Jump to content
POLITISTI.ro

Conducere fara permis.

IlieGeorge

Recommended Posts

Buna ziua.

Pe data de 29.03.2012 a ramas definitiva sentinta in care am fost condamnat pentru Conducere fara permis.

"In baza art.86 alin.1 din OUG nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice republicata cu aplic. art. 320/1 C.p.p. si art. 37 lit. a C. pen. condamna pe ilcuplatul ................... la o pedeapsa de 8 (opt) luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fara a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule in stare de recidiva postcondamnatorie.

In baza art. 86/4 alin.1 C. pen. rap. la art. 83 C.p. revoca suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei de 1 an si 6 luni(208/209) inchisoare aplicata inculpatului,pedeapsa care o adauga la pedeapsa aplicata anterior prin prezenta sentinta,inculpatul urmand sa execute in final pedeapsa cea mai grea,de 2 ani si 2 luni inchisoare.

Am executat pedeapsa stabilita de instanta si m-am "liberat" conditionat pe data de 14.10.2013.

Intrebarea mea este daca ma pot inscrie la scoala de soferi,daca nu ce ar fi de facut.

Mentionez ca in perioada aceea eram inscris la scoala de soferi,am colaborat pe toata durata anchetei,nu am fost baut la volan,fara accidente si nu am incercat sa ma sustrag.

Sper ca m-am exprimat cum trebuie.

Va multumesc anticipat.

George.

Edited by IlieGeorge
  • Moderator

Poţi să prezinţi la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere după ce trec 6 luni de la data executării pedepsei.

Salut Marius.

Eu m-am liberat conditionat,de la data liberarii ar trebui ca pe 14 Aprilie sa ma pot inscrie.

Sau la 6 luni dupa terminarea pedepsei totale,fiind cea de 2,2 ani ?

Si o ultima intrebare,in cazul in care ma pot prezenta la examen in Aprilie,imi trebuie acte doveditoare,cum ar fi hotararea definitiva(legalizata),biletul de liberare sau mandatul ?

Multumesc pentru raspuns !

Pentru a putea sustine examen in vederea obtinerii permisului de conducere, este necesar sa treaca un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti prin care ai fost condamnat.

Luna asta se fac fix 2 ani de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.

Va multumesc frumos pentru raspunsuri,saptamana viitoare ma inscriu la scoala,sa fie intr-un ceas bun !

• 3 years later...

Buna ziua !

Avand Permisul de Conducere suspendat pentru o perioada de 90 de zile ( am sustinut examenul /proba teoretica si am fost declarat admis, fiind obligat pentru a nu m-i se majora pedeapsa) am condus totusi masina si am avut un accident fara victime omenesti . La fata locului a venit un echipaj de Politie , care a constat faptul ca am dreptul de a conduce suspendat , mi-au retinut dovada pe care o aveam si mi-au intocmit Dosar Penal.

In momentul de fata au trecut mai bine de 2 luni decand am avut accidentul (4 luni de cand am predat permisul) si  mi-a fos intocmit DP , nu am primit nici o citatie.

Aveti idee cat dureaza o astfel de cercetare si cam care sunt pasii ?

In ce conditii imi pot redobandii dreptul de a conduce ?

Multumesc frumos !