Jump to content
POLITISTI.ro

Concediul de studii pentru politisti


Recommended Posts

Poate ma puteti ajuta si pe mine ?

Luna trecuta am avut concediu de studii 15 zile ceea ce a dus la -8 ore la pontajul meu,deci pontajul s-a trimis (din salariu imi va scadea asta e clar).

Ceea ce ma deranjeaza e faptul k luna in curs (martie) aveam dreptul la o tura libera si ironia sortii e k nu am primit-o deoarece trebuie sa recuperez alea -8 ore pe luna trecuta pt care (REPET nu am fost pontat), asa vrea d-nul sef al meu (care se ocupa cu astea) si care e PRESEDINTE pe judet la SNPPC :angry:

E posibil asa ceva?

Edited by Administrator
Initiere topic nou, ce trateaza problemele concediului de studii
Link to comment
 • Moderator

Cred ca era mai bine daca initiai un topic nou cu problema ta.

Edited by Administrator
Ok!
Link to comment

Gabita , sefii intotdeauna se bazeaza pe necunoasterea legii de catrre noi, nu ca ei ar cunoaste legea foarte bine, dar asta este realitatea.

Studiaza HOTĂRÂREA NR. 1578/2002 ,privind condiţiile în baza cărora poliţistul are dreptul la concedii de odihnă, concedii de studii şi învoiri plătite, concedii fără plată, bilete de odihnă, tratament şi recuperare

CAPITOLUL III

Art. 17. - (1) Poliţiştii beneficiază de concedii de studii numai pentru frecventarea primei instituţii de învăţământ superior de la dobândirea statutului de personal al Ministerului de Interne.

(2) Poliţiştii care urmează cursuri ale unor instituţii de învăţământ superior de stat sau particulare acreditate ori autorizate, de lungă sau scurtă durată, cursuri serale, cu frecvenţă redusă şi la distanţă, în condiţiile alin. (1), au dreptul la un concediu de studii plătit de 30 de zile calendaristice, acordat la cerere, integral sau fracţionat, în fiecare an universitar.

Daca ai avut concediu de studii salariul iti va scadea, deoarece in acesta perioada nu vei lua spor de noapte si de antena, dar nu au nicio legatura turele din luna februarie cu cele din luna martie.

Privitor la programul de lucru deschide un topic cu nelamuririle pe care le ai si iti promit ca o sa fac lumina :D .

Despre SNPPC numai de bine. Dar nu te descuraja mai sunt si alte sindicate.

Link to comment
 • 3 weeks later...

In afara de aceasta prevedere, la I.P.J.- ul in care lucrez eu, unde este un fel de B.D., problema se pune cumva in felul urmator: unii zic ca se acorda concediul de studii daca ai facut raport prin care sa- i instiintezi ca vrei sa urmezi cursruile unei facutlati ( sau se le ceri voie, nu stiu exact). Si bineinteles, daca se va considera ca facultatea ale carei cursuri le vei urma te va ajuta in exercitarea atributiilor de serviciu, adica sa fie o perfectionare a pregatirii juridice, gen Facultatea de Drept, in acel caz ti se va acorda concediu pentru studii.

Daca insa esti admis la o facultate fara sa fi facut raport (este posibil ca acel raport sa fie doar o ineptie scoasa de sefuti), nu vei primi concediu pentru studii.

Intrebarea mea este daca eu pot primi concediu penru studii, daca am fost admis la facultate inainte de a fi admis la Scoala de Politie.

Edited by Tyson
Link to comment

Daca sunteti la zi nu puteti primi concediu de studii. Recititi ce am tastat mai sus. Acel raport il faceti pentru a urma o facultate la zi si daca primiti acordul institutiei puteti beneficia de concediul de studii. In cazul dvs. este mai greu.

Link to comment

Trebuie sa faceti in mod obligatoriu raport care sa fie aprobat de conducerea inspectoratului pentru a pute primi concediu de studii

Edited by dunelu
Link to comment

In cazul meu, eu sunt student la F.R. in ultimul an. Daca as face raport catre conducerea I.P.J. si nu mi- ar fi aprobat, s- ar incalca legea ?

Link to comment

Daca sunteti la fara frecventa aveti dreptul la concediu de studii. Intocmiti un raport sa vedem cine nu vi-l aproba. In doua exemplare (copie) cu nr. de inregistrare. Cu stima.

 • Upvote 1
Link to comment

Daca sunteti la fara frecventa aveti dreptul la concediu de studii. Intocmiti un raport sa vedem cine nu vi-l aproba. In doua exemplare (copie) cu nr. de inregistrare. Cu stima.

Va multumesc pentru raspuns.

Cu deosebita stima.

Link to comment
 • 2 years later...

Buna ziua! Am si eu o problema legata de concediul de studii!

Am sunat astazi la cineva de la inspectoratul unde lucrez eu pentru a ma informa referitor la concediul de studii, ce anume imi trebuie(desi stiam) si sa vad ce mi se raspunde! Dupa ce am intrebat cum fac pentru a beneficia de concediu de studii subsemnata de la IPJ mi-a raspuns ca trebuie sa fac un raport la conducerea IPJ-ului pentru a mi se acorda doar ca la ei nu se fac astfel de aprobari pentru ca 80% din agentii de politie din cadrul IPJ-ului au facultate sau urmeaza o facultate iar ei nu au nevoie de agenti cu studii superioare deoarece nu au posturi pentru avansarea in corpul ofiterilor si ocuparea unei functii ca ofiter! Respectiva nu m-a intrebat nici macar ce studii superioare urmez... doar mi-a trantit in nas faptul ca ei nu au nevoie de agenti cu studii superioare, in concluzie nu mi se va aproba acest concediu de studii si va trebui sa ma descurc cu examenele din concediul de odihna!

Ce as putea face pentru ca este clar ca mi se interzice un drept, aici! Multumesc anticipat

Link to comment
 • Moderator

Întocmește raportul de solicitare, iar după ce îl înregistrezi la secretariat îl trimiți către inspectorul șef.

Vei fi surprins/ă să vezi că raportul o să primească aprobarea necesară, iar ”doamna” de la telefon o să rămână cu sugestiile. :)

Link to comment

Multumesc pentru raspunsuri...

Doamna "subsemnata" s-ar ocupa de pregatirea continua a agentilor si viitorilor agenti de politie... din aceasta cauza am sunat la dumneaei.

Parerea voastra ar fi sa fac raportul prin care solicit aprobarea continuarii studiilor si apoi sa-l trimit pentru aprobare Sefului unitatii, sau trebuie sa mai treaca pe la cineva acest raport...cum ar fi, Adjunct al inspectoratului sau altcineva?! (Sunt din promotia decembrie 2012 si inca nu stiu pe unde ar trebui sa treaca pentru aceasta aprobare)

Edited by ClauZ21
Link to comment
 • 2 years later...

O speta din partea mea:

Am facut o facultate la FR si am beneficiat de concediu de studii in toti cei 4 ani si as dori in vara sa sustin examenul de admitere la Academie,FR.Intrebarea mea este daca voi mai putea beneficia de concediu de studii ,cu plata bineinteles,in cazul in care voi fi admis.Multumesc.

Link to comment

Beneficiezi de concediu de studiu pentru a urma cursurile unei singure facultati. Deci, nu mai ai acest drept daca vei fi admis la Academia de Politie.

 • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.