Jump to content
POLITISTI.ro

Asigurare prea mare

alyn21

Recommended Posts

Am o masina cu motor de 1.5 si e trecuta pe numele meu,am 20 de ani,permis din 2011 si nici un incident.Mi-a expirat asigurarea si este in jur de 2000lei ceea ce mi se pare exagerat de mult.

Vreau sa ma ajutati sa gasesc o solutie "sanatoasa" sa platesc mai putin asigurarea.

Ce ma sfatuiti sa fac?

Atat timp cat tu esti proprietarul autoturismului respectiv nu exista nicio solutie "sanatoasa" de a plati mai putin. Peste cativa ani, daca nu vei fi implicat in evenimente rutiere, vei ajunge sa platesti mai putin. Trebuia sa te gandesti, inainte de a inmatricula masina pe numele tau, la ce costuri vei fi nevoit sa faci fata.

Schimbarea ar presupune un contract de vanzare-cumparare intre el si tatal lui, nu? In cazul in care masina nu are timbrul de mediu platit, este posibil sa-i convina sa plateasca asigurarea.

• Member

Bicicleta! Eu vara mai fac naveta cu bicicleta(50km)  :)

Daca inmatriculezi masina pe numele altei persoane( cum vrei tu peste 30 si de ani) cine plateste taxa de mediu sau timbru sau poluare ori cum se mai numeste ea?!?

Daca iti permiti naveta la 200km plateste si asigurarea! E greu, te cred, dar...trenul, autocarul.

Asigurarea aia de 2,000 de lei are o justificare:

Faptul ca probabilitatea de a face accident la varste fragede este foarte mare.

Nu este normal sa "fentezi" legea.

Compania de asigurari stabileste asta. Se ia "la gramada", asa e in toata lumea.

Nici un tanar n-ar produce accidente, si totusi statistic o fac cel mai tare.

Asta e legea.

Eu la 20 de ani mergeam pe scara la autobuz sa ajung la servici. Trebuie sa te adaptezi realitatii fara sa incalci legea.

Nu-ti ajung banii? Schimba slujba. Ori mai aproape de casa ori mai bine platita care sa-ti asigure si plata asigurarii.