Jump to content
POLITISTI.ro

Parasirea locului in care s-a produs un accident usor

R0nnie

Recommended Posts

Buna ziua domnilor. Pentru inceput doresc sa spun ca apreciez in mod exceptional nu doar faptul ca va gasiti timpul pentru a le acorda asistenta politieneasca tuturor, dar si faptul ca sunteti cu adevarat niste oameni decenti, verticali si cu mare atentie la limbajul folosit. Citesc cu foarte mare interes topicurile in care ati raspuns abrupt si oferindu-le incultilor sau celor care acuza Politia Romana exact replicile bine meritate. Ma astept ca si in cazul meu sa fiti la fel de taiosi si sa adoptati cea mai dura atitudine...asta este, o cam merit.

Sunt fericitul posesor al cartonasului de plastic ce te transforma din pieton in conducator auto de aproximativ doua luni. Nu ma mandresc deloc pentru ca am facut doua scoli de soferi ca sa il obtin...mai mult din lipsa de interes, valurile tineretii, stiti cum este in zilele noastre. Chiar politistul examinator mi-a adresat cateva apelative dure, dar meritate, din aceasta cauza. Astazi am facut o boacana si nu stiu exact la ce sa ma astept, de aceea va cer sfatul dumneavoastra autorizat. Practic eram intr-o parcare si fiind atent la o masa din lateral, am lovit cu spatele o alta masina parcata. M-am oprit si am coborat, m-am uitat atent la masina pagubitului si nu prezenta nici un fel de urma de atingere. Intre timp doi cetateni care circulau pe trotuar ma studiau cu privirea. Precizez ca lovitura aplicata a fost destul de puternica si probabil provocata de carligul de remorcare al masinii mele. Bineinteles ca ulterior m-am urcat in masina ca un roman adevarat si am plecat din zona rapid, fara sa fiu mandru de faptele mele. Nu stiu sigur la ce sa ma astept in cazul in care "victima" va depune plangere, probabil la retinerea permisului de conducere pe o perioada substantiala si o amenda sanatoasa care sa ma usture. Eventualele daune vor fi bineinteles platite de asiguratori, aici este de la sine inteles.

Va rog sa imi confirmati daca sanctiunea sau contraventia pe care am descris-o este corecta si daca poate intra in cealalta categorie, a infractiunii. De asemenea vreau sa va intreb care ar fi fost pasii pe care un om civilizat i-ar fi urmat in situatia mea. Adica nu e prea mult sa ma duc la "Accidente Usoare" si sa le spun ca am lovit o masina dar nu prezenta nici un fel de daune in zona loviturii? Sincer sunt incepator, iar legislatia nu am citit-o integral...stiti cum se procedeaza acum la scolile de soferi, faci chestionare pana "dai kilometrajul inapoi" si iei examenul teoretic fara probleme.

Acestea fiind spuse, va multumesc din nou pentru ca va dati interesul pentru acest site, in afara orelor dumneavoastra de program. Astept cu nerabdare un raspuns insotit de criticile pe care mi le asum si imi cer scuze daca situatia a mai fost discutata ulterior. Va multumesc. Sarbatori fericite!

Edited by R0nnie
  • Downvote 1

Nu sunt politist asa ca imi poti ignora raspunsul.

Ai lovit si ai fugit ca un las, acum ai mustrari nu pentru paguba pa care ai facut-o celuilalt ci pentru ce ti s-ar intampla tie daca cineva te "da-n gat".

Nu, nu ai procedat ca un "roman adevarat". Un barbat adevarat raspunde pentru greselile lui, are constiinta

Ce as fi facut eu, as fi pus un biletel in geam cu numarul meu de telefon si ceea ce am facut. Mai si minti:

"Lovitura a fost destul de puternica" (cu carligul de remorcare),

"Eventualele daune vor fi bineinteles platite de asiguratori"

"m-am uitat atent la masina pagubitului si nu prezenta nici un fel de urma de atingere"

Faceati o amiabila, mergeati amandoi la firma ta de asigurare, tu erai "iertat" practic a fost o greseala,si, ce e cel mai important, celalalt isi repara masina cu cheltuieli minime din partea lui.

Asa, "da-l dracu', sa-si repare masina!"

Ce ai putea face acum?

Mergi inapoi unde ai lovit-o si continua pasii pe care i-am scris mai sus. Nu e nevoie de politie, dar e nevoie de moralitate

Daca masina nu mai este acolo, banuiesc ca ai numarul lui de la masina. Ii poti gasi firma de asigurare: http://www.rca-bun.ro/verificare-polita

Mergi la ei, povestesti si de aici probabil ca o sa-l gasesti.

Daca nu, sper din toata inima sa mearga el la politie si, daca are numarul tau sper sa ramai fara permis.

Din toata inima

• Upvote 1

a fi detinatorul unui permis de conducere iti confera un singur drept, acela de a conduce, in rest numai o gramada de obligatii si reguli de respectat.

din pacate ai ramas blocat doar pe faza cu drepturile.

indiferent ce ai face de acum, constatare amiabila sau la politie, mi-ar placea sa fii pieton vreo 30 de zile, sa ai timp sa reflectezi si, de ce nu, sa mai studiezi un pic legislatia rutiera.

Edited by pashaman
  • Moderator

Încă îţi poţi salva permisul de conducere de la o iminentă suspendare, dacă mergi în mai puţin de 24 de ore la biroul de accidente şi anunţi tamponarea. În cazul în care nu o vei face, iar păgubitul va depune plângere întradevăr vei primi o amendă + suspendarea permisului.

În mod normal ar fi trebuit măcar să încerci să găseşti deţinătorul maşinii acolo, un bilet în geam cu nr de tel, o întrebare pe la cei din zonă, etc pentru că aşa dovedeai păgubitului că eşti un om serios şi responsabil. Nu e un capăt de lume ce ţi s-a întâmplat ţie, se poate întâmpla oricui, important este cum reacţionezi şi cum te comporţi după şi e păcat de acel om ce îşi găseşte maşina lovită. Şi tu te poţi regăsi într-o situaţie asemănătoare şi nu-ţi va pica deloc bine.

Şi nu, nu este deloc prea mult să te duci la biroul accidente unde să spui ce s-a întâmplat (nr. maşinii lovite, marcă, model, culoare, locul producerii, etc). În felul ăsta păgubitul când va merge să depună plângere va fi surprins să afle că nu ai încercat să te ascunzi şi eşti dispus să-i dai asigurarea astfel încât prejudicul său să fie recuperat.

Nu e timpul pierdut, ai la dispoziţie 24 de ore prevăzute de lege să îndrepţi aceea greşeală a ta.

• Upvote 1

Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Nu m-a dus capul sa ii las omului un bilet in geam, sunt nou in lumea conducatorilor auto si evident m-am si speriat de ceea ce am facut. Acesta este primul meu incident si nu am stiut exact cum sa reactionez. Vreau doar sa il lamuresc pe Cezar intr-o privinta: m-am uitat pret de cateva zeci de secunde la bara din fata a celui pe care l-am lovit si masina acestuia nu prezenta nici un fel de daune. Lovitura a fost destul de puternica dar am presupus ca m-am infipt in placuta lui de inmatriculare, el avand un SUV si eu o Solenta. Este un forum liber in care fiecare are dreptul sa vorbeasca sub protectia anonimatului, asadar nu vad plauzibila ideea ca nu spun adevarul. Am douazeci si patru de ani...cum am fost pieton si biciclist pana acum, mai pot fi si treizeci de zile. Este o situatie de natura morala pe care mi-o impun, drept pentru care o sa ma duc in cateva ore sa ii las stimabilului care a avut ghinionul sa isi parcheze masina in acel loc un bilet cu numarul meu de telefon, in speranta unei rezolvari amiabile. Va spun sincer ca nu fac acest lucru pentru ca imi este frica de sanctiuni, ci il fac pentru ca imi doresc sa traiesc intr-o tara civilizata si totul incepe cu propria persoana.

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. O zi cat mai placuta si un Paste fericit va doresc.

• Upvote 2
  • 3 years later...

Daca cineva mi-a lovit mașina și a fugit, dar există o cameră a unei firme (bancă mai exact) la mine în cartier și depun plângere menționând și asta.

Cam cât ar dora până s-ar soluționa complet cazul ?

• Downvote 1

Este posibil sa nu imi facut plangere ? Am fost la firma sa intreb de imagini si se vede clar ca l-am lovit, dar mi-a zis ca nu s-a interesat nimeni de ele.

A trecut aproape o saptamana de când i-am lovit mașina în parcare.

Edited by Blackfang
  • Downvote 1

Deci, nu mașina ta a fost lovita, ci tu ai lovit alta mașina și ai plecat, fără sa anunți organele de politie ori compania de asigurări.

Pentru faptul ca ne-ai mințit, nu mai primești niciun răspuns. Nu toleram încălcarea legii și mincinoșii!

P.S. Solicit unui moderator banarea utilizatorului Blackfang.

Edited by Sache

Buna ziua moderatorilor si membrilor acestui forum !

Am gasit aici intrebari interesante si raspunsuri pe masura, fapt ce m-a determinat sa relatez si eu urmatoarea intamplare:

Ieri m-am trezit acasa, la usa, cu 2 personaje care m-au intrebat daca sunt posesorul auto Marca, NR. Dupa confirmare, mi-au zis ca au gasit masina lor lovita cu 2 saptamain in urma, in prima zi cand a nins si a fost ghiata pe carosabil. Mi-a prezentat o filmare de la niste camere de luat vederi din zona, si o poza cu maisna lor lovita in bara din spate, in partea stanga, cu bara rupta. Le-am explicat ca masina este a mea dar nu o conduc eu ci sotia, care nu este acasa si urmeaza sa ma lamuresc cu ea, apoi sa vedem despre ce este vorba. Personajele au spus ca au reclamat la politie si este indicat sa le dau asigurarea pe amiabila, altfel eu voi fi chemat de politie. Surprinderea este de unde au stiut adresa mea ! In cazul in care reclamau la politie, eram convocat la sectie, nicdecum nu le dadea lor adresa mea. In alta ordine de idei, cand a venit sotia acasa am discutat cu ea si am aflat ca a circulat pe acea strada in zilele respective (pe acolo are traseul de servici). Mi-a zis ca a avut un incident, precum ca a alunecat cu masina, situatie in cazre din fata veneau alte 2 masini, neavand loc din cauza celor parcate si pe stanga si pe dreapta, ea circuland cu viteza redusa, a franat usor, iar masina totusi a alunecat in dreapta spre o masina parcata jumatate pe trotuar si jumatate pe carosabil. Mi-a zis ca nu a lovit acea masina si nici nu a auzit un indiciu in acest sens. La 15 m in fata era un om care dezapezea trotuarul si care nu s-a sesizat ca s-ar fi intamplat ceva. Sotia a redresat masina intrand cu rotile pe urmele lasare in zapada de circulatia masinilor, dand cu spatele circa o jumatate de metru si apoi continuand drumul inainte fara sa realizeze daca este vorba de o acrosare.

Care este procedura in aceasta situatie in care cei doi mi-au aratat o filmare de pe camere video in care se vede ca masina noastra a incetinit si oprit in dreptul acelei masini parcate pe dreapta, neconcluzionand daca este vorba de o acrosare. Mi-a mai fost prezentata si o poza cu masina lor in care se vede bara din spate, rupta serios, situatie in care trebuia sa se vada ceva urme serioase si pe masina noastra.

Va multumesc, astept comentarii si indrumari !

Mașina dvs. are vreo avarie? De regula,  pentru a produce o avarie serioasa la alt autovehicul și autovehiculul care lovește suferă avarii vizibile.

Se pare ca masina sotiei prezinta la incheierea barei cu aripa fata stanga, o usoara adancitura de circa 5 cm. La insistenta mea mi-a trimis poza cu masina reclamata avariata, si uitandu-ma atent se vede la masina lui, bara si aripa stanga spate desprinse una de alta, cu urme serioase de zgrieturi, dar nu rupta cum a reclamat prima data. Aseara am primit de la politie si o invitatie la accidente usoare, invitatie in care apare reclamatia depusa cu 2 zile inainte sa se intample incidentul (zi in care nu ninsese a fost frumos afara, iar sotia mea a fost plecata din Buc. cu masina). Se pare ca data reclamatiei a fost incurcata si luata dupa data camerei de filmat care apare cu 2 zile mai in urma. Deci de unde au avut indivizii adresa mea si au venit inaintea invitatiei de la politie la mine acasa ? Maine am sa merg la politie cu sotia si masina, unde probabil se va elucida daca impactul la masina reclamantului provine de la masina sotiei, in acest caz va trebui sa suporte consecintele, iar pe de alta parte sa lamuresc treaba cu divulgarea datelor mele personale (adresa etc..), si cu brambureala datei invitatiei care dateaza cu 2 zile in urma.

Edited by Certiz