Jump to content
POLITISTI.ro

Vanzare masina / autoturism in strainatate

1969

Recommended Posts

Buna ziua.

Sint fericitul posesor al unui Volkswagen,an fabricatie 1969. Masina o am din 2008,am lucrat un an la reconditionarea ei,si acum o folosesc ocazional,mergind la diverse intruniri de oldtimer-e.

Asa s-a intimplat si anul trecut,cind in vara,am fost la Budapesta pe Hungaroring cu ea,la o mare intrunire a masinilor cu racire pe aer (1600 TL-ul meu facind parte din aceasta categorie) organizata in fiecare an,si la care vin participanti din toata Europa.

Acolo am intilnit doi domni,unul din Austria,altul din Germania,care s-au indragostit de masina mea,amindoi facindu-mi propunerea de a o cumpara. Atunci nu eram de niciun fel hotarit sa fac acest lucru,insa fiecare in parte au fost destul de insistent prin e-mail-uri,in asa fel,incit sa ma faca sa meditez asupra unei vinzari.Germanul ofera mai mult pe ea,dar am de mers mai mult cu cca. 1200 km pina la el,austriacul ofera mai putin,insa e mai aproape...Ca suma finala cred ca as fi cam tot acolo,indiferent cui o vind.

Ideea in general ar fi:

-masina se doreste de ambele parti sa fie dusa in tara respectiva(si austriacul,si neamtul asa ar prefera)

-eu nu stiu ce implica defapt vinzarea unei masini in afara granitelor Romaniei (ma refer la acte,cum fac sa o duc pe roti pina acolo,ce fac cu numerele de inmatriculare...etc.)

Mentionez,masina in pofida anului de fabricatie NU este masina de epoca CU ATESTAT (desi s-ar preta,insa eu nu m-am grabit sa-i fac actele in acest sens),este pur si simplu inmatriculata cu numere noi,VT valabil,CIV cu folie pe numele meu,persoana fizica.

Daca cineva m-ar putea ajuta cu lista actelor necesare pentru a o vinde,mi-ar fi de mare ajutor.

Cu multumiri.

P.S.atasez si foto pt a sti despre ce e vorba

1b7893aa2f5f5692caa3aa7da16bb5c28.jpg

Ai trei variante:

1. Numere de export din Romania dar procedura este un pic mai complicata, trebuie sa intrebi la Serviciul Inmatriculari Auto.

2.Radiezi masina din Romania si o duci in strainatate pe platforma, iar cu documentele din Romania masina se reinmatriculeaza in strainatate.

3.Masina pleca pe roti in strainatate, se inmatriculeaza acolo iar cu dovada inmatricularii in acea tara (original+traducere) se revine in Romania si se radiaza autoturismul din evidente.

• Upvote 1

Eu l-as sfatui sa fie atent.

E prima data cand aud ca vanzatorul sa duca vehiculul acolo pe roti inainte sa ia banii.

O masina de epoca...., o vrei, vii in Romania si ti-o iei.

Plec des din tara si multe platforme pleaca goale in vest pentru a aduce harburile din vest, imposibil ca ei sa nu gaseasca un pret bun.

Dar eu, mai ales ca iei putin pe ea, nu le-as duce-o la nas daca n-ai luat banii si te prind acolo si incep sa negocieze.

Grijanie mare!

• Upvote 1

Va multumesc,raspunsurile sunt intr-adevar la obiect.Multumesc inca o data.

Banii ii iau inainte.Prin virament bancar,in avans. Pretul benzinei,taxele de autostrada,hotelul meu acolo,si drumul inapoi sint incluse.Deci nu se pune problema negocierii ulterioare.Multumesc oricum pentru grija purtata. :)

Banii ii iau inainte.Prin virament bancar,in avans. Pretul benzinei,taxele de autostrada,hotelul meu acolo,si drumul inapoi sint incluse.Deci nu se pune problema negocierii ulterioare.Multumesc oricum pentru grija purtata. :)

• 4 years later...

Buna seara,doresc sa imi vand masina inmatriculata in Ro. Eu locuiesc in Belgia si masina o am tot aici.am gasit un cumparator polonez care o va inscrie in Polonia.Sunt obligat sa o mai radiez de la politie sau doar de la impozit?in cazul in care trebuie radiata si de la politie se poate doar cu copii dupa CIV si Talon?originalele trebuie sa i le dau cumparatorului.va multumesc

• Marius changed the title to Vanzare masina / autoturism in strainatate
  • 2 years later...

Buna ziua. Am vândut o masina in Belgia, nu am făcut contract de vânzare cumpărare, sau orice altceva. Si a început sa imi vina amenzi acasă, am vorbit cu el, ne-am înțeles ca vine in ianuarie acasă, sa facem actele, si tot. Si acum nu ii mai pasă, a zis ca e masina lui face ce vrea, dar vrea sa facem actele si sa imi rămâna mie de plătit amenzile. 

Menționez ca nu am avut cum sa fac actele atunci cand am dat masina. A fost o urgenta. 

Ce as putea face in aceasta privința? 

Va multumesc anticipat!