Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Permis suspendat si pierdut

Leoncio

Question

Salutare tuturor,

Sunt nou pe acest forum si este posibil sa se mai fi discutat acesta problema, dar oricum va multumesc anticipat tutror celor care ma puteti lamuri in problema de mai jos.

In anul 2008 luna decembrie, am avut un eveniment rutier(accident), in urma caruia m-am ales cu o suspedare de 2 luni (neacordare de prioritate cu daune materiale).

In momentul in care s-a intamplat evenimentul permisul de conducere era expirat , ba mai mult nu am apucat sa il predau organelor abilitate deoarce nu il aveam la mine (uitat acasa) , iar a doua zi a trebuit sa plec in interes de serviciu din tara pentru 6 luni.

Tinand cont de suspendarea de la momentul respectiv nu m-am mai urcat la volan pana in prezent. As dori sa stiu ce se poate intampla in monmetul de fata daca ma urc la volan(perioada suspendarii dreptului de a conduce a fost decembrie 2008-februarie 2009 la ca re cred ca s-a mai adaugat inca o luna deoarce nu am predat permiul organelor abilitate conform legii, si nici nu am sustinut acel examen pentru verificare pentru micsoarea perioadei de suspendare)

A doua intrebare ar fi cea legata de preschimbarea permisului vechi pe care l-am pierdut de cateva zile(cunossc toate procedurile).....MI SE REACTIVEAZA CUMVA SUSPEDAREA DREPTULUI DE A CONDUCE DIN PERIOADA DECEMBRIE2008-FEBRUARIE 2009 ACUM CAND IMI VOI PRESCHIMBA PERMISUL???

VA MULTUMESC ANTICIPAT....SI SPER CA AM FOST CAT SE POATE DE EXPLICIT...

CU STIMA TUTUTOR

5 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Membru

Trebuie sa te prezinti la serviciul politiei rutiere de pe raza localitatii unde locuiesti tu si printr-o cerere scrisa sa soliciti detalii despre situatia ta cu privire la permisul tau de conducere avand in vedere cele intamplate.

iar cu privire la pierderea permisului de conducere trebuie sa te prezinti la SRPCIV(Serviciul Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a vehiculelor)de pe raza localitatii unde ai domiciliul pentru a-l declara pierdut.Unitatea emitenta iti va declara nul permisul vechi in monitorul oficial,iar tu vei primi o dovada inlocuitoare pana la eliberarea altui nou.

Sfatul meu e sa nu conduci pana nu clarifici situatia la serviciul politiei rutiere.

• 0
  • Moderator

Eu știam că anunțul în Monitorul Oficial se face tot de către deținătorul permisului și nu de către unitatea emitentă. S-a schimbat procedura în ultimii ani?

• 0
  • Membru

Acte care nu se mai publică în Monitorul Oficial al României:

pierderea permisului de conducere şi a certificatului de înmatriculare auto, conform Hotărârii Guvernului nr. 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 876/26.10.2006)(http://www.monitoruloficial.ro/RO/article--Nu_se_mai_public%C4%83--318.html)

Regulament din 04/09/2006

de aplicare a OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice

Monitorul Oficial nr. 876 din 26/10/2006

Art. 43 Titularul permisului de conducere trebuie să declare pierderea, furtul sau distrugerea acestui document autorităţii emitente, în cel mult 48 de ore de la constatare, şi să solicite eliberarea unui nou permis de conducere.

Art. 44 (1) Eliberarea unui nou permis de conducere se efectuează, în condiţiile legii, în baza următoarelor documente:

a) fişa deţinătorului permisului de conducere;

b originalul şi copia actului de identitate;

c) dovada plăţii contravalorii permisului de conducere şi a taxei de eliberare a acestui document;

d) permisul de conducere a cărui preschimbare se solicită, în original, dacă acesta există;

e) fişa medicală tip din care să rezulte că este apt pentru a conduce autovehicule sau tramvaie, dacă solicitarea preschimbării s-a făcut după expirarea valabilităţii administrative a permisului de conducere.

Edited by cipri83
  • 0

Buna ziua! In noiembrie am fost implicat intr-un accident rutier in urma caruia mi-a fost luat permisul pt 90 de zile. La momentul respectiv, nu mi-am gasit permisul asa ca l-am declarat pierdut (la momentul predarii permisului la politie am dus o declaratie la notar). In urma cu o luna, am gasit permisul in casa. Perioada de 90 de zile a expirat, cum ar trebui sa procedez acum? Multumesc