Jump to content
POLITISTI.ro

meserie politist


gabytz123

Recommended Posts

buna ziua !

am si eu o intrebare si v.as ruga sa-mi raspundeti:

daca termin scoala de politie, imi gasesc loc unde sa lucrez.. iar peste cativa ani vreau sa renunt, sa plec pt 1-2 ani in strainate... as putea sa revin si sa-mi continui munca de politist ?

va multumesc anticipat!

Link to comment

Exista un instrument pe care il poti folosi, suspendarea din functie, insa nu stiu daca nu cumva ar trebui sa stai 10 ani in MAI si dupa sa poti "apela" la el. :)

 • Downvote 5
Link to comment

Veniti cu argumente stimabililor...am pe cineva care si-a suspendat raporturile de serviciu pe o perioada de un an de zile...politist fiind. :)

 • Downvote 2
Link to comment

Ideea e sa nu tii un loc ocupat daca pornesti deja cu premisa ca s-ar putea sa pleci. Sunt multi care isi doresc cu adevarat sa intre la scolile de politie si sa-si faca din asta o cariera indelungata.

 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

In primul rand stimabile ar fi bine sa te vezi intrat la scoala de politie pe care la randul ei trebuie sa o termini ca sa devii politist...doi la mana un politist poate sa-si suspende raporturile de serviciu doar in cazul in care motivele sunt unele foarte serioase , ca exemplu starea de sanatate!

Mai multe detalii nu am sa-ti dau pentru ca nu faci parte din randul politistilor!

O zi buna!

Edited by cipri83
Link to comment
simplu01 E falsa premisa ca tine un loc ocupat, daca trece de admitere si implicit termina o institutie de invatamant MAI,  e o chestiune strict subiectiva si individuala ce face cu viitorul lui. cipri83  Motivele serioase includ printre altele si starea de sanatate, in exemplul pe care l-am oferit eu nu era vorba de asa ceva. Am expus aceasta situatie doar pentru a arata ca exista aceasta posibilitate stimabile.

PS E remarcabila postura dvs de politist, va asigur ca nu sunteti singurul care a terminat o scoala sau o sa termine o scoala de politie/academie. Toti am plecat de la stadiul de aspiranti, sa stiti ca unii pot rationa si fara aceste studii. O seara foarte buna!

 • Downvote 5
Link to comment

Cunosc personal 2 fosti colegi care au absolvit cursurile unei scoli de politie, au demisionat dupa 1-2 ani, iar acum platesc ori urmeaza sa plateasca contravaloarea scolarizarii (care nu este deloc de neglijat) pentru ca nu si-au respectat angajamentul de 10 ani. Desigur ca din punctul de vedere al statului poate ca nu iese in pierdere, recuperandu-si banii, dar din punctul de vedere al institutiei este o pierdere, un deficit la acel moment, care trebuie acoperit de ceilalti politisti si asa putini in raport cu necesarul.Iar numarul celor care demisioneaza creste datorita motivelor evidente.

Nu zic ca e cazul celui la care faci referire, dar multi aleg calea asta cand se lovesc de categoricele refuzuri ale aprobarii raportului de suspendare din functie.

 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

Nu sunt în măsură să te judec gabyz dar dacă nici nu ai dat admiterea(ca mine de altfel) și deja te gândești că într-un viitor ,fie el mai apropiat sau îndepărtat, vei renunța, ar fi bine să te gândești bine ce vrei cu adevărat(e un sfat prietenesc, în această situație mă mai regăsesc și eu uneori).Dacă ești hotărât îți urez tot succesul.

Edited by bogdancrrn
Link to comment
 • Moderator

Prafdestele

Subiectul te despășește chiar dacă ai tu impresia că te pricepi. Există ordine și dispoziții cu caracter intern care reglementează foarte clar aceste aspecte. Lasă-i pe cei care știu să răspundă, nu te mai amesteca unde nu e treaba ta, dacă vrei să nu părăsești acest website.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.