Jump to content
POLITISTI.ro

Permis de conducere Malezian valabil temporar in Romania?


digitaljah

Recommended Posts

Buna ziua,

 

Exista vreo restrictie de circulatie pe drumurile publice pentru cetatenii romani care detin permis de conducere Malaezian (rezidenti in Malaezia), care se afla temporar in Romania si care nu au detinut niciodata alt permis de conducere? Care sint conditiile?

 

Va multumesc pentru raspuns.

 

 

Edited by digitaljah
Link to comment

Art. 83 – OUG 195/02

(1) Au dreptul să conducă autovehicule pe drumurile publice din România, dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute la art.20 şi 23 alin.(1), titularii permiselor de conducere naţionale valabile, eliberate de autorităţile:

a) statelor membre ale Convenţiei asupra circulaţiei rutiere, prevăzută la art.82 alin.(2);

b) statelor membre ale Uniunii Europene;

c) statelor cu care România a încheiat un tratat privind recunoaşterea reciprocă a permiselor de conducere auto.

(2) Pentru a conduce un autovehicul pe teritoriul României, persoanele care sunt titulare ale unui permis de conducere naţional eliberat de autorităţile unui stat care nu este membru al Convenţiei asupra circulaţiei rutiere şi nici membru al Uniunii Europene ori cu care România nu a încheiat un tratat privind recunoaşterea reciprocă a permiselor de conducere auto, trebuie să posede şi permis de conducere internaţional.

(3) Permisele de conducere naţionale eliberate de autorităţile prevăzute la alin.(1), precum şi cele a căror valabilitate este recunoscută de România în mod unilateral, deţinute de persoane care au domiciliul, reşedinţa sau rezidenţa normală în România, pot fi preschimbate cu documente similare româneşti, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului internelor şi reformei administrative, care se publică în Monitorul Oficial al României.

Link to comment

Multumesc pentru raspuns. 

 

1. Este Malaezia stat membru al Conventiei asupra circulatiei rutiere?

 

2. A  incheiat Malaezia un tratat privind recunoasterea reciproca a permiselor de conducere auto cu Romania?

 

 

Link to comment

Ia-ti permis international din Malaezia

In ce scrie pe net se pare ca nu este:

https://treaties.un.org/pages/ViewDetailsIII.aspx?&src=TREATY&mtdsg_no=XI~B~19&chapter=11&Temp=mtdsg3&lang=en

 

Pe alte site-uri am inteles ca totusi este acceptat permisul.

Am fost la consulatul Malaeziei si am intrebat de permisul romanesc si cel Canadian, mi s-a spus sa imi scot permis international sa nu existe neclaritati daca as fi oprit in Malaezia (intentionez o excursie in jurul lumii cu motocicleta)

 

O alta sursa buna de informatii este "Rent a Car".

Fa o intrebare prim email la Hertz, Avis, etc si fa o fotocopie a permisului malaezian.

Raspunsul lor ar trebui sa fie bun, caci nu incredinteaza masinile pe mana celor care nu au dreptul de a conduce in tara respectiva.

Link to comment

Multumesc pentru raspuns. Nu este posibila emiterea unui permis international deoarece sint mai putin de 2 ani de la emiterea permisului. Conform legilor din Malaezia permisul international se poate emite doar dupa 2 ani de "Probationary Driving Licence" (PDL). Mentionez faptul ca permisul este si in limba engleza.

Link to comment

 

Scrie la Hertz, vezi ce ti se raspunde, 95% iti va recomanda permisul international (care practic este traducerea celui pe care-l posezi).

Daca Malaezia nu-ti elibereaza permisul international inseamna ca exista vreun motiv prin care cei care castiga permisul in Malaezia nu au voie sa circule in afara tarii daca nu au o vechime mai mare de 2 ani.

La altceva nu ma pot gandi

Link to comment

Permisul Malaezian este emis in limba engleza.

 

Probabil in acest topic, pe linga permisul malaezian de conducere sint vizate si permisele australiene si neo-zeelandeze, statele respective nu au semnat Conventia

Edited by digitaljah
Link to comment

25tess a scris mai sus:

Pentru a conduce un autovehicul pe teritoriul României, persoanele care sunt titulare ale unui permis de conducere naţional eliberat de autorităţile unui stat care nu este membru al Convenţiei asupra circulaţiei rutiere şi nici membru al Uniunii Europene ori cu care România nu a încheiat un tratat privind recunoaşterea reciprocă a permiselor de conducere auto, trebuie să posede şi permis de conducere internaţional.

 

Daca Malaezia nu-ti elibereaza timp de 2 ani permis international inseamna ca nu ai dreptul sa conduci in afara statului malaezian in timpul asta.

 

Am fost intr-o situatie oarecum asemanatoare (numai ca eu am vrut sa circul in Canada cu permis romanesc, tine cont ca am avut permis canadian in 2 provincii, acum preschimbat in romanesc caci am domiciliul aici, am examen luat si in Romania si in Canada).

Rent-a-car mi-a spus ca imi da masina numai daca am si permis international.

Link to comment

Multumesc pentru raspuns.

 

Am primit raspuns de la Hertz: "Daca va referiti la inchiriei in Romania, daca este permis in limba engleza se accepta."

 

Si totusi ramine intrebarea: a incheiat România tratat privind recunoasterea reciproca a permiselor de conducere auto cu Malaezia ? (intrebare valabila si pentru Australia si Noua Zeelanda)

Edited by digitaljah
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.