Jump to content
POLITISTI.ro

Pistol pentru zgomot


pikeoos

Recommended Posts

Buna seara, si bine v-am gasit!

Sunt pasionat al chinologiei de vanatoare si al concursurilor de tip field trial. Dupa aretul cainelui si ridicarea pasarii la comanda, trebuie executat un foc cu cartus orb. De asemenea in timpul antrenamentelor pentru a reusi imobilizarea cainelui dupa focul de arma trebuie trase sute de focuri.

As vrea sa stiu daca este legal sa folosesc un pistol de autoaparare pentru asta. Ideal ar fi unul pentru start cu capse dedicate pentru asa ceva. In Legea armelor asa cum este acum nu am gasit solutie. Daca sunt membru intr-un club de caini de vanatoare care promoveaza astfel de concursuri, pot fi considerat a face parte dintr-o asociatie sportiva si sa pot detine un pistol de start? Sunt membru vanator din 1991 am fost la AEST ul de care apartin si mi-au zis ca nu stiu cum sa-mi treaca in permis un pistol de start. Sa inteleg ca toate concursurile care s-au tinut pana acum au fost in afara legii?

Va multumesc!

Link to comment

eu unul nu as considera o arma asa ceva. avea un coleg un asemenea pistol cu o teava infundata (de forma). capsa exploda iar reziduurile erau eliminate prin lateral odata cu tubul de cartus. Cred ca ar trebui doar autorizatie pentru materialele pirotehnice. Nu sunt familiarizat cu AEST-ul si nu spun certitudini- doar imi dau pareri

Link to comment
  • Member

In legea 295/2004 scrie ca pistolul pentru start e supus notificarii,iar tu poti sa-l detii in baza unei autorizatii de port arma neletala, persoana fizica sau juridica( daca zici ca esti membru al unui club de dresaj). In cazul concursurilor pentru a se folosi pistolul iti trebuie autorizatie de la AEST pentru a nu fi inafara legii.

  • Upvote 2
Link to comment

O sa incerc din nou. Sa inteleg ca o sa-mi trebuiasca autorizatie zilnica pentru folosirea pistolului daca-mi antrenez cainii?!

Am intalnit un procuror care mi-a zis ca pot folosi si un pistol pentru autoaparare cu blancuri fara probleme! Asa sa fie oare? Oricum in timpul concursurilor toti concurentii pe care i-am intalnit, absolut toti folosesc pistoale pentru aparare. Bineinteles prin bunavointa unora am putut concura si eu. Multumesc pentru raspunsuri!

  • Downvote 3
Link to comment
  • 1 year later...

Pentru dresajul cainelui cred ca se poate folosi si inregistrarea sunetului de pistol, nu-i nevoie efectiv de vreun pistol. Si eu sunt interesata sa-mi desensibilizez cainii de zgomote de acest gen, e un test de caracter si atat. Va rog sa imi spuneti daca exista vreun dispozitiv in comert sa imite perfect sunetul de pistol folosit la concursuri gen IPO si Schutzhund .M-am gandit sa inregistrez eventual sunetul pe telefonul mobil din pacate n-are difuzoare prea bune :)  

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.