Jump to content
POLITISTI.ro

Amenda pentru lipsa actului de identitate


laurlaurentiu

Recommended Posts

Salut, Am si eu o nelamurire, am fost oprit de o patrula de politie si nu aveam actul de identitate la mine ,astfel incat am primit 6 puncte amenda echivalent cu 510 ron scriind pe amenda art 147/1 si as vrea sa stiu daca acesta este adevarat si respecta fapta,plus ca nu detin nici un bun material,nu lucrez ,fiind elev .Cum pot eu sa imi platesc amenda neavand nici o sursa de venit?

 • Downvote 6
Link to comment
 • Member

Incadrarea faptei este buna dar avand in vedere ca ai permis si ca legislatia rutiera nu este secreta trebuia sa stii deja asta. Cum ai avut bani de benzina strangi si bani de amenda. Daca platesti in 48 de ore, poti achita jumatate din minimul amenzii.

Edited by RPG
 • Upvote 3
Link to comment

Da, dar permisul de conducere nu reprezinta un act cu care poti confirma identitatea?


iar neplata amenzi cu ce ma dezavantajeaza?

 

 • Downvote 3
Link to comment
 • Moderator

Permisul de conducere nu conține toate datele de stare civilă, cum sunt prenumele părinților sau adresa de domiciliu completă etc. Doar actul de identitate conține toate datele necesare pentru stabilirea identității.

Dacă nu îți plătești amenda vei fi executat silit.

Link to comment
 • Member

Daca ai fi invatat pentru examenul de permis, pana acum stiai ce documente trebuie sa ai la tine cand esti oprit la un control.  Daca e sa ma iau dupa logica ta pe viitor o sa te legitimezi folosind carnetul de student.

 

 

"Iar neplata amenzii cu ce ma dezavantajeaza?"

Link to comment
 • Member

RaOUG 195/2002

 

Art. 147. – Conducătorul de autovehicul sau de tramvai este obligat:

1. să aibă asupra sa actul de identitate, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare sau de înregistrare şi, după caz, atestatul profesional, precum şi celelalte documente prevăzute de legislaţia în vigoare;

 

Nu ai sursa de venit?Platesc parintii pentru magariile tale...stai linistit ca nu ramane asa!

Link to comment
 • 2 weeks later...

frate las-o incolo de treaba omul nu a avut buletinul la el ce asa mare chestie. Marlan si politistul ala dai 5 mil amenda pt treaba asta parca ar fi dat in cap, Nici chiar asa. Putea da un avertisment si sa mai ziceti ca politistii nu stau numai la geana cum te prinde cum te arde. Am mai patit eu cu un sarac din asta care mi a dat drumul la sirene si girofar sa se uite toata lumea la mn ca nu am centura. si i am zis domnule da ce s terorist ca sa se uite toata lumea la mn si ce esti supermen de vezi prin spate prin folie ca nu am centura? asta nu e un abuz?

 • Downvote 13
Link to comment
 • Moderator

Mârlan si sărac cu duhul este cel responsabil cu educatia de mahala de care dai dovadă. Din acest motiv pot să bag mâna-n foc că nu suntem frati. Abuz este doar dreptul de vot dat prostilor.

 • Upvote 4
Link to comment

Sa stii ca e noroc. Altfel imi dadeai amenda. Faceti abuz in loc sa faceti treburi importante. Va luati de niste chestii banale nu vedeti alte tampenii care se fac in tara asta. Modul cum conduc alti soferi. Cati se urca bauti la volan. Voi ii vedeti numai pe cei care nu au buletinele si centurile

 • Downvote 5
Link to comment
 • Member

 

a dat drumul la sirene si girofar sa se uite toata lumea la mn ca nu am centura

Stefane daca nu pornea girofarul spunea-i ulterior ca nu te-a oprit regulamentar!Ca asa fac marlanii care se cred mari destepti pe la noi prin Romanica!

 

 

frate las-o incolo de treaba omul nu a avut buletinul la el ce asa mare chestie. Marlan si politistul ala dai 5 mil amenda pt treaba asta

Probabil a primit cei 500 lei nu doar pentru lipsa actului ci probabil si pentru conduita pe care a avut-o fata de politist...conduita pe care inclin sa cred ca o ai si tu!

 

 

Voi ii vedeti numai pe cei care nu au buletinele si centurile

 

Tipic romanesc...<<altii dau in cap si eu primesc amenda pentru nu stiu ce..>>

Stai linistit ca fiecare isi primeste pedeapsa pentru fapta sa, insa Politia nu poate fi peste tot in acelasi timp!

 

 

Cati se urca bauti la volan

 

Daca te urci baut la volan nu cred ca este tocmai o problema...poate ma urc la volan si trag un pui de somn acolo pe scaun...problema este daca conduci baut!Iar cel depistat conducand beat primeste o alta sanctiune decat cel care nu poarta centura de siguranta...si se pare ca nici nu cunosti sensul cuvantului "abuz"!

Edited by cipri83
Link to comment

chiar t-i se pare ok sa dai drumul la girofar si sirene pt o verificare care a fost in regula? se uita toata lumea la mn parca as fi fost un infractor. mie NU !

Link to comment
 • Member

Ai dreptate Ștefan, polițistul trebuia să meargă în spatele tau până când te hotărai să oprești și abia apoi să îți atragă atenția că nu porți centura... Îmi pare rău că nu ți-a dat și amendă...

Edited by Alleycat
Link to comment
 • Moderator

Încă unul care trăieste cu impresia că se pricepe si le poate spune politistilor cum să-si facă serviciul, pe cine să retină, pe cine să cerceteze, verifice sau sanctioneze. E pământul plin de "specialisti" numai în ce trebuie să facă altii. Ba mai mult trăieste cu impresia că are dreptul să înjure ori să jignească politistii. Vă pierdeti vremea dragi colegi!

Ps: Stimabile, când mergi la dentist ori la chirurg, tot la fel îi spui cum să-si facă meseria, sunt curios?

Link to comment

chiar t-i se pare ok sa dai drumul la girofar si sirene pt o verificare care a fost in regula? se uita toata lumea la mn parca as fi fost un infractor. mie NU !

 

mie "m-i"

post-6860-0-76071800-1396907302_thumb.jp

 • Upvote 2
Link to comment
 • Member

Stefanele, arunca prosopul si da-te invins ca n-ai nici o sansa. Greseli sunt  urmatoarele :"Chiar ti se pare ok sa dai drumul la girofar si sirene pt. o verificare care a fost in regula? Se uita toata lumea la mn parca as fi fost un infractor. Mie NU !"

 

 

Inca esti elev, profita acum sa mai inveti ceva!

 • Upvote 2
Link to comment

Si unde e greseala? pastreaza cartea pentru tine si incepe sa o studiezi ca ai nevoie

 

Ti-a raspuns RPG.

N-o lua ca o ofensa ci cauta sa intelegi. Daca nu intelegi, intreaba. E bine sa ramai cu ceva bun dupa fiecare discutie.

 

Referitor la folosirea semnalelor luminoase de catre politie, de multe ori trebuie sa semnalizeze traficului ca sunt opriti pe carosabil sau in apropiere sa nu se trezeasca cu adormiti care nu sunt atenti. Nu este neaparat pentru tine.

Repet, daca nu intelegi intreaba, chiar si pe politist, si politicos si fara tavna, adica: "ce bah sunt infractor de ce pornesti luminile?" ci "care este motivul pentru care folositi semnalele de avertizare?" stii, ai sa fii uluit ca in majoritatea cazurilor ti se raspunde si .. iar repet,.. inveti ceva si de acolo.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.