Jump to content
POLITISTI.ro

Am primit o amenda pe nedrept


individu
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Este posibil sa primesti amenda cand unul dintre cunostintele tale dau numele si adresa ta ?

Cum fac sa scap de aceasta amenda primita pe nedrept?

Link to comment
  • 8 years later...

Salut, recent, am primit amenda pentru deranjarea linistii publice doar pentru faptul ca stateam la o scara de bloc, pot contesta amenda?

Mai pe scurt, eu si cu un prieten stateam in fata scarii de bloc unde acesta locuieste tin sa mentionez ca nu blocam accesul in scara, stateam doar pe scari, si daca blocam accesul, cand veneai persoane ne ridicam in picioare si ne dadeam la o parte.
Nu am avut probleme cu absolut nimeni decat cu un cuplu de batranicare mereu ne amenintau ca suna la polite si ne trimiteau la "scarile noastre" chiar daca eu am fost invitat sa stai la scara in care prietenul meu locuieste.
Am si fost amenintati cu bataia de care copilul cuplului dar din cate am inteles, daca nu a existat un atac, nu putem face nimic.
Pana la urma cuplul a chemat politia iar acestia ne-au amendat pentru deranjarea linistii publice, tin sa mentionez ca actiunea s-a intamplat in plina zi, nu am stat nici o data la scara respectiva pe timp de noapte si avand in vedere ca era si ora 16 care e considerate ora de varf, nu cred ca faceam noi mai multa galagie fata de masinile care treceau.

Tin sa mentionez ca am mai si fost fotografiati de doamna si amenintati ca daca mai venim inapoi posteaza poza pe ceva grup de Facebook sa ne vada tot orasul

Se poate face ceva in aceasta privinta?
Multumesc anticipat.

Link to comment
  • Marius unlocked this topic
  • Moderator

Poți formula contestaţie împotriva procesului verbal de contravenție la judecătorie în termen de 15 zile.

Link to comment
  • 4 months later...

Salut!

Azi (22.12.2022) am primit amendă prin poștă pentru "tulburarea liniștii publice" în data de 15.06.22. În 15 iunie, în Campusul Studențesc Mărăști, Cluj a avut loc o petrecere între studenți, printre care mă aflam și eu. Ideea e că mă îndreptasem spre magazin, împreuna cu niște colegi. Fix în momentul în care am ieșit pe ușa căminului poliția intrase deja în campus și s-a început izolarea intrărilor și ieșirilor pentru legitimarea oamenilor prezenți. Noi fiind băiețași cu coloană nu am dat să plecăm înapoi ca să nu părem suspecți sau ceva, bazându-ne pe faptul ca domnii polițiști prezenți sunt competenți și pot observa faptul că nu am avut legătură cu așa ceva, noi fiind ultimul an, în plină sesiune și pregătiri pentru licență. Domnul polițist care s-a ocupat de acest caz ne-a legitimat pe toți, mulți dintre care n-am avut nici măcar o tangență cu petrecerea și ni s-a "aruncat" că trebuia să denunțăm tulburarea liniștii la 112, când noi habar nu aveam ce se petrecere afară. Într-adevăr se putea auzi muzica din camere, doar că noi, lucrând la licență cu căștile pe urechi nu prea auzi ce se petrece în jur. 

Cu toate explicațiile domnilor polițiști prezenți, am primit amendă pe nedrept. Ceea ce m-a deranjat și mai tare e că nici nu s-au obosit să verifice camerele de supraveghere din campus și faptul că pe procesul verbal au trecut în felul următor:

"Aflându-se în curtea Complexului Studențesc Mărăști, situat pe Str. Fabricii de Zahăr, nr. 58, alături de 76 de persoane,  a tulburat liniștea locatarilor prin producerea de zgomote și larmă, respectiv strigăte sărite și vociferări la intensitate mare, cu precizarea că în curtea complexului a fost identificat un sistem audio compus dintr-o boxă conectată la telefonul mobil aparținând numitului ... utilizată la intensitate mare, fapt ce a determinat 23 de tineri, prezenți în grupul de persoane menționat mai sus să danseze în cerc, ținându-se de mână, existând în acest sens mai multe înregistrări video și audio cu faptele săvârșite."

Nu este vorba de bani, că nu e o durere 250 de lei în 15 zile, este vorba că am primit-o pe nedrept, așa să fie dată, mă întreb de ce nu a luat tot căminul la rând, din cameră în cameră.

Întrebarea mea e dacă să rezolv ceva prin contestarea acesteia? Ce sfaturi îmi puteți oferi?

O să o contest oricum, că sunt 101% convins că sunt nevinovat și am și martori să confirme că nu am participat la acest eveniment. 

Îmi cer scuze dacă m-am lungit, am zis să nu omit detalii, dacă tot am de gând să contest.

Mulțumesc anticipat!

 

Edited by Mocian
Link to comment
  • Active member

Nu avem ce sfaturi sa îți oferim. 

Îți putem spune ca este dreptul tău sa contești și cam atât. Vezi după aia dacă instanta îți va anula amenda sau o va menține.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.