Jump to content
POLITISTI.ro

Colaborarea cu serviciile de evidenta populatiei


iulian41
 Share

Recommended Posts

Am deschis acest topic cu speranta ca ne vom ajuta reciproc la clarificarea unei situatii legate de avalansa de protocoale cu care "politistii" din DEPABD incearca sa paseze raspunderea expiratilor si a verificarilor pe spinarea politistilor de ordine publica - moasele comunale ale politiei. Desi exista legea politiei locale care stipuleaza incheierea de protocoale cu aceasta institutie pntru problemele serviciilor de evidenta populatiei, acesti "colegi" incearca sa paseze in continuarea aceasta sarcina tot in responsabilitatea politiei nationale. Daca sunt colegi in aceasta situatie ( observati ca nu am facut referire la vreun nr. de protocol ) etc....as dori o discutie legata de legalitatea efectiva a acestor protocoale, in sensul ca politia urbana, prin absolut toate dispozitiile care au fost date de-a lungul timpului, nu a avut prevazute astfel de obligatii de serviciu! Cat de legale sunt aceste protocoale, care combat insasi legea politiei locale dar si statutul politistului si ne obliga la munca suplimentara nenormata si neevidentiata ca activitate utila de nici o apreciere de serviciu? As dori daca se poate si o reactie din partea sindicatelor sau a CNP.Va multumesc.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

probabil exista un altfel de protocol, insa mi se pare aberant sa facem pe postasii pt ei. si culmea e alta: primesti o astefel de lucrare, esti cateva ture de a3a si poate mai dureaza cateva zile pana faci verificarile si cei de la evidenta populatiei arunca totul in carca noastra. militienii nu au facut ce trebuia ca noi va dadean buletinul imediat!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

exista mai mulet protoclae, dar care sunt desuete si nu mai au acoerire reala...protocoalele se refera la sintagma "agentii de ordine publica", insa in fisele de post si in dispozitii nici un agent de la politia urbana nu are astfel de atributii: mai mult, legea politiei locale prevede expres obligativitatea incheierii acestor protocoale cu politia locala..deci exista cel putin o suprapunere din punctul meu de vedere care sfideaza legea prin elaborarea unui protocol ce nu are nici un fel de avantaje pentru politist ci creeaza doar obligatii in plus.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

1. ghilimelele sunt nepotrivite pentru ca dintotdeauna, chiar si in prezent, politistul din orice structura a folosit si foloseste o baza de date pe care o administreaza

cei din ghilimele,

2.dispozitiile din legea politiei locale nu pot fi aplicate pe tot cuprinsul tarii intrucat politia locala nu este obligatoriu de a fi infiintata, drept urmare ar ramane zone descoperite pe aceasta ativitate

3.dintotdeauna politistul de ordine publica, cel de la proximitate, sectoristul daca vrei,a desfasurat activitatile de verificare in teren pentru restantierii la legea evidentei populatiei

4. munca nu este suplimentara si este evidentiata prin raportarile care se fac de catre fiecare unitate in parte catre inspectorate, dar daca nu cunoasteti aceste aspecte nu spuneti ca nu se fac aceste activitati si nu sunt evidentiate. Intrebati-va sefii.

Link to comment
Share on other sites

Este adevarat ca insasi legea prevede (og 97) de exemplu anumite activitati de verificare in teren- dar la ora actuala in dispozitia care reglementeaza activitate politiei urbane nu este trecuta absolut nici o sarcina pe aceasta linie- - iar actul normativ nu face referire la inmanarea cartilor de alegator si nici la verificarea persoanelor expirate, acestea fiind asa cum am spus, impuse de diverse protocoale. Nu contest utilitatea acestei directii ci doar pretentiile lor de a se denumi "politisti" si de a incerca s aimpuna activitati suplimentare fara nici o legatura cu adevarata munca de politie. Imi cer scuze, dar cred ca o denumire mai buna ar fi fost de functionari administrativi ai politiei si pe cale de consecinta, intrucat nu luptati cu infractorii, sa fiti remunerati in consecinta. Nu contest nici profesionalismul, dar daca majoritatea ati facut scoli d epolitie, fiti politisti!

Link to comment
Share on other sites

Protocoalele de care vorbesti vin sa puna in aplicare unele prevederi legislative mai sumar evidentiate in actul normativ.

Daca vrei, sunt norme de aplicare punctuale pe o anumita problema .

De ce crezi ca sefii poitiei au semnat acele protocoale. Sau poate vroiai sa-ti ceara parerea.

Si mai lasati jos sintagma '' adevarata munca de politie'' pentru ca nu detineti adevarul absolut, iar adevarata munca de politie

rezulta din colaborarea tuturor lucratorilor din minister, fiecare pe bucatica lui si cu competentele lui.

In ceea ce priveste portari , administrativi, financiari , etc, ei au dobandit calitatea de politist . Te ajuta cu ceva daca numai tu te vei numi politist si ceilalti altfel?

Si acei despre care spune Rusy .... sa stii ca desfasoara activitati operative, dar nu se bat cu pumnul in piept ca ei sunt in strada.

Nu pot fi toti in strada. Logistica si alte activitati se vor desfasura asa cum se desfasoara peste tot in lume astfel de activitati.

Edited by wi3ezutzu
Link to comment
Share on other sites

Stimati cativa domni care ati postat mai sus, presupun ca dvs. lucrati ca agenti de ordine, si sunteti adevaratii politisti ai Romaniei. Intrebare: cati urmariti locali/ generali ati prins? Stiti ca cei de la ghiseele de la EvP au astfel de merite? Apoi, stiti ca ei fac aceste mentiuni in RNEP, ca sa stiti dvs. ca X este UL sau UG? Oricum, eu consider ca o baza de date este indispensabila intr-o tara, si imi pare rau ca a noastra nu e folosita la maxim, ca astfel multa birocratie ar fi eliminata. Si baza de date cine o administreaza si o mentine permanent in actualitate? Evidenta persoanelor. Si inca ceva, stimati domni contrariati: stiati ca aceste servicii publice comunitare locale pentru evidenta persoanelor sunt in subordinea consiliilor locale, inca din anul 2005?Si ca majoritatea lucratorilor nu-s politisti, scuzati, rectific , "politisti", ci functionari publici din aparatul propriu al consiliilor locale?De asemenea, din cauza ca-s politisti, numai ei fac munca de teren in aceste servicii, ca deh! sunt politisti.Poate nu va dati seama ce inseamna, de exemplu, ca de fiecare data cand sunt alegeri, 4 politisti sa se deplaseze in 20 de comune ca sa preia actele si sa faca fotografii pentru aproximativ 150 de persoane/ comuna, chiar si in zilele libere? Sunt la fel de napastuiti ca si dvs., adevaratii politisti, si ei sunt chemati de acasa pentru verificari, pentru facut acte de identitate in regim de urgenta pentru retinuti/arestati la cererea adevaratilor politisti, ei tin legatura cu unitatile de asistenta sociala, se deplaseaza la maternitati pentru identificarea mamelor de noi-nascuti, care nu poseda acte de identitate, si alte activitati care nu are rost sa le enumar aici.Da, asta fac si EU, un pseudo-politist de la evidenta persoanelor, care timp de 15 ani am facut patrula pedestra in 3 schimburi, ca deh!,pe vremea mea nu se mergea in masini ca acum, si ca sa fii conducator auto pe cele 3-4 masini de OP, trebui sa maturi pe jos cu barbatia,atat de mari trebuia sa le ai.Nu stiu de ce,dar cred ca dvs.,adevaratii politisti,nu aveti nici macar 10 ani vechime in sistem, cred ca va incadrati pe la 5. Ma rog,asta e parerea mea, ca am observat ca cei care au maxim 30 de ani ca varsta, vor patrula numai in auto,vor munca cat mai putina si nu-i intereseaza ca altii au muncit de 10 ori mai mult ca ei, motivand ca ''erau alte vremuri''. Din cauza lor ma bucur un pic ca nu mai e combustibil ptr auto, sa mai mearga si ei pe jos,sa fie adevarati politisti.Cei care au lucrat la posturi stiu ce zic,cand mergeam km pe jos de la un sat la altul.Si ca sa nu mai existe intrebari,da, am scoala de subofiteri, am facut si Academia de Pol la FF.

Nota: daca am ajuns sa ne 'mancam' intre noi, sa dovedim care e mai politist decat celalalt, castiga cel care ne vrea dezbinati.Nu uitati:'Divide et impera!'. Dezbina-i si ii vei stapani!

Numai bine tuturor!

  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Toata stima pentru munca dumitale, stimate coleg! Aici este vorba de anumite activitati ce transforma politistul asa cum spunea cineva mai sus in postas! Iar daca pretinzi ca stii legea, politia are in continuare atributii de verificare stabilite in mod concret prin lege, dar tendinta actuala de a incheia tot felul de protocoale- ba pe carti de alegator(un lucru total inutil), ba pe carti de imobil (care trebuie eliberate de minister, nu-i asa???iar de ani de zile nu s-a mai eliberat nici o carte), ba pe expirati - deci activitati care NU SE REGASESC IN NICIO O DISPOZITIE INTERNA PRIVIND POLITIA URBANA - (numai politia rurala are prin dispozitii activitatati pe aceste linii) nu fac decat sa creasca in mod total artificial si nejustificat volumul de munca al politistului de ordine publica, fara ca aceasta activitate sa fie evidentiata in vreo apreciere de serviciu, tocmai ca nu e prevazuta ca sarcina de serviciu.

De ncele mai multe ori, din dorinta de a-si justifica utilitatea, multi colegi de-ai dumitale initiaza tot felul de parteneriate,ce au ca obiect activitati strict unilaterale doar din partea politiei, fara implicarea lor in mod real, dar aceste activitati presupun raportari, situatii, etc si nu ajuta absolut cu nimic nici activitatea politiei in slujba cetatenilor si nici nu are vreo finalitate privin munca dumitale! Si apropo..de ce nu vii la politia judiciara sau de ordine publica sa vezi cum este acum?

Link to comment
Share on other sites

Pentru user 10 :

1.Ai dreptate si cei de la evidenta populatiei sunt politisti, nu contesta nimeni acest lucru, dar tu ai ales acest loc, nu te opreste nimeni sa vii la judiciar,economic sau OP. Dar tu ai preferat un loc caldut,te-ai complacut in ideea de a practica o linie de munca fara risc, fara pericol, linistita, cu un program de 8 ore ca la aprozar asa ca te inteleg ca ai fugit de la postul de politie , sau nu este asa ??

2. In tarile civilizate, unde exista apa calda, serviciul de emitere a actelor de identitate nu este al politiei ci al comunitatilor /administratiei locale, spre acest lucru se tinde si la noi , asa ca ai posibilitatea sa iti arati veleitatile de politist , intorcandu-te in strada la adevarat munca de politie.

3. In ceea ce priveste ca voi intretineti baza de date a politiei si ca bifati cate o casuta ca Ion sau Gheorghe este urmarit, sigur este un lucru extrem de dificil,cred ca ai facut bataturi la degete si s-a uzat tastatura, dar cine ti-a spus tie ca Ion este urmarit, cine a instrumentat dosarul, cine face pande, filaj, razii ,perchezitii,confruntari, martori, expertize, recunoasteri, nu cred ca pe tine in spatele ghisului te bate vantul si frigul sau te arde soarele. Un alt aspect infractorii nu se prind numai cu baza voastra, mai sunt si altele gen AFIS, etc. asa ca mai scuteste-ma cu unicitatea si superioritatea bazei voastre de date.

4. Daca ti s-a parut ca esti tratat ca un politist de categoria a doua, atunci draga colega , afla ca asta este parerea mea, nu ai decat sa te oftici, dar eu asta cred, dovedeste reversul prin munca operativa, nu te lauda ca a venit un fraier la ghiseu sa isi faca buletinul si l-ai gasit in baza de date ca urmarit , si tu ce ai facut, ai sunat repede la POLITIE sa vina sa il ia. Vino si te lupta intr-o satra de tigani sa iei un urmarit, documenteaza si aresteaza un interlop si dupa aceea mai vorbim.

Nu am nimic cu tine personal, insa atitudinea ta de superioritatea muncii pe care o faci si desconsiderarea celorlalti colegi de forum, ma face sa cred ca esti rupt total de realitatea muncii operative.

Link to comment
Share on other sites

Exista un protocol incheiat intre INEP, CNABDEP si IGPR in 25 ianuarie 2005, semnat de catre sefii acelor institutii de la data respectiva, cu avizul a doi secretari de stat si aprobarea Ministrului ad-tiei si internelor, tot de la acea data. Vreti un vinovat? Ei sunt, nu adevaratii politisti, nu pseudo-politisti sau alte categorii de personal din cadrul SPCLEP.

Daca a parut pe undeva ca ma cred superior, eu sau munca mea, in vreun fel, sau am jignit pe cineva prin atitudinea mea, imi cer scuze, nu asta a fost intentia mea, va asigur. Nu contest munca nimanui,stiu ce face un politist adevarat in strada, ca am lucrat 15 ani zi de zi in strada. Mie imi pare bine ca a picat in sarcina 'localilor' atributiile pe aceasta linie, ca si eu am batut la sute de usi pentru a imparti invitatii si carti de alegator, m-a iritat doar faptul ca ne considerati pe cei de la EvP vinovati de aceasta situatie. Nu ma laud cu nimic,doar expun fapte,asa cum altii spun ce fac ei in activitatea lor, asa am spus si eu.Poate nu aveam voie sa fac asta, iarasi ma scuz si cer cenzurarea alineatelor respective.Sunt acuzat ca-s rupt de realitate,am trait aceasta realitate pana in 2005,deci stiu ce faceti,ca fenomenul infractional este acelasi.De asemenea, sunt acuzat ca am fugit de munca.Cu toate ca ar trebui sa ignor un astfel de comentariu nefondat, va spun un lucru personal: in anul 2005 am suferit o interventie chirurgicala la un genunchi si am fost diagnosticat cu doua hernii de disc, pe care le tratez in continuare, si port in permanenta un lombostat (LOMBOSTÁT s.n. (Med.) Corset medical pentru imobilizarea regiunii lombare. [< fr. lombostat]).Am dorit sa ma mut la un alt serviciu din cadrul IPJ, normal ca nu s-a putut (sic!), durerile erau groaznice, piciorul drept abia il mai taram dupa mine, nu puteam fi declarat inapt decat daca ma operam pentru herniile de disc, si nu am vrut sa fac acest lucru, asa ca propunerea unui coleg de la EvP de a face schimb de locuri pentru mine a fost mai mult decat benefica. Asa ca sa ma scuze adevaratii politisti ca am preferat, scuze, ''m-am complacut in ideea de a practica o linie de munca fara risc, fara pericol, linistita, cu un program de 8 ore ca la aprozar''.

Imi pare rau ca m-am abatut de la topic,este deschis un altul in care s-a tot comentat cine sa fie si cine sa nu fie politist,asa ca ce e important se afla la inceputul postarii mele.Rog pe cei ce vor sa faca comentarii cu referire stricta la persoana mea, sa foloseasca mesageria.

Spor in toate tuturor si numai bine!

Link to comment
Share on other sites

user10 - vino cat mai repede in randurile noastre, ca detasarile o sa dispara cat de curand.Si sa stii ca de :emo-yessir: cand ai plecat din operativ, lucrurile s-au mai schimbat si nu mai exista notiunea de urmarit local si urmarit general.Ai grija ce implementezi in bazele de date, ca ne dai de lucru.

Link to comment
Share on other sites

inca o data...nu am nimic personal cu user10...dar..daca este sa vorbim din punct de vedere legal..as dori sa ni se spuna odata CE LEGE PREVEDE CA POLITIA DE ORDINE PUBLICA SA VERIFICE EXPIRATII LA DOMICILIU? da, e adevarat, anexa14 trebuie verificata de politistul de ordine publica! dar de aici, si pana la a pasa toate sarcinile de teren si toate elucubratiile unor "politisti de evidenta populatiei" si a sufoca activitatea politistului de ordine publica cu tot felul de analize, termene , raportari..etc...e cale lunga...(toate aceste saricni nu sunt decat rodul unor protocoale interne si nu sunt prevazute in legi)....oare in ce tara din lumea asta se mai duce politistul sa-l someze ca i-a expirat buletinul??? sau sa dea carti de alegator?

cum e perceput politistul de comunitate? sa fim seriosi, ne meritam soarta!

Link to comment
Share on other sites

Urmarit (fost UL) conform OUG 60/2006, urmarit (fost UG) conform OUG 60/2006, urmarit international conform OUG 60/2006 - acestea sunt mentiunile ce se fac la cererea IPJ-urilor.Imi cer scuze ca am zis sa nu folosesc aceste sintagme,ca-s mai uzuale formele prescurtate.Felicitari daca in limbajul dvs.,intre colegii,nu mai folositi UG si UL.Pe viitor, o sa atrag atentia colegilor de la IPJ sa nu mai foloseasca la telefon sau in alte ocazii,cand ni se adreseaza, aceste prescurtari de UL si UG.Da,in acest caz am fost un pic ironic,cine foloseste RNEP stie ca acestea sunt mentiunile prevazute de aplicatie.

Inca o data, nu politistii de la evidenta persoanelor cer celor de la OP sa inmaneze cartile de alegator, chiar nu inteleg de ce va tot cramponati de aceasta expresie ''aia ne cer sa facem asta''.Exista un protocol de care am mentionat mai sus. Exista foarte multe servicii de ev a pers in Ro in care nu exista politisti,in acest caz cine cere politistilor de OP sa efectueze aceste activitati, ca in niciun caz politistii-ca nu exista- de la EvP?! Sau cum ma consoleaza dl. politist, in curand va inceta detasarea, nu vor mai exista politisti in aceste formatiuni, si atunci o vom face impreuna la dispozitia autoritatilor locale. A explicat cineva mai sus ce se intampla in localitatile unde nu exista politie locala, stiti ca va dura o perioada pana cand aceasta institutie, in localitatile unde se va infiinta, va trece efectiv la indeplinirea sarcinilor ce-i revin prin legea de infiintare,organizare si functionare( parca s-a vehiculat 6 luni, perioada in care se vor detasa politisti de la IPJ la PL).Inca o data,vedeti protocolul din ianuarie 2005,inca o data,nu politistii de la EvP cer altor politisti sa faca aceste activitati, si nu in ultimul rand, in curand,acolo unde va exista PL,aceste activitati vor fi efectuate de catre aceasta nou-infiintata institutie . De exemplu, saptamana viitoare, la nivelul Primariei din localitatea unde locuiesc, va avea loc o intalnire a reprezentantilor IPJ-PL-SPCLEP, pentru a se discuta exact pe marginea acestor activitati, ce face IPJ, ce se va face de catre PL, pe linie de evidenta a persoanelor. Deci, se poate. Si inca ceva, nu politistii de la EvP cer acest lucru, ci autoritatile locale carora le sunt subordonate aceste doua institutii , adica SPCLEP si PL.Daca veti fi interesati, o sa va spun ce s-a hotarat la noi, poate ca va exista initiativa si in institutiile unde va desfasurati activitatea,dar numai daca sunteti interesati.

Link to comment
Share on other sites

Si poate va este de folos, ca am uitat sa scriu, exista o dispozitie a sefului departamentului ordine si siguranta nationala, din noiembrie 2009, cu referire la un OMAI ( unde exista si un plan de masuri),cu atributiile fiecarui politist,indiferent de structura din care face parte,precum si a jandarmilor, pe linie de evidenta a persoanelor.Cu toate ca mai e putin si ma faceti vinovat si de scaderea salariului de anul trecut..:)), uite ca va pun la dispozitie si ce trebuie sa combateti, nu de alta, dar maine - poimaine cine stie cu cine voi fi coleg dintre voi,ca se termina detasarea, si sa nu-mi iau vreun cap in gura..:)), ca-s vinovat de tot ce merge rau un Politia Romana..:)). Si daca mai pot sa va spun cate ceva, o sa o fac, indiferent cat ma veti jigni sau veti face bascalie de mine, si numai din bun-simt si solidaritate, chiar daca-s politist second-hand.Ma iertati ca inca ma consider politist.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Eu nu am văzut nicăieri pe aici ca cineva să spună că sunteți „polițiști second-hand”. Nu cred că ai înțeles, dar noi ăștia de prin IPJ-uri vă vrem înapoi. Dorim să veniți înapoi, pentru că locul vostru nu e acolo, iar în poliția română există deficit de personal. Ați fost pregătiți să faceți altceva.

Poliția Română își detașează oameni peste tot să-i învețe pe alții, în condițiile în care există de ani buni un deficit mare de personal și nimeni din cei ce ne conduc nu face nimic pentru a acoperi acele posturi, în schimb se înființează tot felul de instituții clonă/paralele sau se atribuie competențe ale poliției unora ce nu sunt pregătiți în acest scop, cheltuindu-se mult mai mulți bani.

Așa că întoarceți-vă printre ai voștrii și nu mai stați printre străini. A venit vremea să strângem rândurile și să fim și noi mai uniți.

Link to comment
Share on other sites

da, despre asta e vorba..distinsii nostri sefi, care probabil au sotiile si fiicele prin DEPABD, emit tot felul de protocoale....nu am inteles niciodata cum poate un sef civil de la evidenta populatiei sa instruiasca un politist?caci asa prevede o aberatie de protocol recent...si pe de alta parte...inca o data..CE PREVEDERE LEGALA STIPULEAZA CA POLITIA SA FIE POSTASUL DEPABD? ca exista ordine ale ministrilor, poate..ca exista protocoale..poate..dar acestea nu sunt acoperite de nici o lege din tara asta,ci sunt simple elucubratii care nu ajuta absolut cu nimic munca de politie...ba, din contra.... iar sefii nostri sunt mai catolici decat papa:) In cea ce priveste colegi nostri de acolo, ii asteptam la patrulare, AN uri, judiciar, etc...munca pentru care s-au pregatit ca politisti!

Link to comment
Share on other sites

Pana in 2005, personalul de la EvP era format din politisti si personal contractual al MAI. Din acest an, o data cu infiintarea SPCLEP, s-a adaugat si categoria functionarilor publici sau personalului contractual din aparatul Consiliilor locale/ judetene. Din acest moment, vechiul personal nu a mai apartinut de IPJ,ci a fost transferat la DEPABD. Acum, ca sa treci inapoi, trebuie aprobat transferul de la DEPABD la IGPR, si apoi catre IPJ. De la IPJ nostru,colegii ce au dorit sa se intoarca, au primit raspunsul ca nu mai sunt locuri pe schema. Si in conditiile actuale, cand urmeaza disponibilizarea si a unui numar destul de mare de politisti, cine credeti ca ne ia inapoi?!Am impresia ca atunci cand propuneti ceva pe aici,nu vedeti si realitatea,in unele situatii (si mi se reprosa mie asta,ca-s rupt de realitate).

Si inca ceva,pe vremea mea inca mai exista specialitatea de EvP ,de pasapoarte, in scolile de politie,asa ca unii dintre noi pentru asta ne-am pregatit .Chiar,cu colegii de la pasaporte sau de la inmatriculari/regim permise auto cand incepeti razboiul?Bine ca nu au pus tot in carca politistilor de la IPJ si distribuirea pasapoartelor sau a permiselor auto..:):))

Ok, legislatie ptr PL, pe linia EvP:

- Legea nr. 155/2010: art. 1, pct. (1), lit. f ; art. 11, art. 45.

- Regulament din 23.12.2010 de organizare si functionare a PL : art. 3, pct. (1), lit. f ; art. 21.

Sa speram ca vor fi incheiate cat mai curand protocoalele intre aceste servicii la ad-tiei locale, si atunci nu va mai fi sarcina IPJ, dar de retinut, numai in localitatile unde se va infiinta PL.

Inca o data, protocoalele sunt semnate de sefii IGPR,DEPABD si aprobate de MAI. De sefii vostrii de ce nu va luati ca semneaza asa ceva? Si, foarte important, de ce mereu de ALEGERI se innoiesc protocoalele si se dau dispozitii si se elaboreaza planuri de masuri pe aceasta linie, unele SEMNATE EXCLUSIV DE SEFUL DEPARTAMENTULUI ORDINE SI SIGURANTA PUBLICA?(scuze de majuscule).Nu credeti ca nu se urmareste interesul cetateanului, ci altele sunt obiectivele?..:)). Ma rog, e mai facila calea voastra,de a arata cu degetul ,decat de a judeca care e radacina 'raului'.

Link to comment
Share on other sites

Distinsul nostru coleg face referire la legea de infiintare a politiei locale si la OG 97, dac aceste acte normative nu fac nici o referire la verificarea la domiciliu a persoanelor cu acte de identitate expirate sau la inmanarea cartilor de alegator...Cat despree initiatorii acestor protocoale, ei sunt din DEPABD, deci din directia centrala si inca o data...nu ajuta cu nimic munca d epolitie si pur si simplu pun politistul in situatia de a fi instruit si mai nou.. DE A RAPORTA catre un serviciu civil de evidenta populatie....Sper ca persoanele cu functie de comanda din IGPR sa corecteze aceste neajunsuri si , data fiind noua schema a politiei de ordine publica, sa elimine aceste aberatii!

Link to comment
Share on other sites

Nici OUG 97/2005, nici HG 1375/2006 nu prevede nimic despre aspectele topicului, de aceea nu am facut nicio referire la aceste acte normative pana acum, ci numai la cele ale PL - vezi post-ul meu anterior.De asemenea, a se vedea ca-s mai multi semnatari ai protocoalelor respective, dispozitiile sunt direct din minister. inca o data, vinovati nu-s numai uni si motivele incheierii sunt diverse.Sa speram ca se vor orienta catre PL aceste prevederi in toate localitatile,asa ca ar fi bn sa sa se ceara din partea IPJ-urilor incheierea cat mai repede a protocoalelor intre SPCLEP si PL. Nu de alta, dar anul asta o sa fie recensamantul populatiei si al locuintelor..:D

Va pot spune ca la nivelul SPCLEP din orasul nostru si PL urmeaza sa se incheie un protocol, care va prevede in mod expres ca functionarii publici din cadrul PL vor distribui cartile de alegator si invitatiile pentru persoanele cu acte de identitate expirate sau ptr minorii peste 14 ani fara acte de identitate.

Si vad ca toata lumea posteaza si nimeni nu citeste, hai sa zic ca protocoalele poate nu aveti de unde le lua, dar macar legislatia PL,ca o gasiti pe net,uite ca va redau eu unde se face referire la aceste aspecte:

''Art. 21 (...)

d) participa, alaturi de conducerea politiei locale,la incheierea protocoalelor standard de cooperare cu SPCLEP pe linia distribuirii de carti de alegator si a puneri in legalitate a persoanelor cu acte de identitate expirate si a minorilor peste 14 ani,care nu au acte de identitate;

e) colaboreaza cu sefii SPCLEP in vederea realizarii sarcinilor privind realizarea sarcinilor privind distribuirea de carti de alegator si a puneri in legalitate a persoanelor cu acte de identitate expirate si a minorilor peste 14 ani,care nu au acte de identitate;(..)''

Distinsul de mine facea referire la exact ceea ce am scris, adica:

- Legea nr. 155/2010: art. 1, pct. (1), lit. f ; art. 11, art. 45.

- Regulament din 23.12.2010 de organizare si functionare a PL : art. 3, pct. (1), lit. f ; art. 21.

si nicidecum la alte acte normative,am scris destul de clar. Nici macar nu cititi ce se scrie ,dar imediat ridicati piatra..:)).

Acum,totul depinde de cum se exploateaza aceste aspecte in incheierea de protocoale .

Prin aceasta,consider ca topicul ar trebui inchis,problema e cat se poate de clara: unde e politie locala,sa se faca protocol SPCLEP-PL pe aceasta linie,care pana acum revenea IPJ-Ordine Publica.

Numai bine tuturor!

Link to comment
Share on other sites

nicuno1,

se intrevede ceea ce gandesti si ca maine ordinea publica si circulatia vor fi din nou colegi cu buletinarii, dar de data asta in subordinea primariilor.

in aceasta situatie buletinarii vor fi la ei acasa si nu stiu cine va fi first sau second.

concluzie: faceti-va fiecare treaba acolo unde sunteti, executati dispozitiile ce le primiti, si lasati ironiile si rautatile pentru ca fiecare are dreptatea lui.

  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.