, politistul se va lua dupa ce spune legea in acest caz. 

Si cum cu totii stim ce spune legea in acest caz,  nu mai este cazul sa comentam cine ramane pieton.

• 11 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Am atasat schema accidentului , cei 2 au intrat in acelas moment , in sesnul giratoriu , la jumatatea sensului cel rosu intra cu partea dreapta a masini in portiera din spate a celui albastru ,

Cine este devina ?http://postimg.org/image/5v27l3k11/

Modificat de Bartholdy
  • Membru
Publicat

Pai, foarte important locul exact unde s-a produs, adica pe ce banda. Daca fiecare si-ar fi respectat banda nu ar fi vut loc tamponarea. Cel care nu si-a respectat banda pe care era incadrat este vinovat, zic eu.

• Apreciez 1
  • Displace 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.