Jump to content
POLITISTI.ro

Amenda centura

bamwels

Recommended Posts

Buna ziua! DOresc sa va adresez o intrebare cu privire la o amenda pe care am primit-o pentru ca nu purtam centura de siguranta. Amenda am promit-o pe un drum comunal, neasfaltat, fara insemne rutiere, nesemnalizat in nici un fel. Dimineata am iesit din curte cu masina, am intrat pe drumul respectiv iar un echipaj ma oprit si am primit o amenda pentru ca nu purtam centura de siguranta. Intrebarea mea este urmatoarea: pe un astfel de drum este nevoie sa port centura de siguranta? 

Va multumesc!

Asta este problema, nu stiu ce incadrare are acest drum... dupa cam am spus este un drum de sta, drum de pamant, nu are nici un indicator rutier nu ii semnalizat in nici un fel. Nu stiu ca si ce drum ii cansiderat.

Daca este drum deschis circulatiei publice si nu exista nici un indicator de restrictie a circulatiei, inseamna ca este drum public. Asadar, erati obligat sa purtati centura.

• Upvote 1
  • Moderator

Drumurile închise circulatiei publice trebuie semnalizate cu indicatoare care să avertizeze că accesul este interzis publicului. Asa spune legea.

Din moment ce nu exista indicatoare si ai pătruns pe acel drum, deci oricine o poate face, înseamnă că este deschis publicului si trebuia să porti centura.

• Upvote 2

Da, am inteles. Nu am spus ca acel drum era inchis, doar spuneam ca era un drum de pamant unde se circula cu 10km/h pentru ca stare drumului nu permite mai mult. Sincer nu stiam ca trebuia purtata centura. Va multumesc pentru raspunsuri.

Eu mă mir cum obţin unii permisele de conducere...

Si eu ma mir cum unii agenti nu stiu regulile esentiale pentru a intocmi un PV.

Probabil gresesc dar din cate stiu eu numele contravenientului se scrie complet, nu cu prescurtari, abrevieri si altele de genul; probabil cu literele este mai greu ca sunt vreo 31 dar macar cifrele sa le cunosca toate si sa le scrie corect.

Poate din nou gresesc dar oare daca seria sau numarul de buletin sunt trecute gresit in PV nu devine nul procesul verbal?

• Downvote 10

Poate din nou gresesc dar oare daca seria sau numarul de buletin sunt trecute gresit in PV nu devine nul procesul verbal?

Nu devine nul!

Te sfatuiesc sa iti masuri cuvintele si sa nu faci aprecieri nefondate! Esti intr-o comunitate a politistilor, iar daca ai ceva impotriva noastra nu mai accesa acest site! Sau te "ajutam" noi sa nu mai accesezi acest site! :naughty: Suntem satuli de OTV-isti, de "manelisti"!

Si eu ma mir cum unii agenti nu stiu regulile esentiale pentru a intocmi un PV.

Probabil gresesc dar din cate stiu eu numele contravenientului se scrie complet, nu cu prescurtari, abrevieri si altele de genul; probabil cu literele este mai greu ca sunt vreo 31 dar macar cifrele sa le cunosca toate si sa le scrie corect.

Romane, frica ta numarul 1 trebuie sa fie aceea ca, desi circuli alaturi de altii pe drumurile publice nu stii regulile.

Eu mi-as pune mari intrebari despre MINE, ca sa depisteze atlii, politia, vecinii, ca eu nu stiu regulile de circulatie desi circul si "am drepturi", decat caligrafia unui raport de contravenienta.

Pentru mine important este ca toti conducatorii sa stiu ca au luat permisul fara spaga si deci, vor actiona pentru protectia lor si a mea.

Faptul ca tu ai facut cunostinta cu o amenda fara sa cunosti legea e mult mai grav decat scrisul politistului.

Incearca sa faci in asa fel (sa iti reimprospatezi regulamentul), sa nu mai fie nevoie sa citesti vreodata un raport care iti este adresat

Chiar si anularea unui raport pentru cauze idioate nu inlatura faptul ca tu mergi ilegal. Nu te face mai destept faptul ca ai reusit sa fentezi sistemul. Vei fi la fel de prost.

• 1 year later...

Este soferul unui autovehicul responsabil pentru faptul ca, desi a informat pasagerii, acestia nu poarta centura de siguranta?

Dar in cazul in care un pasager deschide usa vehiculului si provoaca un accident?

Pentru mine contucatorul autovehiculului ar trebui sa fie responsabil, desi nu am gasit aceast lucru explicit in lege

• Moderator

Păi în cazul în care intră cu masina într-un pom, iar pasagerul ce nu poartă centura sare prin parbriz si moare, cine crezi tu că va fi cercetat pentru omor din culpă?

Pe strada, amenda cine o ia?

Aici unde sunt eu, amenda o ia soferul in afara cazului in care are un instructor in dreapta sau cel de la volan nu are permis pentru a-i permite sa conduca singur, caz in care, amenda o ia cel responsabil.

La copii e si mai critic, acolo e chemata protectia copilului, iar daca fumezi cu copil in masina e posibil sa mergi si la puscarie

In ordonanta in Romania nu e explicit, insa mi se pare o bazaconie ca un politist sa opreasca un vehicul cu 5 persoane, in care centura poarta doar soferul, iar politistul sa completeze 4 procese verbale. Suna ca naiba dac-ar fi asa