Jump to content
POLITISTI.ro

o intrebare neplacuta

Postare recomandată

Publicat

salut. de mult imi doresc sa fiu politist, si anul acesta cred ca a venit timpul pentru mine sa incerc sa fiu admis intr-o scoala postliceala a politiei, dar ma bantuie ceva care am auzit in televizor , in trecut ; odata a fost un scandal in care agenti de politie au fost obligati de sefi (ofiteri) sa fie corrupti , si sa lasa in pace pe baietii rai, interlopi. poate sa fie adevarat? daca da, ce  faci daca seful da ordinul sa faci lucruri ilegale/coruptie , te supui ordinului oricum sau mergi la dna ? :) scuzati pentru greselile gramatice, sunt de etnie maghiara si mai am mult de invatat.

• Membru
Publicat

Inainte de toate invata pentru admiterea intr-una din unitatile de invatamant ale MAI. Nu crede tot ce auzi in presa. Le place sa mai devieze de la subiect din cand in cand...

Publicat

Iti spun doar un singur lucru: imaginea politiei romane este GRAV afectata in mod negativ, prin bunavointa mass media care are grija sa preia doar elementele negative si sa le ofere publicului larg gustator de INEDIT,pentru cat mai multe procente de raiting.Sfatul meu: daca vrei cu adevarat, ia si pune mana pe carte, pregateste-te iar dupa ce vei intra in "paine" cum se spune, vei trage concluziile...Nu este chiar asa cum spui tu,vei vedea...

• Moderator
Publicat

Daca vrei sa te faci politist din pasiune pentru aceasta meserie, iti spun doar atat: Politia nu-i nici ca-n filme, dar nici ca la stirile de scandal!

• Moderator
Publicat

"O întrebare stupidă" ar fi un titlu mult mai potrivit decât actualul "o intrebare neplacuta".

Propun să facem un topic cu cele mai stupide întrebări de pe forum. Ce ziceți?

• Apreciez 3
Publicat

intrebare stupida asa-i ?:)) e simplu cand esti in sistem . e simplu sa razi la cei care nu cunosc nimeni din sistem si stiu cea ce vad in media :P

• Membru
Publicat

Dar ceea ce vezi în media mai trebuie să treci şi prin filtrul gândirii, nu crezi?

• Apreciez 2
  • Membru
Publicat

Ca tot veni vorba...Ar fi interesant un topic cu cele mai tampite sau amuzante situatii/replici cu care v-ati intalnit la serviciu. :D

• Moderator
Publicat

Nu-ţi mai face probleme că te va obliga cineva să te murdăreşti. Dacă vrei să devii poliţist deoarece îţi doreşti ca băieţii răi să ajungă la beci, atunci pune-te pe învăţat. Te vei convinge cu timpul că nu e deloc aşa cum se vede din afară, iar puşcăriile din ţara asta nu sunt pline datorită reportajelor de la tv. Nu te obligă nimeni să fii corupt, să treci de partea cealaltă a baricadei, e o alegere personală şi ţine numai de tine.

Publicat

II inteleg pe cei care mai fac greseli gramaticale, de ortografie dar tu esti chiar pe dinafara. Nu inteleg cum puteti trai in tara asta si sa nu stiti nici macar sa vorbiti limba oficiala. Nu vreau sa imi imaginez ce amuzament ar fi daca un cetatean l-ar filma pe un maghiar dinasta cum da pe jos cu Limba Romana. DIn fericire are un examen de gramatica pana acolo.

• Apreciez 2
  • Displace 2
Publicat

daca eu sunt dinafara :)) nici nu il poti imagina pe majoritatea maghiarilor in romania , comparat cu ei eu sunt la nivelul lui Mihai Eminsecu :P 

Publicat

Am vrut sa zic ca tu nu trebuie sa te compari cu ei pentru ca vei concura cu romani dar am uitat ca aveti locuri pentru minoritati :doh:

• Moderator
Publicat

Nu maghiarii deranjează, ci discriminarea pozitivă de care beneficiaţi.

• Moderator
Publicat

Păi dacă tu ca maghiar beneficiezi de locuri separate, nu concurezi în mod drept şi cinstit cu restul concurenţilor. Înţelegi?

Dacă eşti bun, atunci poţi intra concurând la fel, în aceleaşi condiţii ca şi ceilalţi, fără a fi nevoie de locuri separate. Acolo trebuie să primeze competenţa şi ştiinţa, nu naţionalitatea. Tu ca maghiar vei intra mai uşor la academie decât un român. Asta se numeşte discriminare şi vă favorizează.

De exemplu, dacă sunt 10 locuri pe care concurează 100 de candidaţi, un român trebuie să fie mai bun decât 90 de candidaţi pentru a intra ultimul pe listă. În timp ce tu nu vei fi nevoit să te baţi cu cei 90 de candidaţi şi să fii mai bun ca ei toţi, ci trebuie să-i depăşeşti doar pe cei ce concurează pe locurile separate, care este evident că sunt mult mai puţini şi automat concurenţa este mai mică decât în cazul locurilor comune.

Publicat

am inteles din prima. insa eu nu vreau sa fiu ofiter, si eu personal nu ar fi favorizat la academie, pentru ca am facut liceul in limba romana ( chiar daca nu se vede), daca unul vrea sa concureze la locurile destinate minoritatii maghiare trebuie sa aiba bacul si din limba maghiara . asta i smecheria :P

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.