Jump to content
POLITISTI.ro

Neoprirea la semnul agentului de circulatie

stefan1903

Recommended Posts

Buna ziua ! Astazi conduceam masina societatii la care lucrez vorbind la telefon. Un agent al politiei (cred ca era de la ordine publica), aflat pe trotuar m-a observat si de pe trotuar mi-a intins bratul sa opresc. Eu am refuzat sa opresc pentru ca din cate stiu el ar fi trebuit sa fie pe carosabil si mi-am vazut de treaba mea in continuare, el neavand cu ce sa ma urmareasca, doar am vazut ca s-a dat dupa aia pe strada si mi-a notat numarul de inmatriculare. As dori sa stiu daca am gresit cu ceva, si daca da, ce consecinte urmeaza?

am uitat sa mentionez ca era insotit de un coleg de la politia locala si eu singur in masina

• Downvote 13
  • Moderator

Aveai obligaţia să opreşti, iar sancţiunea pentru această faptă prevede amendă împreună cu reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă suficientă cât să înveţi legislaţia.

• Upvote 2
  • Moderator

Nicio problemă, spui la instanţă vrăjeala asta. Culmea nesimţirii, au ajuns şoferii să nu oprească la semnalul poliţistului că aşa vrea muşchiul lor. 

• Upvote 9

corect ar fi fost sa se afle pe carosabil pe mijlocul drumului si sa ma opreasca si atunci nu aveam nimic de spus. Eu nu sunt obligat sa ma uit pe trotuar sa vad cine imi face din mana

• Upvote 1
  • Downvote 15

... si intins pe jos plus 2-3 martori care in trecul au fost arestati de el si prin asta se demonstreaza ca n-au cum sa minta in favoarea politistului.

In ajutorul tau vine si faptul ca in regulamentul nou de circulatie politistii cand se afla pe trotuar sunt obligati sa faca cu mana si sa dea binetze vehiculelor de pe carosabil.

Orice reclamatie a cetatenilor ca politistii care dau din mana nu zambesc entuziasmati, va fi deindata analizata si aspru pedepsita.

Pentru soferii care sunt surprinsi vorbind la telefonul mobil, politistul este obligat sa amendeze orice alt participant la trafic care foloseste claxonul cu voie sau fara voie, si va face semn pietonilor sa pastreze linistea pe strada pentru ca discutia la telefon sa se desfasoare in conditii cat mai optime.

Asa sa ne ajute... amin

• Upvote 6
  • Moderator

Domnule nu dvs. sunteţi cel ce stabileşte dacă modul în care a efectuat semnalul este regulamentar sau nu. Dvs. aveaţi obligaţia să opriţi, la fel cum aveţi obligaţia să vedeţi ce se întâmplă în jurul dvs. în trafic, inclusiv traficul pietonal, ce se întâmplă pe trotuar sau oriunde în vecinătatea autovehicului pe care-l conduceţi. 

Mergând pe aceeaşi logică, nu veţi opri nici când vi se pare că poliţistul ăla e nebărbierit sau altceva de acest gen. Să fim serioşi.

Dacă nu vă place modul în care efectuează semnalul, atunci puteţi depune o sesizare, iar şefii lui sunt cei ce analizează şi dispun măsurile ce se impun, nu dvs. Înţelegeţi cum se pune problema? Dar din moment ce spuneţi că aţi văzut când v-a făcut semn să opriţi, înseamnă că aţi înţeles semnificaţia semnelor sale, deci trebuia să opriţi.

• Upvote 5

Domnule Catalin la 50 m de acel loc este o statie pentru calatori unde destul de des vad polititi care stau la ocazie sa mearga in diferite sate si daca ei fac din mana ar trebui sa opresc de fiecare data? Am fost nesimtit recunosc ca am gresit si voi suporta consecintele dar se putea sa nu il observ si atunci nu stiu care ar fi fost deznodamantul

• Downvote 5
  • Moderator

Aici nu discutăm despre ce se putea, dacă, parcă, e posibil să, exista riscul, etc. Te asigur că la scenarii nici poliţiştii nu stau rău deloc, tocmai de aceea sunt inutile discuţiile despre un posibil deznodământ. La fel de bine, maşina ta sau chiar tu e posibil să fi avut semnalmete asemănătoare cu cele ale vreunui urmărit general ori internaţional şi poliţistul ăla putea folosi armamentul. Deşi par a fi situaţii extraordinare, astfel de cazuri sunt destul de des întâlnite în activitatea poliţiştilor din Poliţia Română. Iar ca să te convingi, te poţi delecta cu de "doar" şapte pagini, luând în considerare că acelea nu sunt toate, ci doar cele semnificative. Sau la fel de bine poate că acel poliţist avea nevoie de tine să transporţi o victimă la spital, ori să-l ajuţi să prindă un infractor ... nu avem de unde ştii. Tocmai de aceea pe viitor e bine să opreşti, te asigur că majorităţii poliţiştilor nu le face nicio plăcere să oprească maşini pe stardă şi nici nu o fac din plictiseală. Marea majoritate a celor orpiţi simt nevoia să-şi etaleze complexele de superioritate. Ăsta e job-ul lor. Ne place sau nu, dacă vrem siguranţă pe strazi, dacă vrem să ne putem trimite copii la şcoală liniştiţi că nu vor fi luaţi pe capotă, că nu vor fi buzunăriţi, bătuţi, tâlhăriţi sau mai rău, e bine să înţelegem că asta trebuie să facă poliţiştii, să se implice şi să-şi facă datoria, nu doar să stea pe post de bibelou stradal. Tocmai din acest motiv în mod normal faptul că un poliţist te opreşte ar trebui să te bucure, deoarece ăla nu doarme-n galoşi, ci pune întrebări, verfică, controlează, etc. Dacă în cazul tău nu e vorba despre un infractor, e foarte bine, dar prin această atitudine a sa există mari şanse să oprească şi unul după tine.

• Moderator

Te-ai gândit că de obicei oamenii normali nu recurg la un asemenea gest când e vorba doar de o banală contravenţie pt folosirea telefonului mobil?

din 670 lei net daca scazi o amenda pt telefon, una pt centura si inca una ca actele le am uitat in masina personala cam cu ce bani mai ajung acasa?

• Downvote 2
  • Moderator

Tu chiar vorbeşti serios? Dacă câştigi atât de puţin, nu mai vorbi la telefon, nu mai folosi maşina, cumpără un sistem hands-free, etc în niciun caz nu alegi să nu opreşti la semnalele poliţiei. Sancţiunea aia nu e un strict necesar, nu e un aliment ce eşti nevoit să-l cumperi zilnic, dar nici nu e un capăt de lume, sau ceva atât de extraordinar încât să fugi de poliţie.

Lucrez pe o masina de catering iar telefonul e de la servici pt comenzi. Nu am cum sa nu folosesc masina. Nu puteam spune clientului sa inchida telefonul ca pierdeam comanda. Dar in fine multumesc pt ajutor !

• Downvote 2

Iti dau un sfat.

Cauta-ti o alta slujba din timp caci mai devreme sau mai tarziu vei fi obligat s-o faci. Eu doresc s-o faci cat mai repede. Esti un pericol pe strada.

Edited by cezar1
  • Upvote 1