Jump to content
POLITISTI.ro

Permis anulat pe ce perioada?


tybyALX

Recommended Posts

Buna seara! Am si eu o intrebare pt. dumneavoastra...in urma cu un an mai exact pe data de 14.01.2013 am fost oprit de un echipaj e politie iar la testarea cu aparatul etilotest acesta a aratat 0.69.

 Mai departe ce a urmat nu cred ca trebuie sa va mai explic pt. ca stiti deja....in fine m-am ales cu dosar penal si pedeapsa de 6 luni cu suspendare cu termen de incercare 2 ani si 6 luni hotararea definitiva fiind data pe data de 09.mai 2013.

 Intrebare mea este cat timp trebuie sa astept pana imi pot recupera permisul de conducere si prin ce procedura il pot recupera.

 O seara cat mai placuta si va multumesc anticipat.

 

Link to comment

Va multumesc pentru raspunsul dat.

Stiti cumva si cat timp trebuie sa fi trecut de la savarsirea faptei ca sa pot incepe scoala de soferi pentru ca in hotararea judecatoreasa nu e specificat nimic despre asta.

 Va multumesc din nou.

Link to comment
  • Member

Pentru permisul de conducere poti sa dai dinou doar dupa trecerea perioadei de incercare.

Edited by cipri83
Link to comment

Multumesc.

As dori si alte pareri pt ca unii avocati spun ca ar trebui sa treaca un an de la hotararea definitiva adica 9 mai plus cele 10 zile cand se poate face recurs.... alti domni politisti spun ca ar trebui sa treaca cele 6 luni cat este pedeapsa iar cazuri concrete nu cunosc....nici macar vreo lege care sa spuna in cazul in care...perioada dupa care se poate obtine permisul este de ...atat.

Link to comment
  • Member

Domnule tibyalex ca sa poti sa obtii permisul dinou trebuie sa fi reabilitat de drept asta inseamna trecerea perioadei de incercare!

Link to comment

Pai nu se aplica art. 116 alin.1 lit.b? Intreb si eu.

 

Art.116. (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:
 
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
 
 
Prin urmare, de ce nu poate da din nou examenul la un an de la care hotararea a ramas definitiva si de ce sa treaca perioada de incercare?
Edited by DOD
Link to comment
  • Moderator

Pe bune nu e schimbat nimic in legislația rutiera? Mai studiază si vezi unde sunt prevăzute infracțiunile la regimul rutier mai nou.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Am intrebat la o scoala de soferi din zona in care locuiesc iar acolo mi-au spus ca in luna Mai mai exact dupa 9 mai pot incepe perfectarea actelor pt redobandirea permisului de conducere.

Edited by tybyALX
Link to comment
  • Member

Domnule tyby...ce nu intelegi? Si tu esti ca si cel din filmuletul cu 6 cai?oricat iti explicam tu nu intelegi...si mai vi si ne spui ca ai vorbit la scoala de soferi de unde ti-au spus ca dupa un an poti conduce!Chiar azi am primit o notificarr ca un nene a fost condamnat pt alcool la 6 luni cu suspendare iar perioada de incercare este de 3 ani, cu mentiunea ca pe acesta perioada acel nene nu are voie sa conduca autoturisme!Ai inteles tyby draga?Lasa-i tu pe aia de la scoala de sofer si dute la judecatorie si cere o copie dupa motivarea hotararii judecatoresti!

Daca intelegi bine, daca nu iarasi bine!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.