Jump to content
POLITISTI.ro

OMAI 154 din 2004 privind activitatea de sport în unitaţile de poliţie


coosstti

Recommended Posts

 • Member

      MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR             

   INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE

                                                                                          A P R O B

                                                                                Transmisia prin Radio

D I S P O Z I T I A

INSPECTORULUI GENERAL LA POLIŢIEI ROMÂNE

Nr. 154 din 17.02.2005

         Având în vedere că în ultima perioadă de timp, se constată, ca urmare a necunoaşterii aplicării tehnicilor de luptă de autoapărare, o creştere a numărului de ultraje îndreptate asupra poliţiştilor  aflaţi sau nu în timpul executării serviciului :

D I S P U N :

1.   Activitatea  de educaţie fizică şi sport la fiecare unitate de poliţie se va desfăşura cu respectarea strictă a Ordinului ministrului administraţiei şi internelor nr. 154/03.03.2004, pe categorii de solicitare fizică, grupe de vârstă, sex şi afecţiuni medicale, în limita numărului de ore alocat pentru fiecare categorie în parte.

2.   Şedinţele de pregătire vor fi conduse de personal calificat (licenţiat în educaţie fizică şi sport sau posesori  ai carnetului de instructor sportiv).

3.   Lecţiile vor avea ca temă în principal învăţarea/consolidarea, perfecţionarea procedeelor din lupta de autoapărare.

4.   Directorii, şefii de inspectorate răspund în mod nemijlocit de organizarea şi desfăşurarea în bune condiţiuni a activităţilor de educaţie fizică şi sport în unităţile pe care le conduc.

5.   Evaluarea trimestrială a tuturor poliţiştilor, indiferent de categoria de solicitare fizică din  care fac parte.

6.   Poliţiştilor care nu au promovat evaluările periodice li se vor acorda pentru completarea pregătirii înaintea reexaminării, 7 zile pentru cei din categoria de solicitare fizică specială şi 30 de zile pentru cei din categoriile de solicitare fizică normală şi accentuată .

7.   Dacă nici după reexaminare, probele nu sunt promovate, şefii vor analiza oportunitatea menţinerii personalului în posturile ocupate sau vor adopta măsurile necesare după caz.

8.   În evaluările / aprecierile anuale de serviciu se va înscrie menţiunea promovării sau nepromovării evaluării periodice.

9.   Unităţile teritoriale vor comunica D.M.R.U. din I.G.P.R. până la data de 04.03. a.c., datele la care vor avea loc verificările în anul 2005.

10.       Efectuarea unor controale tematice de către ofiţerii Serviciului Formare şi Perfecţionare Personal, la unităţile teritoriale pe tot parcursul anului.

11.       Punerea în practică a măsurilor dispuse se va realiza prin grija D.M.R.U. – Serviciul Formare şi Perfecţionare Personal.

INSPECTOR GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE

Chestor de poliţie

DAN VALENTIN FĂTULOIU

OMAI 154 din 2004 sport.doc

 • Upvote 4
Link to comment
1.   Activitatea  de educaţie fizică şi sport la fiecare unitate de poliţie se va desfăşura cu respectarea strictă a Ordinului ministrului administraţiei şi internelor nr. 154/03.03.2004,

 

 

din titlu reiese ca ai postat doar Dispozitia IGPR 154/2005 care doar face referire la OMAI 154/2004....

Link to comment
 • 4 months later...
 • 1 year later...
 • 3 months later...
 • 1 year later...

Daca ma poate ajuta cineva! As avea nevoie de ord MAI 154/2004 pt a participa la un concurs de trecere in corpul ofiterilor. Dupa cum stiti e printat doar 1 pe Inspect. La resurse Umane si normal daca am ca si contracandidat un coleg care lucreaza acolo sigur nu am sa vad ordinul prea devreme. Va multumesc anticipat!

Link to comment
 • 2 years later...
 • Active member

Mai e în vigoare ordinul 154,privind pregătirea sportiva?

Edited by bozo
Link to comment
 • Moderator

Eu știu că nu acest ordin a fost abrogat, probabil e vorba de o confuzie. Au fost abrogate recent instrucțiunile de tragere ale Poliției Române - Dispoziția IGPR nr. 10/2009, care a fost înlocuită de Dispoziția 40/2020 privind instrucțiunile de tragere ale Poliției Române. Aceasta din urmă cuprinde norme actualizate și mult mai multe ședințe de tragere.

 • Upvote 1
Link to comment
 • 10 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.