Jump to content
POLITISTI.ro

Pistol pentru zgomot

pikeoos

Recommended Posts

Buna seara, si bine v-am gasit!

Sunt pasionat al chinologiei de vanatoare si al concursurilor de tip field trial. Dupa aretul cainelui si ridicarea pasarii la comanda, trebuie executat un foc cu cartus orb. De asemenea in timpul antrenamentelor pentru a reusi imobilizarea cainelui dupa focul de arma trebuie trase sute de focuri.

As vrea sa stiu daca este legal sa folosesc un pistol de autoaparare pentru asta. Ideal ar fi unul pentru start cu capse dedicate pentru asa ceva. In Legea armelor asa cum este acum nu am gasit solutie. Daca sunt membru intr-un club de caini de vanatoare care promoveaza astfel de concursuri, pot fi considerat a face parte dintr-o asociatie sportiva si sa pot detine un pistol de start? Sunt membru vanator din 1991 am fost la AEST ul de care apartin si mi-au zis ca nu stiu cum sa-mi treaca in permis un pistol de start. Sa inteleg ca toate concursurile care s-au tinut pana acum au fost in afara legii?

Va multumesc!

eu unul nu as considera o arma asa ceva. avea un coleg un asemenea pistol cu o teava infundata (de forma). capsa exploda iar reziduurile erau eliminate prin lateral odata cu tubul de cartus. Cred ca ar trebui doar autorizatie pentru materialele pirotehnice. Nu sunt familiarizat cu AEST-ul si nu spun certitudini- doar imi dau pareri

• Member

In legea 295/2004 scrie ca pistolul pentru start e supus notificarii,iar tu poti sa-l detii in baza unei autorizatii de port arma neletala, persoana fizica sau juridica( daca zici ca esti membru al unui club de dresaj). In cazul concursurilor pentru a se folosi pistolul iti trebuie autorizatie de la AEST pentru a nu fi inafara legii.

• Upvote 2

O sa incerc din nou. Sa inteleg ca o sa-mi trebuiasca autorizatie zilnica pentru folosirea pistolului daca-mi antrenez cainii?!

Am intalnit un procuror care mi-a zis ca pot folosi si un pistol pentru autoaparare cu blancuri fara probleme! Asa sa fie oare? Oricum in timpul concursurilor toti concurentii pe care i-am intalnit, absolut toti folosesc pistoale pentru aparare. Bineinteles prin bunavointa unora am putut concura si eu. Multumesc pentru raspunsuri!

• Downvote 3
  • 1 year later...

Pentru dresajul cainelui cred ca se poate folosi si inregistrarea sunetului de pistol, nu-i nevoie efectiv de vreun pistol. Si eu sunt interesata sa-mi desensibilizez cainii de zgomote de acest gen, e un test de caracter si atat. Va rog sa imi spuneti daca exista vreun dispozitiv in comert sa imite perfect sunetul de pistol folosit la concursuri gen IPO si Schutzhund .M-am gandit sa inregistrez eventual sunetul pe telefonul mobil din pacate n-are difuzoare prea bune :)