Jump to content
POLITISTI.ro

Vreau sa scot masina de la impozit ! Ajutor


cristian24
Mergi la răspuns Răspuns oferit de Marius,

Postare recomandată

Buna ziua ,

Am cumparat un matiz prin noiembrie 2012 cand nu era taxa de mediu introdusa... Fiscalul de la masina l-am primit dupa 6 luni dupa ce m-am rugat o gramada de proprietar si de cei de la primaria de unde apartinea acesta. Pe urma m-am dus am bagat fiscalul intr-un final la mine la primarie ca pe urma sa aflu ca s-a introdus taxa de mediu .... nu mi-a mai convenit sa platesc taxa de mediu si am vandut masina.

Prostia mea a fost ca nu am facut atunci pe loc contract de vanzare-cumparare cu cel care a cumparat-o si acum nu mai dau de el / nu mai raspunde la telefon.

Ce pot sa fac in cazul asta ? Cum pot sa o scot de la impozit ?

Mentionez ca eu cu vechiul proprietar am facut un contract de vanzare cumparare la un birou de acte auto si am scris pe talon la instrainat numele meu , semnatura si data !

Eu nu figurez nici in talon nici in cartea masinii.

Multumesc mult 

O zi buna !!

Link către comentariu

Sunt putine cazurile in care poti radia o masina de la Fisc. Am avut si eu o problema de genul cu putin noroc si o doamna draguta de la ghiseul ANAF am reusit.

Mi-a cerut copiile de la actele masinii sau macar seria de sasiu, a verificat si a vazut ca masina a fost inregistrata la o alta primarie.

Ca sa poata sa faca radierea m-a indrumat sa fac o cerere la Inmatricularile Auto prin care sa cer o situatie a masinii respective, mai exact sa primesc de la Inmatriculari o adresa din care sa rezulte ca masina nu este inmatriculata pe numele meu, fiindu-mi necesara la radierea din evidenta fiscului.

Pasul 2 la ANAF. cerere prin care am solicitat radierea autoturismului intrucat a fost instrainat, la care am atasat adresa de la Inmatriculari si copii de la actele masinii. 

Radierea s-a facut pe loc.

Acum depinde ce acte mai ai de la masina, eu sunt genul care pastrez orice xerox... nu se stie niciodata! Oricum am alergat ceva.

Am fost placut surprins ca mai exista functionari la ghiseu care sa isi dea toata silinta sa te ajute. Sa ii dea Dumnezeu sanatate doamnei respective!

Eu cand am ceva de rezolvat la ANAF sau la alte institutii de genul imi iau SANAXul la mine   :shock: .

Modificat de alecs2008
Link către comentariu
  • 1 an mai târziu...

Salut am si eu o problema daca ma poate ajuta cineva...am cumparat o masina de la cineva am trecuto in fiscal dar nu am mai apucat sa finalizez inmatricularea in sine.masina avea taxa platita trebuia sa ma duc sa mai platesc si taxa de autenticitate si sa o inmatriculez total...faza e ca eu am bagato in fiscal dupa care nu am mai inmatriculato si la rar pt ca luasem teapa era varza si nu am vrut sa ma mai complic cu ea...am mai bagat niste bani am mai facuto si apoi am vanduto pt ca mi-am luat alta...am facut contract de vanzare cu asta i-am facut copie de pe buletin si de pe actele masinii...intrebarea e cum o scot acum din fiscal pt ca cei de la primarie au zis ca nu pot sa o scot ca nu am finalizat inmatricularea si ca tre sa merg sa dau nush ce declaratie...ma poate lamuri cineva?multumesc

Link către comentariu
  • Moderator
  • Soluţie

Poliţia Română NU are nicio legătură cu înmatriculările, cu primăriile ori cu serviciile de taxe şi impozite. Obligaţiile de natură fiscală, colectarea acestora şi eliberarea documentelor justificative nu intră în competenţele sau atribuţiile poliţiştilor, ori altfel spus, poliţia sau poliţiştii nu au nicio treabă cu certificatele fiscale de la primării şi înmatriculările auto ori alte asemenea probleme. Chiar nu înţeleg cu ce ai vrea să te ajute poliţia?

Link către comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Vreau sa ma ajutați și pe mine cu o întrebare va rog! Ce pot face in cazul in care am ajutat un vecin de iam pus mașina lui pe numele meu ,el a vândut mașina mai departe și acum  a venit impozitul de anul trecut pe acea mașină pe numele meu  o suma fff mare ! Bineînțeles Vecinul nu îl interesează ne tot amâna și îndruga tot felul de minciuni ! Ce pot face sa îl fac sa plătească ? Mulțumesc frumos o zi buna ! 

Link către comentariu
  • Moderator

@Claus85 îţi recomand să iei legătura cu un avocat şi să-l dai în judecată. 

Într-un fel ... cei ca tine, îşi merită soarta. Nu ezitaţi să daţi un aşa zis "ajutor" pentru "fentarea/ocolirea" legilor/regulilor, iar când apar probleme (în care singuri v-aţi implicat) căutaţi cu disperare ajutor sau doriţi să vi le rezolve alţii. După părerea mea, meriţi să plăteşti aceea sumă ... pentru că de fapt ceea ce ai făcut, a fost un "ajutor" dat unui individ ce caută să "fenteze" legea.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.