Jump to content
POLITISTI.ro

Schimbarea datelor de identificare auto


Antoniev
Go to solution Solved by Sache,

Recommended Posts

Stiu ca se practica achizitionarea de documente auto si poansonarea seriilor pe sasiu si motor. Sunt curios daca persoana ce vinde respectivele documente (avute ca urmare a detinerii unui autovehicul), este pasibila de pedeapsa administrativa sau penala.

  • Downvote 3
Link to comment

Antoniev, nu mai face afirmatii de acest fel, doar pentru ca asa ai auzit!

Totusi, daca ai cunostinta despre astfel de fapte esti obligat, din punct de vedere legal, sa le comunici organelor de politie!

Noi nu incurajam incalcarea legii sub nicio forma! Risti sa fii exclus din aceasta comunitate!

Edited by Sache
Link to comment

Nu stiu de ce s-a inteles ca as incuraja o astfel de practica. Aveam o disputa cu cineva, si doream un raspuns de la o persoana in cunostinta de cauza. Afirmatia mea se bazeaza pe anunturi gasite pe internet formulate generic astfel: "vand acte automobil marca x model y pentru recarosare".

Link to comment

Recarosarea este legala, in conditiile stabilite de catre cei de la RAR.

Afirmatiile tale din postarea numarul 1 fac referire la cu totul altceva!

Link to comment

Rectific: o persoana care posteaza un de anunt, si duce la capat vanzarea respectivelor documente, este pasibila de ce pedeapsa? O indrumare la legea care stabilieste aceste aspecte ar fi suficienta si apreciata.

Edited by Administrator
NU mai posta link-uri către alte site-uri, în caz contrar voi scrie pe contul tău "banned".
Link to comment
  • Solution

Pentru recarosare ai nevoie de doua modele de masini identice. Recarosarea este sa pui motorul tau pe o caroseria noua. Ce trebuie sa stii este ca pentru recarosare ai nevoie de masina veche si de caroserie, factura cu seria de caroserie a masinii si motorul pe care il pui pe masina noua. Deasemenea, norma de poluare trebuie sa fie cel putin egala cu cea veche si puterea sa nu difere cu mai mult de 40%. Mai ai nevoie de actele masinii vechi, adica talonul si cartea autoturismului. Recarosarea sau inlocuirea de caroserie se efectueaza numai in ateliere de reparatii autorizate. In urma schimbarii de caroserie, vehiculul va trebui omologat la R.A.R. In momentul omologarii se va solicita o adresa din partea atelierului autorizat care a efectuat schimbarea din care sa rezulte identitatea vehiculului initial si cea a caroseriei inlocuite. Actele necesare pentru "Nota privind inlocuirea de caroserie" sunt: cartea de identitate a vehiculului vechi in original, copie dupa actul de provenienta a vehiculului nou si actul de identitate al solicitantului activitatii.

Pentru recarosare, primul pas este acela de a merge la RAR cu masina careia vrei sa ii schimbi caroseria si sa ii faci identificarea. Masina careia i se inlocuieste caroseria trebuie sa fie acelasi tip cu cea de la care primeste caroseria. De exemplu: berlina-berlina. Nu ai cum sa pui motor de Clio pe caroserie de Golf, sau invers. Trebuie sa fie acelasi tip de caroserie, acelasi motor. Mai trebuie ca masina care primeste caroseria sa nu fie mai veche de minim 1 an. Numai modelele aflate in ultimul an de fabricatie se pot recarosa cu o caroserie din acelasi an.

Dupa acest proces, vei primi de la service auto-ul autorizat un raport cu schimbarea caroseriei, apoi trebuie sa mergi iar la RAR pentru aprobarea schimbarii caroseriei. Aici vei primi o noua carte de identificare + ITP. Cu aceste acte mergi la Inmatriculari Auto unde vei primi certificatul de Inmatriculare.

 

Esti pasibil de pedeapsa cel care foloseste documentele in alt mod decat cel descris mai sus, nu cel care le vinde!

Edited by Sache
  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.