Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

folie auto fata


iulichivu
 Share

Question

Buna ziua,stiu ca s-a mai vorbit despre acest subiect dar as avea si eu o intrebare.Mi-am pus folie cu transparenta de 7% pe luneta si laterale spate la un service autorizat,mi-au dat certificatul de omologare si totul este bine.As vrea sa imi pun si pe fata folie dar cu o transparenta foarte mare defapt cea mai mare vreau sa o pun doar pentru securitate si sa imi stopeze razele uv,dar cei de la service-ul respectiv mi-au spus ca nu imi ofera omologare si risc sa imi fie ridicat talonul si as dorii sa stiu daca se poate pune folia respectiva fara aceea omologare daca culoarea geamului nu este afectata?? Va multumesc anticipat!!!

Link to comment
Share on other sites

9 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Ok am inteles...in principiu folia pe care vreau eu sa o aplic nu schimba deloc culoarea geamului..deci sper sa nu am probleme...Va multumesc frumos pentru raspun si timpul acordat !!

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Nu prea ai înţeles nimic, dacă ai ajuns la o astfel de concluzie. Cei ce trebuie să stabilească dacă folia nu schimbă culoarea geamului sunt inginerii de la RAR. Iar dacă cei de la RAR ajung la o astfel de concluzie, trebuie să o materializeze şi printr-un document. Adică să obţii o omologare pentru folia de pe acele geamuri.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

As vrea sa imi pun si pe fata folie dar cu o transparenta foarte mare defapt cea mai mare vreau sa o pun doar pentru securitate si sa imi stopeze razele uv,[...]

Va multumesc anticipat!!!

 

Cu placere.

Am vesti foarte bune pentru tine, si pentru RAR, mai putin bune pentru service

Pentru tine:

Nu mai este necesara aplicarea unei folii pentru securitate si pentru a bloca razele ultra-violete. Deja ai una.

Pentru RAR:

Vor castiga timp pentru lucruri mai serioase, adica nu trebuie sa iti explice de ce nu o sa primesti omologarea pentru aplicarea unei folii suplimentare pe parbriz

Pentru service:

Au pierdut un client ca tine

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Poate sunt eu mai greu de cap dar in topicul care mi-a fost recomandat scrie ca folia nu trebuie sa estompeze vizibilitatea pentru geamurile aflate in campul vizual principal!Deci folia  pe care vreau sa o aplic nu are nici o nuanta  am pus-o pe geam si nici nu se observa dar cum am si spus ideea mea este sa imi protejez masina si pe mine cand conduc atat......                                                                                                                                                                                                              ''Cu alte cuvinte, pentru a îndeplini condițiile legale, nicio mașină nu poate avea aplicată folie de culoare închisă pe parbriz și pe geamurile de la portierele din față. Nu există omologare pentru foliile vizibile aplicate pe geamurile laterale față (legea spune că se pot aplica și pe geamurile din față, dar gradul de transparență admis este foarte mare, astfel încât la o folie care să respecte condițiile legale, este aproape invizibilă diferența față de un geam normal''        -citat din topicul respectiv. Intrebarea mea este nu am inteles eu bine ?

Edited by iulichivu
Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Poate sunt eu mai greu de cap dar in topicul care mi-a fost recomandat scrie ca folia nu trebuie sa estompeze vizibilitatea pentru geamurile aflate in campul vizual principal!Deci folia  pe care vreau sa o aplic nu are nici o nuanta  am pus-o pe geam si nici nu se observa.                                                                                                                                                                                         

Exact! Dar cei care stabilesc acest lucru, respectiv că folia aplicată nu modifică culoarea geamului sunt doar inginerii de la RAR, nu tu, iar această constatare se materializează printr-un document care se numește "omologare individuală".

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Nope, te duci cu folia la RAR inainte sa o aplici. Salvezi timp si bani.

In plus, poti sa i-o dai inapoi celui care ti-a vandut-o in caz ca RAR-ul nu-ti elibereaza omologarea.

 

O folie suplimentara aplicata nu-ti protejeaza "masina" si nici pe tine mai mult decat o face parbrizul montat. Ti-am spus mai sus mai voalat.

Mai mult, orice folie aplicata reduce vizibilitatea.

Lucrurile astea o sa le auzi si de la RAR

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • 0

In plus fata de cele expuse mai sus de colegii mei, nu se omologheaza montarea de folii pe geamurile din fata si pe motiv ca daca a un eveniment rutier si este necesar sa spargi un geam al autovehiculului, nu stiu eu cum reusesti sa il spargi cu folie aplicata.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.