Jump to content
POLITISTI.ro

Amenintari si altele

Pardalian

Recommended Posts

Salut, am si eu o mare nelamurie, sau mai exact nelamuriri. Un tip, cu cazier, care are impresia si grandomania de interlop(aici aportul apartine si sectiei 3 politie Craiova) face diverse amenintari la adresa sotiei mele(ea lucreaza la un bar), afirmatii la adresa mea(amenintari si injurii) inclusiv la adresa organelor de control(socrul fiind ofiter la Gruparea de Jandarmi Mobila) in urma unei sesizari el a venit in acel bar.Problema este ca domnii agenti de politie nu au de gand sa faca nimic concret, doar inregistreaza o plangere si atat, imi mai si spun(datorita faptului ca ne cunoastem) ca nu au ce sa faca si sa rezolv altfel problema.Un scandal iese din discutie(familia lucreaza in M.A.I.), nu doresc sa apelez la ei, doresc o rezolvare normala intr-o tara normala.Ce este de facut? Dreptate proprie, astept ca individul sa treaca si la fapte?Sau sa cred ca se rezolva pe cale legala?

Iar in cazul de fata sotia poate obtine ordin de restrictie impotriva lui? Acel bar este si supravegheat video, se pot lua declaratii de la diverse persoane din zona unde a produs pagube si scandal, plus vecinii din jur , plus o verificare a cazierului, plus multe alte dovezi necesare. Si in ce conditii se poate considera ca este un pericol public?(astfel sa fie si retinut preventiv si trimis in fata judecatorului)?

Stiu ca nu este o fapta considerata extrem de grava, dar consider ca se poate preveni astfel situatii mult mai grave.

• Downvote 4
  • Moderator

Ia mergi tu la socrul tău de la gruparea de jandarmi din mobilă şi întreabă-l ce e de făcut, dacă tot consideri că poliţia "nu face nimic", doar înregistrează plângeri. Nu ţi-e ruşine? Vii să ceri sfaturi de la cei pe care îi denigrezi fără niciun motiv, doar de dragul de a da din gură? Chiar tu recunoşti că habar nu ai cum funcţionează legea în astfel de situaţii dar totuşi îţi dai cu părerea. Tipic românesc!

• Upvote 2

dupa cum ai vazut, am specificat acest lucru doar pentru a evidentia faptul ca acel individ nu da doi bani pe orice organ de control apare in raza lui vizuala..apoi sfaturi daca as cere as cere de la cadre M.A.I.(am si spus, familia lucreaza in M.A.I. ai exact POLITIE). Iar dorinta mea, cum se si vede este de rezolvare fara implicare familiala.Rezolvare normala in tara U.E. Nu ma intereseaza ce ura sau dispret ai tu fata de Jandarmi, Securisti, etc. Doar un raspuns de la o persoana care poate emite o parere echidistanta si corecta. Ca asa ma duc frumos si spun lui x, y, z, si se rezv altfel, dar dupa o groaza de ani in tara civilizata, ma gandeam ca si aici se poate rezolva normal. Si ca sa fiu complet, rusine trebuie sa-ti fie tie, pentru raspuns, iar daca esti cadrul M.A.I. halal. Sa vezi colegii tai din alte tari cum se comporta cu cetatenii si cum vorbesc cu ei, nu ca tine, care esti platit din banii mei(se pare ca uiti). Iar dupa raspunsul tau, imi dau seama de ce si colegii tai din Craiova sunt asa neputinciosi cand vine un cetatean in mod normal si civilizat cu o problema....Acum daca esti in masura sa dai un raspuns la problema mentionata, ascult daca nu injura Jandarmii si pe cine cine vrei tu in alta parte.(si ca sa fiu rautacios, agentii de la sectia 3 dupa ce au fost sesizati au facut 20min pana la locul sesizarii, desi sunt doar 900m distanta, in timp de domnii jandarmi au facut 7min si au venit de la o distanta de 3km.) Respect cei ce merita, pentru tine No Comment

Iar de la legea teoretica pana la cea practica e cale lunga. Teoretic trebuia cel putin amendat, practic doar o plangere inregistrata si uitata, ca deh, traim in Ro.Nu am inteles adversitatea ta, sincer, fata de o intrebare, e un forum unde se pot adresa intrebari si se primesc raspunsuri corecte exacte echidistante. Mai cauta in lege si spune tu daca trebuia sa se intample ceva in situatia de fata sau doar sa se mai inregistreze o plangere si atat?

• Downvote 5
  • Moderator

...nu ca tine, care esti platit din banii mei(se pare ca uiti)...

Stimabile, daca tot platesti tu drepturile banesti politistilor, vezi ca mai ai ceva restante de achitat din urma!

• Upvote 4

Cineva care nu are o problema cu altceva? Si poate sa raspunda direct la problema mentionata?(platesc taxe si impozite la stat, deci sunteti platiti din bani publici, ce cat? asta nu depinde de mine)Sunt convins ca daca era vorba de sotia unui ofiter de politie, exista un alt raspuns si o alta abordare, sunt lamurit cu problema acum, daca x, y, z, nu pot sa se distanteze de problemele zilnice si emit pareri pe langa subiect si personale.

bani publici...unde se duc toate taxele si impozitele cetatenilor? acum sa nu cadem in panta aia cu salarii si etc, aveti salarii mici, nasol,ce pot sa fac eu, mai mult de a platii lunar in mod normal si legal acele retineri salariale.Promit ca daca e posibil, nu stiu, acei 2% ii redirectionez catre M.A.I. Eu am dorit un raspuns legat de o problema ce este de competenta politiei si in prostia mea si ignoranta si etc si scepticism, doream o parere echidistanta, de la alte cadre M.A.I. decat cele care teoretic se ocupa de aceasta problema. Atat.

• Downvote 1
  • Moderator

Dacă era vorba de un cetăţean care să aibe bunul simţ şi educaţia minimă astfel încât să nu-mi jignească colegii şi mai ales unul fără "pile" printre "cadrele MAI" nu aş fi ezitat să-mi sacrific din timpul meu liber ca să-i explic câte ceva. Dar cum aici avem de-a face cu un pilos ce are relaţii în rândul "cadrelor MAI", de ce să-mi mai pierd vremea, o să te lămurească jandarul mobilă. La fel şi în cazul vreunei rude a unui coleg, nu voi ezita să o ajut, pentru că eu sunt poliţist, nu "cadru la MAI".

Chiar dacă nu ai priceput, eu fiind o persoană ceva mai tolerantă cu cei ce se prind mai greu, am să-ţi spun acum mai direct: NU e nimeni obligat să-ţi răspundă aici, indiferent de câte taxe plăteşti, pentru că aici nu suntem la serviciu, pricepi? Aşa că abordarea ta nu a fost deloc inspirată. 

• Upvote 2

Nu a zis nimeni ca ai obligatia sa raspunzi..Nu te trage nimeni la raspundere sau sa ai vre.o obligatie, daca te prinzi greu iti explic eu. Am si precizat ca individul are un comportament deviant chiar si in fata cadrelor M.A.I. ceea ce ar trebui sa te faca sa te gandesti ce comportament are in fata unui simplu cetatean.Faptul ca familia mea  lucreaza in acelasi domeniu cu tine, si ca eu nu sunt interesat sa apelez la ei, eu o consider normala, ca nu trebuie sa sune x si y ca w si z sa-si faca datoria si treaba mai exact serviciul. Am postat o intrebare si daca raspunzi bine daca nu iar bine, dar orice e pe langa subiectul si problema ridicata nu ma intereseaza, aici ai fost tu pe langa subiect. Si sa fim seriosi, e un forum, multe cadre M.A.I., dar stii si tu bine cum reactioneaza in general un cadru M.A.I. cand e vorba de familia lui si cand e vorba de familia unui cetatean. Tocmai de asta si folosesc M.A.I. , nu sunt interesat de razboiul tau cu jandarmii, s.r.i. , s.p.p. si altele.Doar o intrebare, daca poti raspunzi, daca nu asta e, dar nu emite parerei pe langa subiecte ca nu asta e problema ridicata, salariul tau, adversitatea ta fata de altii, iar daca tu consideri ca orice cetatean are o ruda, un tata, un bunic, cadru M.A.I. e "pilos", si altele te inseli.Sau cel putin noi astia micii de vin din urma, dorim si lucruri normale si fara sa fim nevoiti sa apelam la x si y. Dar multumesc de raspuns, daca aveam dubii, acum nu mai am, o sa-ti urmez sfatul si o sa las familia sa se ocupe de problema si cu acel individ si cu domnii agenti de politie.Ca vad ca doar asa cineva candva undeva isi face datoria. p.s. prost platit, nu iti convine, prea greu, prea dur, prea prea prea, mereu e o varianta, DEMISIA!

• Downvote 3
  • Moderator

Hai să-ţi spun un secret, eu nu mă consider coleg cu "cadrele MAI". Colegi îmi sunt doar poliţiştii, doar ei lucrează în acelaşi domeniu cu mine. Restul sunt nişte ... "cadre MAI". De obicei impostorii şi parveniţii sunt mândri şi îndrăgostiţi de MAI, care este un minister infect şi populat cu nişte specii impostoare, fapt pe care l-ai confirmat chiar tu, când ne-ai povestit că jandarii au ajuns extrem de repede la un apel de urgenţă, numai că doar la asta s-a limitat activitatea lor, în rest au stat ca nişte proşti făcuţi grămadă şi tot poliţiştii ăia pe care tu îi jigneşti au fost cei ce au luat plângerea. În concluzie, jandarii tăi sunt buni la fugă, dar sunt proşti ca noaptea, pentru că nu au făcut nimic decât să îndeplinescă rolul de MOBILĂ.

Dacă te considerai un cetăţean normal, care să dorească o rezolvare normală, atunci NU ai mai fi menţionat încă din primul post despre cadrele MAI şi socrul tău jandar mobilă. Uite că nu ne-ai impresionat deloc cu "cadrele tale MAI"! Aşa că nu-mi mai recita povestea cu cetăţeanul european. Du-te la "cadrele MAI" să te lămurească, nu ne mai oripila cu "dreptul" tău de a ne jigni colegii, după care să ne ceri cu tupeu sfaturi. Pe tine nu te interesează, ba chiar te plictisesc problemele poliţiştilor, dar în schimb vrei ca ei să-ţi sară imediat în ajutor. Halal mentalitate!

• Upvote 3

Se pare ca ori m.am exprimat eu prea rau, ori nu ai inteles ideea. Nu pun mai sus un Jandarm de un Politist. Nu am jignit politia, doar am raspuns in masura in care am fost abordat.Repet nu ma intereseaza de ce face un politist mai mult decat un jandarm, ma intereseaza de cum poate sa rezolve el o problema aparuta, ca e jandarm sau politist nu ma intereseaza. Nu am favoriti, nu e competitie, pt mine. Iar vad aici atat de multi ofensati, intr.o chestiune in care problema e alta, nu razboi jandarmi, politie, si cum asta o sa fie ultimul raspuns pentru ca eu consider pierdere de vreme aceasta discutie, respect pt cadrele care isi fac datoria, dar la fel sa fim seriosi, nu incercati sa spuneti ca Politia Romana e cea mai mare elita mondiala intergalactica. I.a vin.o cand se lasa frigul in Craiova, si da.mi un msg, sa vezi unde stau distinsii politisti cand sunt seara in patrulare? la pacanele unde e cald si bine.... si camere video pe care nu le observa....si multe altele care nu isi iau rostul in acest topic....dar daca tot vrei discutii pro si contra argumentate si dovedite chiar deschide alt topic.....exact genul asta de comportament produce repulsie cetateanului de rand, si de asta asa zisi interlopi ajung sa se creada zei, pentru ca in loc sa reusiti sa rezv o problema, sau sa o explicati intr.un mod civilizat, argumentat, deviati subiectul si aveti aceleasi impresii de zeitate....Nu cetateanul e in slujba politistului si e invers. repet e un forum, fara obligatia de a raspunde, dar cu decenta si respect, eu nu a jignit pe nimeni, sau nu pe cei ce au comentant aici, in schimb ei, da, daca o sa citesti atent si apoi sunteti mirati de ce lumea va trateaza uneori cum va trateaza. Respect cei ce merita, dar din pacate 50% merita sa se duca la politia locala, ca au acelasi comportament, educatie, si rezultate ca si ei.

iar specificatia cu x jandarm y politist, e datorita faptului ca dupa cum stii el nu poate sa intervina in acest caz, fiind vb de fiica lui, iar familia mea nu poate fiind vorba de fiul lor.Legal.Iar am subliniat doar comportamentul lui fata de un cadru M.A.I. si daca tot ai dorit sa subliniezi faptul ca ei nu au facut nimic, reamintesc sau intreaba domnii agenti ce au facut ei cand au venit si cum au fost tratati de individ, ca apoi daca iti zic eu, a ceva cu politistii.Stai linistit nu am nimic cu ei am admiratie, dar doar pentru cei care merita nu pt toti.

• Downvote 2
  • Moderator

Cel ce nu e capabil să poarte o discuţie civilizată aici eşti doar tu, asta pe lângă faptul că nu ai nici cea mai mică urmă de bun simţ. Tu eşti cel care din primul post ţi-ai permis să ne denigrezi colegii, deşi nu ai habar despre ce presupune activitatea lor, despre aplicarea legii, în schimb ţi-ai permis să spui că poliţiştii nu fac nimic şi să-ţi dai cu părerea depre lucruri ce te depăşesc complet. După care ne-ai oripilat cu nişte stereotipuri penibile demne de un împătimit al defunctei OTV.

Chiar nu realizezi penibilul din discursul tău? Nu ştii şi întrebi dacă poţi obţine un ordin de restricţie, dar în schimb nu ai nicio reţinere ori ezitare să-ţi dai cu părerea despre ce ar trebui să facă poliţiştii. Ba mai mult, trăieşti cu impresia că eşti îndreptăţit să spui cine şi care merită sau nu să fie poliţist. Încearcă să judeci puţin ...

Acel "respect" de care tot vorbeşti, când vine de la unul ca tine este o adevărată ofensă. Du-te la "cadrele MAI" şi la jandarii tăi mobilă să te lămurească, nu mai pierde vremea pe aici.

iar prietene ca ma saturai de vastele tale cunostinte, exista art. 193, iar ordinul de restrictie Garcea, se poate obtine, i se interzice accesul in acel loc, se face plangere la parchet. iar apoi domnii garcea ca si tine, daca  el mai vine sunt obligati sa actioneze. Iar daca ne luam peste picior Garcica, ne luam pana dim. Retinerea preventiva daca se dovedeste ca este un pericol iminent se poate face pe 24h lejer(doar munca pt alti ca tine).

• Downvote 12
  • Moderator

S-a enervat jandarul mobilă  :))

Uşurel să nu-ţi pleznească vreo venă ceva ... vezi că puţi rău a jandar. Ai încercat şi tu puţin să fii şiret, dar te trădează intelectul şi nu ai reuşit decât să fii un fel de sfoară.

• Upvote 3
  • Member

Mi-a zis mie unul cu ceafa lata intr-o zi ca sunt platit din banii lui, iar cand l-am intrebat unde lucreaza mi-a zis ca este somer. In plus, mai studiaza putin despre ordinul de restrictie, cine poate obtine asa ceva, in ce conditii si impotriva cui.

PS : Atentiune... drepti !