Jump to content
POLITISTI.ro

Intrebari, cazuri circulatie auto.


crisss7

Recommended Posts

Rog pe cine stie, sa-mi raspunda la doua intrebari:

1. In Bucuresti sunt multe strazi pe care accesul este interzis, cu exceptia transpotului public- atat nimic mai mult, pe vremuri scria transportului in comun.. Intreb daca aceasta exceptie include si taxiurile .

2. In intersectie semaforizata, pe culoarea rosu, intra un mic convoi format din doua masini grele (cele de dezapezire), cu girofar de culoare galbena pornit. Sunt obligat sa opresc si sa acord prioritate, (eu ciruland pe culoarea verde a semaforului) ?

Va multumesc.

Link to comment
  • Moderator
2. In intersectie semaforizata, pe culoarea rosu, intra un mic convoi format din doua masini grele (cele de dezapezire), cu girofar de culoare galbena pornit. Sunt obligat sa opresc si sa acord prioritate, (eu ciruland pe culoarea verde a semaforului) ?

 

Nu. Semnalele speciale de avertizare cu lumină galbenă obligă participanţii la trafic să circule cu atenţie.

Semnalele speciale de avertizare cu lumină galbenă pot fi utilizate de către autovehiculele cu mase şi/sau dimensiuni de gabarit depaşite ori care însoţesc asemenea vehicule, cele care transportă anumite mărfuri sau substanţe periculoase, cele destinate întreţinerii, reparării ori verificării unor lucrări efectuate în partea carosabilă sau executării unor lucrari de drumuri, curaţeniei străzilor, deszăpezirii sau tractării, transportului şi depanării autovehiculelor ramase în pană sau avariate, precum şi tractoarele care tractează utilajele agricole şi tehnologice agabaritice.

Link to comment

1. In Bucuresti sunt multe strazi pe care accesul este interzis, cu exceptia transpotului public- atat nimic mai mult, pe vremuri scria transportului in comun.. Intreb daca aceasta exceptie include si taxiurile 

 

DA. E o struto-camila legislativa asa ca practica (inclusiv cea a instantelor) a determinat asimilarea taximetrelor la transportul public de persoane exceptat de la respectarea indicatoarelor: ”accesul interzis”

Link to comment
  • 9 years later...

Buna dimineata,

Este vorba de intersectia strazilor Av Popisteanu, cu bd Mihalache si cu "spatiul dintre str Lainici si str Feroviarilor"...

Iesirea din acel spatiu se face traversand peste trotuarul bd Mihalache... Nu există semafor ,nu este indicator rutier la iesirea de pe acele drumuri...

Acel spatiu are ca indicator " drum interzis - accesul permis doar riveranilor".

Am anexat si o poza din zona. 

Intrebarea este cei care ies din acel loc si intra in bd Mihalache, dau sau nu prioritate tuturor masinilor, chiar si celor care vin din sens opus de pe Av Popisteanu? 

Faptul ca soferii coboara de pe trotuar in bd Mihalache ii obliga sa dea prioritate celorlalti participanti la trafic? 

Nu este indicator rutier pentru ca acel spatiu nu este considerat drum?

Numai bine,

 

 

Screenshot_20230405-082535.png

Link to comment
  • 2 weeks later...

Va salut ! Pe data de 23.03.2023 lucram ca sofer de camion pentru o firma Italiana. La un control la intrare in tunel Freju mi-a fost suspendat permisul si a fost pus sechestru pe camion si remorca plus o amenda 416 euro pentru firma( transport ADR necomform). Politia intogmit un proces verbal in care sunt trecut si eu ca sofer. Am fost la prefectura,regim permise de conducere unde mi-au zis ca permisul il vor trimite la consulatul Roman din Torino. Am luat legatura prin email cu consulatul si mi-au zis ca permisul va fi trimis in Romania in judetul unde a fost emis. Intrebarea mea este . Unde trebuie sa ma adresez daca a ajuns permisul in tara ,pe cat timp este suspendat ( nu vorbesc limba italiana si scrisul din procesul verbal este ss.indescifrabil) . Si daca este posibil sa pot primi o dovada sa circul in tara pana la redobandire. Va multumesc anticipat pentru raspuns!

Link to comment
  • Moderator

Conform prevederilor art.. 219 din Regulamentul pt aplic. OUG 195/2002, restituirea permisului de conducere se dispune de către șeful serviciului poliției rutiere care îl are în evidenta, la cererea titularului. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.