Jump to content
POLITISTI.ro

Relevarea amprentelor (urmelor papilare) de pe ţesături


Catalin

Recommended Posts

  • Moderator

O tehnică nouă, dezvoltată de cercetătorii de la Universitatea din Abertay din Dundee, Marea Britanie, și poliția scoțiană, poate detecta amprentele pe ţesături.

Tehnica respectivă constă în mare, în aplicarea unor straturi foarte fine de aur şi zinc într-un mediu vid astfel încât să permită relevarea urmelor papilare de pe ţesături.

Acest procedeu nu este o noutate absolută, se folosește în cazul suprafeţelor dure, numai că acum a fost dezvoltat pentru a putea fi aplicat și pe ţesături.

post-2-009453400 1296589165_thumb.jpg

Sursa: www.newscientist.com

Edited by Administrator
Editare titlu
Link to comment
  • 1 month later...

Ma bucur ca ai deschis acest subiect. Din curiozitate ai reusit cumva sa aprofundezi acest subiect, cu privire la etape pregatitoare, ce tip de ţesătura(structura acesteia), durata procesului chimic/fizic, explicatie stiintifica si putem continua asa ............

Eficienta acestui procedeu de relevare, in cazul unui omor de exemplu savarsit intr-o locuinta cum vei trata paturile, articolele vestimentare, covoarele s.a.m.d.

Se poate folosi acea urma ridicata la individualizare particulara, identificare? Eu sincer, ma indoiesc, pentru ca nu va exista continuitate intre crestele papilare; astfel orice sistem gen AFIS va citi o multime de inceputuri, respectiv sfarsituri de creasta(acestea fiind singurele detalii de pe care se face o clasificare in AFIS).

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.